.[ ČeskéHry.cz ].
Je C++ zastarale oproti C#?
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
 
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> C / C++
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Pinsirus



Založen: 13. 01. 2016
Příspěvky: 37
Bydliště: Slovensko

PříspěvekZaslal: 14. leden 2016, 23:12:14    Předmět: Odpovědět s citátem

O Qt som počul zatial len v spojitosti s Pythonom, určite to pozriem, kedže Unreal mi moc nešmakuje.

Radis: Viem, že C++ je silna kava ale nejakym neopisatelnym sposobom ma to k tomu jazyku pritahuje Smile . Skusenosti s programovanim mam, začiatky ma naučil Pascal, C pochopenie a použitie pointerov, Java OOP.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
]semo[



Založen: 29. 07. 2007
Příspěvky: 1472
Bydliště: Telč

PříspěvekZaslal: 15. leden 2016, 08:58:20    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak hurá do toho! :-). A klidně se ptej, beztak tady poslední dobou moc nových příspěvků neni.
_________________
Kdo jede na tygru, nesmí sesednout.
---
http://www.inventurakrajiny.cz/sipka/
Aquadelic GT, Mafia II, simulátory
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
nou



Založen: 28. 07. 2007
Příspěvky: 1036

PříspěvekZaslal: 16. leden 2016, 09:52:06    Předmět: Odpovědět s citátem

https://www.youtube.com/watch?v=ltCgzYcpFUI
_________________
Najjednoduchšie chyby sa najtažšie hľadajú.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
JC



Založen: 06. 10. 2007
Příspěvky: 137

PříspěvekZaslal: 23. leden 2016, 02:24:11    Předmět: Odpovědět s citátem

]semo[ napsal:
Cesta Pascal->C/C++ byla podle mě nejlepší. Ale dneska se pascal už bohužel moc nepoužívá. Každopádně to nebolelo.


Ale jo, na http://www.lazarus-ide.org/ to žije pěkně v poslední době. Ale co se komerční sféry týče bude to slabota
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Dlaha



Založen: 30. 07. 2007
Příspěvky: 598
Bydliště: Olomouc

PříspěvekZaslal: 23. leden 2016, 07:19:25    Předmět: Odpovědět s citátem

JC: Embarcadero vydává novou verzi RAD Studia, čili Delphi, teď snad každý půl rok. V poslední době přidali možnost vývoje aplikací na Mac, iOS a Android. Taky mají FireMonkey, což je jakýsi pokus o snadné využívání výkonu grafické karty v Delphi aplikacích. Ale z počátku to bylo hodně rozpačité. Dokonce i webové stránky se teď dají dělat v Delphi.

Docela do toho sypou, protože se kupodivu Delphi pořád hodně využívá. V zaměstnání v něm sám programuju, dělám vývoj průmyslových aplikací. A co se občas dostávám do styku s dalšími firmami z oboru, tak mě překvapuje, kolik jich dělá v Delphi. Čili na tom komerční sféra nebude tak špatně, i když C# to poměrně válcuje (i když to hlavně kvůli ASP.NET).
_________________
Other Inside
Greenlitnuto!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Ladis



Založen: 18. 09. 2007
Příspěvky: 1484
Bydliště: u Prahy

PříspěvekZaslal: 23. leden 2016, 15:56:32    Předmět: Odpovědět s citátem

Nejen kvůli ASP.NET. Když vyvíjíš aplikaci v C++ (kvůli výkonu - náš program má např. doporučené minimum 16 GB RAM) a používáš řešení od Microsoftu (MS C++ kompiluje o hodně rychleji než GCC - a Clang zatím nemůžem použít, protože mu ve verzi pro Windows chybí základní funkce), tak proč bys opouštěl Visual Studio pro tvorbu podpůrných aplikací okolo (na aplikace, kde je důležitější rychlost vývoje než běhu).

Ale ano, i ten web to Delphi kazí. Kolik webových řešení jde programovat v Delphi? Většina je v PHP, nebo ASP.NET. A když jsou uzavřený, tak pluginy můžeš dělat jen .NET. Nebo je jejich konektor opět jen pro .NET.

PS: Myslím, že webové aplikace šly v Delphi už před mnoha a mnoha lety, ale vygenerovaný HTML kód byl strašný bastl.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pcmaster



Založen: 28. 07. 2007
Příspěvky: 1770

PříspěvekZaslal: 25. leden 2016, 11:00:55    Předmět: Odpovědět s citátem

[OT]VS 2015 uz ma tiez nejaku integraciu pre iShit a Androshit apps od vyroby.[/OT]
_________________
Off-topic flame-war addict since the very beginning. Registered since Oct. 2003!
Interproductum fimi omne est.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Dlaha



Založen: 30. 07. 2007
Příspěvky: 598
Bydliště: Olomouc

PříspěvekZaslal: 25. leden 2016, 11:47:32    Předmět: Odpovědět s citátem

Abych byl správně pochopen, nesnažil jsem se tady cpát, jak je Delphi hrozně cool a co všechno to umí oproti konkurenci. Je docela jasné, že většinu z toho, co teď umí, si převzali z ostatních prostředí a jazyků.

Účel byl sdělit, že Delphi není až tak mrtvý, jak vypadá, a že se v něm vyvíjí i komerční software.
_________________
Other Inside
Greenlitnuto!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
]semo[



Založen: 29. 07. 2007
Příspěvky: 1472
Bydliště: Telč

PříspěvekZaslal: 25. leden 2016, 12:07:01    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak to je fajn, že to neumřelo. Osobně jsem měl ale pocit, že to, co se v Delphi dnes komerčně vyvíjí, jsou spíš velký molochy, který už prakticky nejdou přepsat a ukončení vývoje znamená likvidaci produktu, potažmo firmy. Ale doufám, že to tak neni, protože ten jazyk jsem měl rád.
_________________
Kdo jede na tygru, nesmí sesednout.
---
http://www.inventurakrajiny.cz/sipka/
Aquadelic GT, Mafia II, simulátory
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Radis



Založen: 29. 03. 2014
Příspěvky: 217

PříspěvekZaslal: 25. leden 2016, 14:06:26    Předmět: Odpovědět s citátem

No nevim, ze by si jako v dnesni dobe nekdo rekl "pojdme vyvijet desktop/mobilni/webovou aplikaci v Pascalu", to se asi prece jenom moc nestava. V Delphi se proste udrzujou 20 let stare miliony radku kodu a to je IMHO hlavni duvod, proc tady ten jazyk jeste nejakou dobu bude. Kazdopadne uz je lehce za zenitem Smile

Ale jako jo, pouziva se, taky jsem jeste loni delal na jedne zakazce v Delphi (uprava prumyslove aplikace). Ale nakonec to dopadlo tak, ze jsme to programovali v .NET a z Delphi pak jen volali DLL, protoze to bylo proste nesrovnatelne pohodlnejsi...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Slappy



Založen: 31. 07. 2009
Příspěvky: 168
Bydliště: Zilina

PříspěvekZaslal: 4. únor 2016, 08:31:04    Předmět: Odpovědět s citátem

Radis napsal:
No nevim, ze by si jako v dnesni dobe nekdo rekl "pojdme vyvijet desktop/mobilni/webovou aplikaci v Pascalu", to se asi prece jenom moc nestava.


Ja prave uvazujem o tom, ze zacnem v Delphi (RAD Studio + FireMonkey) vyvijat mobilnu aplikaciu.
Potrebujem urobit rychlu nativnu app pre iOS, Android (a zrejme aj Win Mobile) a neovladam tieto nove jazyky ako Swift a podobne.
Zato Delphi ovladam perfektne (15+ rokov) a nakodil by som app len raz = jeden kod pre 3 platformy. Myslite ze to (Delphi) je krok vedla?

Mam dlhorocne skusenosti z vyvoja a viem ze vyvijat 3 aplikacie na 3 platformy v 3 jazykoch je uplne peklo: hocijaky bug znamena zmenit 3 rozne kody a po case sa tie kody od seba tak odlisuju, ze to neda dokopy uz nikto. A ak kazdy jazyk kodi 1 clovek potom je to uz uplny chaos a presne tomu sa chcem vyhnut...
_________________
Skinovane instalatory pre NSIS a Inno Setup, zdarma pre SK/CZ projekty: www.graphical-installer.com
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
]semo[



Založen: 29. 07. 2007
Příspěvky: 1472
Bydliště: Telč

PříspěvekZaslal: 4. únor 2016, 09:31:13    Předmět: Odpovědět s citátem

No, pokud je to tak, jak ostatní píšou, že tu Delphi je a ještě nějaký čas bude, tak myslím, že to krok vedle neni. Každý ať dělá v tom, co mu vyhovuje.
_________________
Kdo jede na tygru, nesmí sesednout.
---
http://www.inventurakrajiny.cz/sipka/
Aquadelic GT, Mafia II, simulátory
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ladis



Založen: 18. 09. 2007
Příspěvky: 1484
Bydliště: u Prahy

PříspěvekZaslal: 4. únor 2016, 10:33:35    Předmět: Odpovědět s citátem

BTW všechny ty 3 zmiňované platformy mají i jeden společný jazyk - C/C++ (iOS, Android, WP8+). Pokud je ta app jednorázová, tak ji můžeš udělat v jakémkoli řešení. Jinak doporučuju zvolit jen stabilní cesty, pokud nechceš riskovat napsání znovu.

EDIT: Těch společných jazyků je víc - i když ne nativně, tak aspoň přes nadstavby. Např. JavaScript přes NativeScript.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> C / C++ Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Vzhled udelal powermac
Styl "vykraden" z phpBB stylu MonkiDream - upraveno by rezna