.[ ČeskéHry.cz ].
FLAME: AdBlock
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
pcmaster

PříspěvekZaslal: 17. prosinec 2015, 15:59:08    Předmět: Odpovědět s citátem

Este by som doplnil nieco, co ma napadlo. Poulicny umelec. Nikto ho nenuti, aby na tej ulici hral alebo nehral. Nikto nenuti ludi, aby ho pocuvali alebo nepocuvali. On je vo verejnom priestore, oni idu okolo, su vo verejnom priestore. Umelec nemoze predpokladat, ze mu budu platit. Moze tak maximalne dufat! Nezaplatia? Riziko podnikania. Zaplatia? Win. Umelec snad nebude pozadovat po state/spolocnosti, aby ho nejak chranila, pretoze chce robit prave toto. Vsak moze robit aj nieco ine, aby od hladu nezhynul (argument: co ak nechce koncertovat).

Nie je Internet tiez verejnym priestorom?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ladis

PříspěvekZaslal: 17. prosinec 2015, 16:07:36    Předmět: Odpovědět s citátem

Začátek je tady.

Noscript není jediná možnost - stačí blokovat trackování vaší osoby (většina reklam vás chce trackovat, takže je pak neuvidíte). Však již starý IE spoustu reklamy "zablokuje", když využijete integrovanou funkci proti trackování. A nově to nabízí již v základu i iOS, takže asi tušíte, co si o reklamách myslí i nejcenější firma světa (mimochodem odkaz vede na Forbes a koukám, že ten vám jasně řekne, že s adblokem vás nepustí - a já s tím jako uživatel adblocku nemám problém, svobodně jsem se rozhodnul, zda adblock vypnu, nebo dál nepůjdu - narozdíl od pořádků v době minulé, na kterou tu bohužel někteří tak rádi vzpomínají).

Mem napsal:
satik napsal:
Adblock používám a za krádež to nepovažuju ani v nejmenším.

Jak to tedy autorovi obsahu vysvětlíš?

On mi taky nevysvětlil, proč tam dává tolik reklamy, takže 1:1.
satik

PříspěvekZaslal: 17. prosinec 2015, 16:08:55    Předmět: Odpovědět s citátem

Mem napsal:
satik napsal:
Adblock používám a za krádež to nepovažuju ani v nejmenším.

Jak to tedy autorovi obsahu vysvětlíš?

Jiný zase nepovažuje za krádež kopírování audia s tím, že si má umělec ty peníze vykoncertovat. Tj. zase mu vnucuje svou racionalizaci a nebere ohled na to, jaké podmínky si klade ten tvůrce. A ty jako příjemce toho obsahu/služby je buď můžeš respektovat, nebo GTFO, je to takto jednoduché.

Jak psal PCmaster - pokud před vstupem uživatele na tvůj web nezobrazíš něco ve stylu licenčních podmínek (který by bylo nutno odkliknout), že nesmím vypínat reklamu, tak nevidím žádný důvod, proč bych si ji nemohl vypnout.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
mar

PříspěvekZaslal: 17. prosinec 2015, 16:11:33    Předmět: Odpovědět s citátem

Mem napsal:
"Argument" s elektřinou se ti líbí proto, že to je naprosto zcestný argumentační klam a máš rád trolling

No dovol Smile To byla lehce nadsázka, nicméně technicky pravdivá. Od tebe jsem čekal větší smysl pro humor.
Nesmyslný je tvůj argument o kopírování audia, stejně tak zmínka o živobytí (pokud jsem správně četl předchozí posty) je naprosto směšná,
pokud se bavíme o webech, kde návštevnost je o epsilon vyšší než nula => tedy se bavíme maximálně o zaplacení hostingu.
Jinak souhlas s pcmasterem.
pcmaster

PříspěvekZaslal: 17. prosinec 2015, 16:20:12    Předmět: Odpovědět s citátem

[OT]Forbes mi v IE11 dokonca vobec nejde -- neprejde to na hlavnu stranku nikdy, len sa tam furt tocia reklamy Very Happy V FFx s NoScript funguje (a reklama nikde, dokonca ma pochvalil, ze som vypol AdBlock (pripominam, ze nijaky AdBlock nemam) Very Happy). Strasna stranka, nasrat, uz tam nikdy nezavitam.[/OT]
Mem

PříspěvekZaslal: 17. prosinec 2015, 18:53:04    Předmět: Odpovědět s citátem

To je opravdu soutěž v argumentačních klamech a jen já jediný nechápu ironii? V tom případě shame on me, že jsem se nechal tak vytrollit. Wink

Ladis: "On mi taky nevysvětlil, proč tam dává tolik reklamy, takže 1:1."
Proč by ti měl autor vysvětlovat, proč tam dává reklamy? On poskytuje nějakou službu a ta má nějaké vlastnosti a ty to buď ber nebo neber. Někomu se třeba nebude líbit, že používá zelený font, a to bude taky argument za použití neplatit?

satik: "pokud před vstupem uživatele na tvůj web nezobrazíš něco ve stylu licenčních podmínek (který by bylo nutno odkliknout), že nesmím vypínat reklamu, tak nevidím žádný důvod, proč bych si ji nemohl vypnout"
Proč by měl tvůrce plýtvat dalšími prostředky a vyvíjet jakoukoliv další aktivitu (cpát tam licenci, výzvu, dávat k soudu, ... a další podobné nápady, co tu zazněly)? Vy ty reklamy aktivně blokujete, což není výchozí stav. Racionalizovat si to před sebou můžete samozřejmě jak chcete, ale pokud víte, že tam reklamy jsou a je vám jasný i důvod, tak jejich ignorováním využíváte plody cizí práce a nic za to nedáváte, to jsou fakta. Tedy fakt, že jste zloději. Pokud s tím neumíte žít a umíte to jen okecávat, tak si to blokování vypněte a problém vyřešen. Pokud jste otrlí jako Ladis, tak pak aspoň nemějte hloupé řeči, protože s nimi vypadáte maximálně směšně. Wink

mar: "Nesmyslný je tvůj argument o kopírování audia, stejně tak zmínka o živobytí (pokud jsem správně četl předchozí posty) je naprosto směšná,
pokud se bavíme o webech, kde návštevnost je o epsilon vyšší než nula"

Takže vedle "rádců", kteří autorovi vnucují, co všechno má ještě dělat, aby ho možná někdy přestali okrádat, jsou tu další, kteří budou posuzovat, kolik vydělává a zda to je pro něj problém. Hodnota peněz je subjektivní, ty navíc nemáš tušení, jaké reklamní systémy používá, v jakém měřítku... ale budeš tady moudře omlouvat krádež, protože je čistě podle tebe bagatelní a tobě by možná jako autorovi nevadila.
To je naprosto stejné jako to vnucování, že audio ukradnu, a jestli autor chce vydělat víc než jen na hosting, ať maká koncertovat, žejo, jaký problém...

pcmaster: Analogie s pouličním umělcem kulhá na obě nohy. Tady řešíme reklamy u produktu, který ty jako uživatel chceš a využíváš (např. ta hra, u které tohle všechno začalo), a nikoliv, že jdeš jen tak kolem a někdo ti cpe pod nos něco, co ani nechceš.

A ten produkt, který ty chceš, funguje na základě toho, že je u něj reklama, kterou si lidé zobrazují a proklikávají. Každý, kdo to nedělá, nejenže okrádá autora, ale zhoršuje situaci i těm poctivým, kteří si reklamy zobrazují (reklam přibývá, stávají se agresivnějšími atd., aby to vyrovnalo pokles). A maximální chucpe je potom vlastní zlodějnu omlouvat pokryteckými pseudoargumenty, že je to tak normální a dělají to všichni, že reklama žere elektřinu a malé děti apod. Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Ladis

PříspěvekZaslal: 17. prosinec 2015, 19:42:40    Předmět: Odpovědět s citátem

Všechno, co tu Mem říká, jsou argumenty jen jedné strany. A nechtěl bych, aby jedna strana diktovala svoji verzi morálky apod. (však už jsme tu jednu Stranu měli - já to nepotřebuju zažít znova).

Vtipné je také jeho zvýrazněné "blokujete": pokud vypnu javascript nebo se přestanu nechat sledovat (tracking), přestože nechám reklamy zapnuté (odinstaluju adblock apod.), tak neplatí, že reklamy blokuju, ale že je jen nestahuju (ušetřím jim traffic).
Mem

PříspěvekZaslal: 17. prosinec 2015, 20:32:31    Předmět: Odpovědět s citátem

Já říkám argumenty autorů, jejichž díla můžeš, ale nemusíš užívat. Když je užívat nebudeš, tak tě to přece nijak neomezuje. Proč je nedokážeš respektovat ty?

Naopak ty mi přijdeš jako zamrzlý v komunismu, kdy "společnost" měla na všechno "přirozený" nárok, zejména na statky druhých. Kam i vzletná myšlenka "každý podle svých schopností, každému podle jeho potřeb" vedla v praxi, to všichni víme, normalizované platy, potlačování elit, pěstování závisti. Na paní Zagorovou, milou holku, si už nepamatuješ?
https://youtu.be/cKoQQo8gdPM?t=802

S tím "blokováním" už ale musíš vyloženě trollovat. Podobně jako pcmaster s jinými prohlížeči. Opravdu má nějaký vztah k téhle debatě to, když si otevřu web připravený pro majoritní prohlížeče v nějakém linksu, nebo si budu číst obsah přes telnet? Jde o to, když blokuješ úmyslně ve chvíli, kdy by se jinak reklamy normálně zobrazily. Důvodů k tomu může mít člověk samozřejmě víc (na slabých PC třeba zlepšení výkonu), ale ten primární moment, že autorovi neplatíš, je na tom nezávislý, to je prostě neoddiskutovatelný fakt.
Ladis

PříspěvekZaslal: 17. prosinec 2015, 21:42:02    Předmět: Odpovědět s citátem

Úmyslně se nenechat sledovat =/= úmyslně blokovat reklamy (takže se bavíme o moderním prvku ochrany soukromí, nikoli o teoretických situacích s telnetem apod.). Takhle jsem v IE přišel o většinu reklam, i když jsem adblock musel odinstalovat (ten plugin crashoval IEčko ve firemním intranetu). Teď nehodnotím, že konkrétně já jinak adblock používám, ale upozorňuju na existenci integrované funkce v softwaru velkých hráčů jako Microsoft a Apple, která není primárně nutně proti reklamám - zvlášť teď v době NSA a spol. Ale chápu, že člověk odchovaný v minulosti to nemusí vidět jako problém ("slušný člověk nemá co skrývat").
Mem

PříspěvekZaslal: 17. prosinec 2015, 22:40:10    Předmět: Odpovědět s citátem

No tak jestli hodláš "diskutovat" i nadále takovýmhle podsouváním faulů tak dík, už stačilo...
Ladis

PříspěvekZaslal: 18. prosinec 2015, 01:23:26    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo taky už mě to nebaví - za mě to můžeš klidně smazat Smile
Goblin

PříspěvekZaslal: 18. prosinec 2015, 06:18:36    Předmět: Odpovědět s citátem

Co? To už to tu hasne?

Za mě záleží na typu obsahu. Co se týče internetové žurnalistiky, například, tak tam mohou být blokovací nástroje významným kultivačním prvkem. Při návštěvách stránek, o kterých víš, že pouštějí do světa ideologicky nabité, hysterické clickbaitové sračky, a které navštěvuješ jenom z trucu nebo abys zjistil jakého nového dna se podařilo dosáhnout, pak to poslední, co chceš, je dávat jim další kliky. U těch seriózních pak blokaci vypínáš...

U webových her by mi to bylo blbé, ale ty, které mají reklamu přes půl stránky naštěstí zpravidla stejně nestojí za zahrání... Smile
satik

PříspěvekZaslal: 18. prosinec 2015, 10:24:27    Předmět: Odpovědět s citátem

Mem napsal:

A ten produkt, který ty chceš, funguje na základě toho, že je u něj reklama, kterou si lidé zobrazují a proklikávají. Každý, kdo to nedělá, nejenže okrádá autora, ale zhoršuje situaci i těm poctivým, kteří si reklamy zobrazují (reklam přibývá, stávají se agresivnějšími atd., aby to vyrovnalo pokles). A maximální chucpe je potom vlastní zlodějnu omlouvat pokryteckými pseudoargumenty, že je to tak normální a dělají to všichni, že reklama žere elektřinu a malé děti apod. Wink

Já nepoznám, jestli tam ta reklama je protože to autora živí nebo si tím jen přivydělává.
A jelikož zatím na to žádný zákon neexistuje a žádnou odklikávací EULU mi ten web nezobrazil, tak nevidím důvod to neblokovat, tak mě laskavě neoznačuj za zloděje, díky.
DespeRadoX

PříspěvekZaslal: 18. prosinec 2015, 11:05:53    Předmět: Odpovědět s citátem

Bez adblocku ani krok, casy skromnych reklam niekde v hlavicke alebo na boku stranky su uz nenavratne prec, agresivne flashove reklamy cez celu stranku, ktore niekolko sekund nie je mozne vypnut, zvuk, to vsetko pochovava reklamny biznis a majitelia stranok co si takuto reklamu na stranku daju skodia sami sebe, vyplakavat potom ze ludia pouzivaju adlock im nepomoze, uzivatel sa takymto praktkam prirodzene brani.
Na druhu stranu nemam problem zrusit adblock na strankach ktore pouzivam casto (titulky.com, sme.sk).
Pokial ziskuchtivim majitelom webov nedojde ze aresivna reklama skodi ich biznisu tak pocet blokujucich bude len stupat.
Adblock je mozno nefer, mozno aj zlodejina, dokonca niektore firmy adblocku platia aby ich reklamy neblokoval, ale kto sa zastane uzivatela? Kedy je tej reklamy uz moc? Televizie maju obmedzenia a pokial sa nejake nevymyslia aj pre weby (prevdzkovatel ti napr moze ukazat reklamu na zaciatku a potom ju uplne skryt) tak sa situacia bude len zhorsovat...a to v neprospech webov zarabajucich na reklame.
Space Merchants Online ...zruseny, pracujem na mobilnej verzii space merchantu
pcmaster

PříspěvekZaslal: 18. prosinec 2015, 11:39:26    Předmět: Odpovědět s citátem

Mem, ani ja to nedokazem akceptovat Wink

Nemam nijake moralne vyhrady, necitim sa zle. Okrem toho nesuhlasim s mnohymi vecami, ale reagovat sa mi nechce. Co je podstatne je, ze zakon nie je. Az bude, snad tam prestanem chodit, aby som ho nahodou neporusoval. Tak urcite.

Nielen, ze si nas nepresvedcil, ale smutne je, ze si myslis, ze je mozne niekoho presvedcit a on sa zacne chovat tak, ako by sa niekomu inemu pacilo. Podla mna vacsia strata energie a zdroj deziluzie nez tato debata, ale vsak ja viem, ze to mnohych bavi - dufat, ze mozu zlepsit spolocnost dohovaranim Very Happy To je naivne, ba politicke! To sa da ale vynutit len silovo, nie reasoningom. Lost war. Sestimsmir.

Ja nebudem riskovat, ze na mna akykolvek flash vybafne. Rad budem riskovat krivy pohlad drobnej casti spolocnosti. Fair enough? Skoro sa az hanbim, ze suhlasim s Ladisom Very Happy
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Popelnice Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Strana 2 z 4

Přejdi na: