.[ ČeskéHry.cz ].
Pravidla sekce PROJEKTY

 
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Hry pro PC, konzole, ...
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
rezna



Založen: 27. 07. 2007
Příspěvky: 2156

PříspěvekZaslal: 28. červenec 2007, 13:46:15    Předmět: Pravidla sekce PROJEKTY Odpovědět s citátem

Toto jsou obecná pravidla, kterými byste se měli řídit, pokud zakládáte v této sekci nový thread o vašem projektu. Pravidla jsou povinná a jejich dodržování bude od dnešního dne (4. 6. 2005) striktně kontrolováno (samozřejmě jsou povoleny odchylky, ale pouze v rámci určitých mezí). V případě hrubého porušení těchto pravidel bude thread smazán a autor bude o této skutečnosti informován přes PM.

Na celém fóru platí pravidla, se kterými jste při registraci a následném skládání testu souhlasili. Pokud si je už náhodou nepamatujete, můžete je nalézt zde: http://www.ceske-hry.cz/forum/faq.php

I když jsou v nich uvedena i pravidla pro informování o vašem projektu, rozhodli jsme se tuto část speciálně zdůraznit, protože v minulosti docházelo k jejich častému porušování a autoři si vůbec neuvědomovali, že by jejich chování bylo v rozporu s nějakými pravidly.

Toto jsou tedy základní body pravidel:

1) Hra musí opravdu být ve vývoji (nebo dokončená).

To znamená, že se na projektu skutečně začalo pracovat. Nepište nic o nápadech na hru/hry, které máte, tato témata patří do sekce Game Design nebo do Popelnice.

2) Musí být přiloženy minimálně dva screenshoty ze hry.

Pokud nejste ve vývoji tak daleko, abyste mohli poskytnout screenshoty, nezakládejte nový thread! Víme, že někteří z Vás nechtějí před dokončením ukázat veřejnosti ze hry příliš mnoho, ale dva screenshoty není tak moc! (nehledě na to, že pokud se bojíte ukázat screenshot, měli byste zvážit, zda vůbec chcete někoho o vaší hře informovat). Mějte na paměti, že úvodní obrazovka nebo menu se jako screenshot nepočítají.
Pokud je screenshot větší než 640x480, tak do fóra umístěte pouze jeho zmenšeninu (ve velikosti 640x480) s odkazem na větší.

3) Musí být jasně vysvětleno, o čem hra bude.

Nemusíte prozrazovat nic konkrétního, ale musí být zřejmé, co hráč může od hry očekávat. To znamená minimálně typ hry (adventura, 3D FPS, RPG, závody aut), nástin příběhu (pokud to pro daný typ hry má smysl), cíle a myšlenky hry. V tomto bodě se rozhodně meze nekladou a čím více o hře napíšete, tím lépe.

4) Zakládat smíte pouze JEDNO téma pro každou hru.

Pokud pracujete na více projektech, smíte založit pro každý projekt zvláštní téma.

5) Název threadu musí obsahovat název hry.

Pracovní názvy jsou přípustné, ale pokud nemáte ani pracovní název, nepište raději nic!

6) Zpráva o stavu projektu v prvním příspěvku (nepovinné).

Řekněte hned na začátku ostatním, jak jste s projektem daleko a pravidelně zprávu aktualizujte:
Příklad:

- grafika 90%
- program 15%
- hudba/zvuk 90%


Co je POVOLENO a co ZAKÁZÁNO

POVOLENO:
- aktualizujte úvodní příspěvek v tématu, aby ostatní mohli získat čerstvé informace o projektu na první stránce a nemuseli se probírat několika stránkami.

- do tématu je povoleno vkládat promo materiál jako deníky vývojáře, odkazy pro stažení dema, hudby ze hry, screenshoty, odkazy na stránky vývojáře nebo předpokládaná data dokončení atd? Taktéž je v pořádku obracet se na ostatní se žádostí o pomoc při vývoji. Pozor: sekce Projekty však rozhodně nefunguje jako nábor do vašeho týmu. Od toho je tu Inzerce!!!

- povoleno je zakládat témata týkající se neherních projektů, ale vždy by se měly alespoň nějakým způsobem týkat her popřípadě počítačové zábavy obecně.

ZAKÁZÁNO:
- NEZAKLÁDEJTE různá témata o ničem:
fórum Projekty má sloužit k prezentaci projektů a ne jako obecný chat. K tomu účelu na fóru slouží sekce Popelnice. Můžete diskutovat v rámci témat, ale držte se jich. Offtopic není tolerován. Témata typu ?Co si myslíte o mém novém nápadu?? patří do sekce Game Design a ?Potřebuji nějaký námět na hru!!!? do Popelnice.


- NEPŘISPÍVEJTE do starých témat!!
pokud máte zájem o informace o tématu, do kterého dlouhou dobu nikdo nepřispěl, a které leží na dně fóra, nepřispívejte do něj a neposílejte ho tím zpět na první stránku. Pokud byl projekt zrušen nebo opuštěn, nemá to smysl. Místo toho pošlete raději autorovi tématu soukromou zprávu.



Děkujeme za pochopení
České-Hry.cz Team
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Hry pro PC, konzole, ... Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Vzhled udelal powermac
Styl "vykraden" z phpBB stylu MonkiDream - upraveno by rezna