Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
franz
|
Zaslal: 15. květen 2009, 08:21:48 Předmět: |
|
|
Mnemonic napsal: |
...hodne lidi, kteri se v tomto segmentu pohybuji. Ale asi jich holt neni dost na to, aby udrzeli zivou diskusi... |
Dělat komerční hry sám doma vyžaduje mimořádnou disciplínu, jak někde psal Tovy. Třeba já tenhle problém pociťuju - chci dělat na hře, mám na to vyhrazený čas, ale místo práce proklikávám diskuse a internet celkově.
Tím chci říct, že opravdoví vývojáři pracují, a proto zde nejsou  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hunter

|
Zaslal: 15. květen 2009, 08:53:31 Předmět: |
|
|
Mnemonic napsal: |
Proc nutne jen free? Vsiml sis, jak neuveritelne roste trh s indie/casual hrami? |
S tímhle sem si vzpomněl, že jsme se jednou ve škole v (užasném, cenném a velmi hodnotném) předmětu Marketing (TM) bavili o reklamách ... a je docela fascinující, že 1 minuta TV reklamy na Nově v 20:00 stojí cca 300 000kč (spoty mají obvykle kolem půl minuty), což je 150k, za což by se dala klidně udělat poměrně kvalitní reklamní hra, která by měla asi větší efektivitu než těch 30s mezi sportem a počasím, během nichž se stejně jde každej akorá vych ... vyčůrat, ale přesto do toho moc firem nejde a radši hrnou neuvěřitelně zbytečný množství protředků do TV reklamy s mizerným hit ratem.
Přijde mi škoda, že se reklamních her nedělá víc (vím, že třeba BMW má velmi kvalitní reklamní freewarovky), ale popravdě sem to žádně firmě nabídnout nezkoušel.
Podle mě se dá celkem lehce udělat hra o autech, elektronice i praní prádla a ultratenkých intmkách Alldays. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
quas4
|
Zaslal: 15. květen 2009, 09:15:17 Předmět: |
|
|
Hunter napsal: |
Přijde mi škoda, že se reklamních her nedělá víc (vím, že třeba BMW má velmi kvalitní reklamní freewarovky), ale popravdě sem to žádně firmě nabídnout nezkoušel.
Podle mě se dá celkem lehce udělat hra o autech, elektronice i praní prádla a ultratenkých intmkách Alldays. |
neni to tak davno co jsme (Inputwish) vyrobili napr. tohle:
http://www.puma-fragrances.com/en-us/game.php |
|
Návrat nahoru |
|
 |
bolejt

|
Zaslal: 15. květen 2009, 11:50:03 Předmět: |
|
|
Flash napsal: |
Tak nejak predpokladam, kdo na tohle odpovi. A to ve me taky moc nevzbuzuje nadeje na zvrat. Ja bych si pral, aby tu ted odpovedeli lidi, co maji pod svym cislem jednociferny udaj o poctu prispevku, ukazali ze jsou do herniho vyvoje fakt zazrani a ze maji enormni zajem budovat herni komunitu. |
huh, to jsem třeba já.
vytvořit podfórum "inkubátor projektů" v projektech. tam by lidi mohli psát o svých projektech ještě v plenkách případně jen svoje hurá nápady. a klidně nechávat lidi vylámávat si na tom zuby, vždyť takhle už to chodí.
nějaký ten český tutoriálek pro Game Maker, Ogre3d, Irrlicht, Crystal Space. nebo to není teď v kurzu?
edit: můj koulo osmý příspěvek! _________________ Ball ball8; |
|
Návrat nahoru |
|
 |
zapytchu

Založen: 08. 08. 2007 Příspěvky: 352 Bydliště: čechy i chacharov
|
Zaslal: 15. květen 2009, 12:42:28 Předmět: |
|
|
Mnemonic - ignorance rikas, zajimava analyza Bohuzel jsem se tu v posledni dobe nesetkal s mnoha projekty, ktere by byly indie lomeno casual a nejvic vody CH z hlediska poctu prispevku, co ja si pamatuju, rozvirily jen bold free konecboldu hry.
A ten druhy co psal (promin, bohuzel jsem ignoroval i tvoji prezdivku - mnemonica si pamatuju jen diky kralikovi) o tom, ze lidi ty hry delaj jen ze je to bavi? Jo, tak takovy lidi ale chodej na velkyho chytraka.
Ma mysl je bohuzel natolik omezena, ze stejne nedokazu pochopit, proc to ty lidi delaji, kdyz se uz v tyhle oblasti proste s rozumnymi naklady bold neda konecboldu seberealizovat. Protoze ta pc hra, co se musi stahnout, rozbalit, nainstalovat, zahrat, ohodnotit, odinstalovat uz proste nikoho nezajima. Jak to neni flashovka, na telefon nebo video na youtube, tak to proste uz dneska nikoho zajimat nemuze a taky nezajima, pokud to teda neni extratrida, coz ve stoprocentech pripadu (plus minus statisticka odchylka) extratrida neni.
A kde je Mem? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
OndraSej

Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 767 Bydliště: Brandýs nad Labem
|
Zaslal: 15. květen 2009, 13:24:17 Předmět: |
|
|
bolej> hlavně není v kurzu psaní tutorialů, ale to už celkem dlouho.
Jinak jeden z důvodů, proč aspoň ze začátku vyvíjet na PC, je dostupnost nástrojů (člověk nepotřebuje celkem nic, kromě toho PC, vše ostatní může postahovat zadarmo a legálně). Nemusí si kupovat nástroje od Adobe, nepotřebuje licenci na AppStore nebo do Creators Clubu, nemusí mít telefony na testování... _________________ http://trionteam.net |
|
Návrat nahoru |
|
 |
franz
|
Zaslal: 15. květen 2009, 13:53:16 Předmět: |
|
|
zapytchu napsal: |
nedokazu pochopit, proc to ty lidi delaji, kdyz se uz v tyhle oblasti proste s rozumnymi naklady neda.... |
Především začínaj, aby ses naučil dělat hry, začneš s malýma věcma, který vypouštíš jako free. Navíc tě to i baví, takže jsi rád že něco tvoříš a je ti jedno, že nemáš rozpočet, že nic nevyděláš, a že stejný gameplay má už 100 her.
Ostatně to platí ve všech oborech, třeba v hudbě - máš profi celebrity, který hýbou světem $$$$ a na druhý straně nadšený amatéry v garáži, co rádi vystoupěj zadarmo na hasičské zábavě v Horní Dolní. A přestože je hudba všech žánrů mocně vyčerpané téma, amatérští muzikanti stále zakládají nové bandy, proč ne.. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Fila
|
Zaslal: 15. květen 2009, 15:40:00 Předmět: |
|
|
Ma mysl je bohuzel natolik omezena, ze stejne nedokazu pochopit, proc to ty lidi delaji, kdyz se uz v tyhle oblasti proste s rozumnymi naklady bold neda konecboldu seberealizovat. Protoze ta pc hra, co se musi stahnout, rozbalit, nainstalovat, zahrat, ohodnotit, odinstalovat uz proste nikoho nezajima. Jak to neni flashovka, na telefon nebo video na youtube, tak to proste uz dneska nikoho zajimat nemuze a taky nezajima, pokud to teda neni extratrida, coz ve stoprocentech pripadu (plus minus statisticka odchylka) extratrida neni. |
Hm, nestudujes neco jako marketing nebo tak?
Ja to chapu celkem dobre -- ne vzdy, kdyz delam hru, musi byt mym cilem ta hra, natos jim nemusi byt prodeje teto hry. Co tak delat hru na to, abych se na ni neco naucil? Kdyz chci byt gamedesigner, pak sahnu po GM, no problem, kdyz chci byt ale programator a uz neco trochu umim, je pro me zajimavejsi PC, kde si sahnu na zajimavejsi techniky a algoritmy, nez male zarizeni, kde si budu hrat se spritovou grafikou. Byt muze byt z marketingoveho hlediska mnohem rozumnejsi zabyvat se hrou na mobil, z hlediska profesniho rustu muze byt mnohem lepsi delat nekonkurenceschopnou hru na PC s tim, ze se na ni naucim nove techniky misto tech, co se pouzivaly na 386kach. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ladis

|
Zaslal: 15. květen 2009, 19:35:55 Předmět: |
|
|
franz napsal: |
Dělat komerční hry sám doma vyžaduje mimořádnou disciplínu, jak někde psal Tovy. Třeba já tenhle problém pociťuju - chci dělat na hře, mám na to vyhrazený čas, ale místo práce proklikávám diskuse a internet celkově. |
Nemysli si, ze se to prechodem na fulltime zamestnani vyrazne zmeni, vzdycky budes potrebovat nejakou osobni disciplinu. Ja s tim obcas v praci bojuju - nektery dny odpracuju realne jen 4h a zbytek casu prokecam s kolegy a prochazim weby (a to pritom tam mam na sebe ukoly).
Bohuzel jsem se tu v posledni dobe nesetkal s mnoha projekty, ktere by byly indie lomeno casual a nejvic vody CH z hlediska poctu prispevku, co ja si pamatuju, rozvirily jen bold free konecboldu hry. |
Podle me takove indie/casual hry tady vznikaji, ale jejich autori je zde tolik neprezentuji. Nestydte se, poreferujte o sve komercni hre, co si myslite, ze jste udelali spravne a co ne. A ukazte, ze se nasim konickem da i neco slusneho vydelat. _________________ Award-winning game developer |
|
Návrat nahoru |
|
 |
zapytchu

Založen: 08. 08. 2007 Příspěvky: 352 Bydliště: čechy i chacharov
|
Zaslal: 16. květen 2009, 01:34:07 Předmět: |
|
|
Fila napsal: |
marketing  |
Nestuduju Ale jo, diky, pekny prispevek.
Asi mate pravdu, lidi delaji hry pro zabavu. Jen si uvedomuju, ze ja uz z toho nadobro vypadl :/ (zaplatpaanbuh)
Pojdme radeji nekdy cvicit do posilovny  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|