.[ ČeskéHry.cz ].
Elita
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
 
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Inkubátor
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
OndraSej



Založen: 28. 07. 2007
Příspěvky: 765
Bydliště: Brandýs nad Labem

PříspěvekZaslal: 21. říjen 2014, 12:15:51    Předmět: Odpovědět s citátem

Dlaha> Mobilní hry (ťapání prstem po obrazovce) tu jsou, budou a budou stále důležitější. Můžeme o tom diskutovat, můžeme o tom vést spory, můžeme s tím i nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat?

Na druhou stranu, pokud někdo říká, že mobilní hry jsou JEDINÁ budoucnost her, tak je buď dost mimo a nebo se ti snaží prodat nástroje na jejich tvorbu. To, že se v posledních letech spousta lidí zaměřila na mobily je hlavně proto, že se tu otevřel nový trh, postupně se ukázalo, jak velký ten trh je, takže se na něj všichni nadšeně vrhli a teď zjišťují, že (už) tam nejde zbohatnout tak rychle, jak si mysleli. Teď nás čeká spiš opadající nadšení a stabilizace a klonovači si uvědomí, že tady už zázračně nezbohatnou a půjdou klonovat něco jiného, kam zase přijdou s křížkem po funuse.

To ale neznamená, že by tu celou dobu nebyl velký a celkem stabilní trh s PC a konzolovými hrami. Spíš bych řekl, že mobilní hry a PC/konzole se navzájem míjejí a jeden z důvodů, proč se tolik lidí pustilo do mobilů je, že tam nekonkurují zavedeným značkám a firmám z PC/konzolí, protože tvoří pro hodně odlišné publikum. Ale to je něco, co asi nebudou chtít veřejně přiznat.

Btw. i když na plackách skoro nehraju, tak si myslím, že na mobily/tablety jde udělat hra, která bude stejně dobře hratelná, propracovaná a zábavná jako PC/konzolové hry. Jenom je potřeba ji od začátku designovat jako dotykovou a konečně vyhodit všechny líné a hloupé pokusy emulovat klasické ovladače z PC a konzolí, jako jsou virtuální joysticky a klávesnice.
_________________
http://trionteam.net
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
if.then



Založen: 13. 04. 2008
Příspěvky: 579

PříspěvekZaslal: 21. říjen 2014, 16:22:31    Předmět: Odpovědět s citátem

IMHO jsou mobilní hry jenom další fází evoluce kapesních konzolí. Je to úplně jiný market, než u klasických PC a konzolí do obýváku: mobilní hry se hrají tehdy, když člověk nemá čas nebo přístup k PC. Je to méně komfortní než dané (nižší objem informací, které je možno zobrazit / zadat za jednotku času). S tím souvisí krátká střední doba gameplaye (pět hodin bez přestávky u toho většinou člověk nesedí) a casualness her (IL-2 Sturmovik nebo Europu Universalis tam člověk hrát nebude).

Tím je samozřejmě očekávání mnohem nižší a trh mnohem otevřenější indie vývojářům. Jak ale podotýká OndraSej, v dnešní době už zase existuje záplava titulů na mobily a udělat něco skutečně odlišného a přitom dobrého je těžké (limitace platformy).

Si prostě nevybereš.

BTW: Předchůdce Flappy Birda jsem hrál už někdy v roce 2007 a podle grafiky to byla hra tak z roku 1995. Ten princip byl naprosto stejný, akorát se neklikalo na displej, ale myší (létalo tam tuším nějaké letadlo a vyhýbalo se dřevěným sloupům či co). Tady je vidět, že všechno už bylo vymyšleno, stačí to akorát dosadit na správný trh Smile
_________________
For guns and glory, go to www.ceske-hry.cz.
For work and worry, execute VC++.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Dlaha



Založen: 30. 07. 2007
Příspěvky: 598
Bydliště: Olomouc

PříspěvekZaslal: 21. říjen 2014, 18:23:00    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak jsem rád, že se shodneme na tom, že mobilní ťapárny nejsou budoucností všeho hraní Smile Rád si taky občas něco na mobilu zahraji, ale jak tady padlo, jsou to dva různé trhy a komplikovanější hry nepřestanou na úkor těch mobilních vycházet Smile

K tématu, za mně bych z tohoto projektu nedělal hru pro mobily. Doplnit nějakou originalitu, vlastní stylizaci a šup s tím na Steam Smile Ale ono se to snadněji řekne.
_________________
Other Inside
Greenlitnuto!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Inkubátor Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
Strana 3 z 3

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Vzhled udelal powermac
Styl "vykraden" z phpBB stylu MonkiDream - upraveno by rezna