| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
VODA

|
Zaslal: 25. srpen 2015, 19:26:23 Předmět: |
|
|
Škoda, že to nebylo něco hodnotného.
No, alespoň tu máme těch 100 příspěvků... škoda, že pro tu příležitost nemám připravený nějaký hezký obrázek, či demíčko... _________________ Opravdovost se pojí s trýzní... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
RS
|
Zaslal: 25. srpen 2015, 19:29:43 Předmět: |
|
|
Gratulujem!  _________________
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mem

|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dlaha

|
Zaslal: 26. srpen 2015, 08:21:44 Předmět: |
|
|
Máte někde odkaz na ten Tykwův paper, o kterém se tady mluví?  _________________ Other Inside
Greenlitnuto! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
VODA

|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
VODA

|
Zaslal: 6. říjen 2015, 15:30:52 Předmět: |
|
|
Ahoj lidi,
pokud si říkáte, že jste dlouho o Sollertii nic nečetli, tak vás mohu uklidnit, že se budu snažit vyprodukovat pár nových článků, development videí a možná i hratelnou ukázku.
Než se tak stane můžete si počíst něco na blogu o vývoji Sollertie. Není tam tedy moc nových věcí, ale slibuji, že to brzy napravím.
Držte pěsti!  _________________ Opravdovost se pojí s trýzní... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
]semo[

|
Zaslal: 22. prosinec 2015, 10:08:36 Předmět: |
|
|
Tak co, nežárlí Zoja trochu na malýho? :-) _________________ Kdo jede na tygru, nesmí sesednout.
---
http://www.inventurakrajiny.cz/sipka/
Aquadelic GT, Mafia II, simulátory |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Ladis

|
Zaslal: 22. prosinec 2015, 11:00:08 Předmět: |
|
|
Pokud bude pauza moc velká, hrozí redesign Zoji.
EDIT: Napsal jsem to jen, abych zjistil, zda to už přeleze přes 100 stránek . |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
VODA

|
Zaslal: 22. prosinec 2015, 19:09:45 Předmět: |
|
|
Popravdě, teď nemám na vývoj až tak moc času, takže párkrát v týdnu si sednu k nějakému programování Sollertie. Možná teď o svátcích něco stihnu... kdo ví.  _________________ Opravdovost se pojí s trýzní... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
VODA

|
Zaslal: 13. březen 2016, 22:08:31 Předmět: |
|
|
Tak zase přišla doba, kdy sem mohu dát jeden či dva (spíš dva) obrázky z vývoje. Není toho mnoho, neboť času je málo. Ale naštěstí mám velice tolerantní manželku i syna, takže čas od času si mohu k Sollertii sednout.
Poslední dobou jsem si (mimo jiné) hrál s osvětlovacím modelem. Snažil jsem se zkombinovat osvětlovací model podobný Torchlightu s klasičtějšími modely...
Obrázek 1 - Den
Obrázek 2 - Noc
Uznávám, není toho moc.
Co se týče gameplay, tak jsem vyřešil spousty problémů s ovládáním, GUI, systémem abilit a efektů (stun, atp.), takže by mělo jít udělal přesně to, co chci. Tak uvidíme, kam se za nějaký měsíc zas dostanu. _________________ Opravdovost se pojí s trýzní... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
]semo[

|
Zaslal: 14. březen 2016, 10:35:48 Předmět: |
|
|
Znáš tuhle?
"Pod tou skálou, kde proud řeky syčí....a tam kde ční červený kamení....."
:-)
Otázka: co si u toho osvětlovacího modelu řešil konkrétně? Připadá mi, že ten terén by měl být spíš o texturách. _________________ Kdo jede na tygru, nesmí sesednout.
---
|
| Návrat nahoru |
|
 |
VODA

|
Zaslal: 14. březen 2016, 19:56:44 Předmět: |
|
|
| ]semo[ napsal: |
Znáš tuhle?
"Pod tou skálou, kde proud řeky syčí....a tam kde ční červený kamení....."
|
Asi jsem blbej, ale vůbec nevím, co jsi tím myslel...
Odpověď: Hlavně jde o to, že od Torchlightu jsem okoukal "promítání" textury na mesh, místo používání dynamických světel (v textuře může být spousty blikajících a svítících nesmyslů, které mohou simulovat dynamická světla)... no a pak jsem to chtěl spojit s phong/blinn-phongem (pak jsem zkoušel ještě Oren-Nayar)... mám jedno direkční světlo a objekty mají kromě difúzní textury ještě normal mapu... takže jsem to chtěl nějak hezky spojit, vše dohromady... _________________ Opravdovost se pojí s trýzní... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
]semo[

|
Zaslal: 14. březen 2016, 20:22:06 Předmět: |
|
|
První obrázek mi připadal takovej hodně červenej a kamenitej. Ta písnička byla první, co mě napadlo a ještě jsem si myslel Bůh ví jak nejsem vtipnej ;-). Jinak jsem to ani nemyslel nijak ostře moc kriticky. No nic.
Jinak, projekční textury jsou ok. Přijde na to, jak je aplikuješ. Optimalizuješ nějak fillrate? Nějakým vhodným nasekáním meshe nebo tak něco? Nebo jich je málo a neni to třeba? _________________ Kdo jede na tygru, nesmí sesednout.
---
|
| Návrat nahoru |
|
 |
VODA

|
Zaslal: 14. březen 2016, 20:56:51 Předmět: |
|
|
| ]semo[ napsal: |
První obrázek mi připadal takovej hodně červenej a kamenitej. Ta písnička byla první, co mě napadlo a ještě jsem si myslel Bůh ví jak nejsem vtipnej . Jinak jsem to ani nemyslel nijak ostře moc kriticky. No nic.
|
Aha.
No je to experiment...
Co se týče projekcí... mám jednu texturu, do které podle kamery renderuji všechna světla najednou. A tu celou promítám do geometrie. Takhle to mají dělané i třeba ve zmíněném Torchlightu. _________________ Opravdovost se pojí s trýzní... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
]semo[

|
Zaslal: 14. březen 2016, 21:06:31 Předmět: |
|
|
To zní vpohodě. Pokud to máš jen na terén tak takhle uděláš snadno i pěkný stíny. Teda chceš-li :-)
EDIT: vidím, že už je tam asi máš. Dalo by se ještě vykreslit tam přímo objekty - třeba i do poloviční textury a rozblurovat. A to třeba hooodně moc. _________________ Kdo jede na tygru, nesmí sesednout.
---
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|