| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
tempicek

|
Zaslal: 19. leden 2008, 12:11:13 Předmět: |
|
|
| rezna napsal: |
| swarm napsal: |
| rezna napsal: |
| muzou tvuj notebook bez vyzvani zavrit a ty nemas pravo namitat |
Heh. Kdyby mi někdo bez vyzvání zavřel notebook, tak bych mu asi obratem dal rovnou tečku do ksichtu . |
je to pravidlo platne, a ucitele ho radi zminuji
protoze opravdu - pokud te prednaska nezajima a misto ni cumis na film a otravujes tim ostatni (ikdyz beze zvuku) - nemas tam co delat - a to je smysl tohoto pravidla |
uz si moc dobre nevzpominam jak na fimuni vypadaji poslucharny (a taky jsem nevidel vsechny), ale na mff by se nekdo musel snazit, aby misto sledovani presentace/tabule koukal ne muj displej, a to povazuji spise za drzost, nez ze bych ho ja obtezoval (opravdu mi to nedava smysl - clovek nemuze ovlivnit, co mu jde do usi, ale kam se diva ovlivnit muze); to je proste blbost |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
swarm

|
Zaslal: 19. leden 2008, 13:07:33 Předmět: |
|
|
rezna: Vy jste tam vůbec nějací dívní. U nás teda když se podívám na přednáškách, tak si tam nějak film lidi nepouští a to nemáme podobně dementní pravidla. Holt už jsme na ČVUT dál . _________________ Diagon Swarm - redaktor notebook.cz, moderátor diskuzního fora 3dfx.cz, zive.cz a notebook.cz
Blog o mobilní technice -> [WWW] |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
MePHyst0
|
Zaslal: 19. leden 2008, 13:13:46 Předmět: |
|
|
toto pravidlo plati skor pre prvakov, tam je takyto vyskyt fakt hojny. este si neuvedomili ze ked si tam pozeraju film/hraju sa tak tam radsej vobec nemuseli ist a mohli ist radsej na pivo vo vyssich rocnikoch sa take ako viem uz moc nevidi, tam je kazdy na pive a ked uz sa niekto doteperi na prednasku neotvara NB, pripadne ak ano, tak na poznamky |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Quiark

|
Zaslal: 19. leden 2008, 13:15:45 Předmět: |
|
|
No tak my tady samozřejmě na CVUT nemáme (minimálně proto, že swarm chodí na CVUT a ne na FI).
Já o tom pravidle co tady rezna zminuje v zivote neslysel
Ale jinak snad dokážete pochopit, když máte přednášku z povinnýho předmětu, kterej vás až tak moc nebere, navíc abyste to všechno chápali, tak musíte dávat celou dobu pozor a soustředit se a když přednášející ještě ke všemu mluví pomalu (a nudně) a před vámi jede na noťasu film nebo hra, tak to dá sakra práci udržet se a dávat opravdu pozor. O tom to celé je. _________________ Mám strach |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
rezna
|
Zaslal: 19. leden 2008, 14:06:39 Předmět: |
|
|
| Quiark napsal: |
Já o tom pravidle co tady rezna zminuje v zivote neslysel  |
Oni myslim teoretici nemaji brandejse - Kterej to vzdy zminuje  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Pavel
|
Zaslal: 19. leden 2008, 14:35:32 Předmět: |
|
|
| Vzdy to urcite nezminoval, ale neprosto chapu co ho k tomu vede. Jinak ten problem s nb je vicemene problem jen prvaku...tihle lidi(co pari na prednaskach) zkousky moc nedavaji:) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Fila
|
Zaslal: 19. leden 2008, 17:35:39 Předmět: |
|
|
Ja o takovem pravidle teda taky neslysel, ale je fakt, ze pokud uz jdu na prednasku, tak je to obvykle proto, ze ji chci slyset. A pokud tam dojde nejaky debil co si vyklada, tak z toho dost rostu, protoze nechapu, proc si vyklada zrovna tam, nejsme uz na stredni, abychom si to museli odsedet.
Rozly notebook by me nevadil, to delavam na trivialnejsich predmetech taky. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Yossarian

|
Zaslal: 19. leden 2008, 18:57:16 Předmět: |
|
|
nesnasim kdyz mam na prednasce notebook a nekdo mi cumi pres rameno.. ( kdyz uz na nejaky prednasce su ) , u nas v prednaskovkach neni problem koukat na prenasejiciho, a pokud neudrzite pozornost a cumite nekomu pred vama do displeje, tak by ste se meli spis lecit, a ne mu zavirat nb  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
MePHyst0
|
Zaslal: 19. leden 2008, 19:25:17 Předmět: |
|
|
no jako ja som uz zazil aj pripad borca ktory v prvom rade v prednaskovej hale pozeral pecko sice to bolo v D2(ti ktory chodia na MU vedia,ti co nie tak sa tam len premieta a nie je tam prednasajuci) na funkcionalnom programovani proste mazec. a na tom istom predmete som zazil aj kolovanie asi 2-3 flias vodky po tej istej aule,tiez sranda. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Quiark

|
Zaslal: 19. leden 2008, 21:07:21 Předmět: |
|
|
Jo, to asi ještě nevěděli, že na tom funkcionálním programování potupně vyletí  _________________ Mám strach |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Marek

Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 1782 Bydliště: Velká Morava
|
Zaslal: 20. leden 2008, 00:33:10 Předmět: |
|
|
No však jo, za první 3 termíny to teď dalo jenom 36%, někteří už si balí kufry...  _________________ AMD Open Source Graphics Driver Developer |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
tomasslavicek

|
Zaslal: 20. leden 2008, 16:26:25 Předmět: Další porovnání... |
|
|
| Tak jsem také postupně navštívil dny otevřených dveří na všech školách, o kterých by se dalo uvažovat. Zajímala by mě ale ještě jedna věc. Na dnu ot. dveří na MUNI hráli hodně na efekt, prezentace školy byla povedená, při prohlídce areálu se každý musel najít. Velké počítačové učebny, HDTV televize, 3D projektory a podobné hračky zaujaly každého. Škola působila jako strašně moderní a vybavená. Ale chtěl bych znát nějaké porovnání např. s MFF v Praze, oborem programování. Skladba předmětů je podobná, ale UK jako škola na mě působí strašně suše a strnule. Je to jen tím, že se neumí takhle prezentovat, nebo je v něčem jiná? Momentálně po zvážení pro a proti uvažuji právě o těchto dvou školách. Vím, že pátrám spíš po typu a kvalitě výuky, než množství počítačů v učebně, ale zatím nevím. Asi bych řekl, že matfyz stále vítězí, ale pořád nemám dost informací. Díky! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
josh
|
Zaslal: 20. leden 2008, 16:52:21 Předmět: Re: Další porovnání... |
|
|
| tomasslavicek napsal: |
| .... na MUNI hráli hodně na efekt... |
jj, je to tim ze na muni je poslednich par let trend takovy ze se chce cela univerzita stat [alespon opticky] nejlepsi skolou v republice (nekteri rikaji ze uz je ale to nechme stranou). a na efekt se hraje protoze to pritahne spoustu prvaku a prvaci znamenaji penize, takze asi tak.
k te urovni studia, tezko rict, na MFF jsem nestudoval, jsem na FI ctvrtym rokem, posledni dva roky jsem si zadnej kurz s pocitacema, HDTV a ani s 3D projektory nezapsal a nechybi mi to. ale cely to tu stoji tak ze se snazi vsechny fakulty nabizet co nejvic predmetu a je kazdymu tak nejak +/- jedno co si zapises/absolvujes (vzdy je tam nejaky povinny zaklad, ale pak celkem volnost). Pokud mas rad teoretickou informatiku, na fi jsou kurzy seminare kam chodi celkem maly pocet lidi a s nejvetsi pravdepodobnosti se tam dosytosti vyblbnes i bez pocitacu. kdyz te bavi masakralni matika, tak si proste zapises masakralni matiku z prirodovedy a chodis tam. kdyz te bavej pocitace (psani kodu, nastavovani vseliceho, prace s tema krabicema ke kterejm vede drat od elektriky) tak si ty predmety proste zapises a absolvujes.
zrejme se tu ale najde v tech predmetech tak do hloubky jako na MFF, ale pokud stojis o nejake hlubsi poznatky, jsou tu laboratore nebo specialni seminare kde se da jit hloubeji.
Kazdopadne se zde jde bezne hloubeji nez na FIM UHK, UI UPCE nebo FAV ZCU
p.s. ja sel tam kde jsem citil ze me to bude asi sedet a udelal jsem celkem dobre, takze vyber co se ti zda lepsi a sup tam (kazdopadne never nikomu na beznych cekych forech, vetsinou se tam objevuji podivini co ti stejne poradi spatne ) _________________ Tak Karle, kolik? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
tempicek

|
Zaslal: 20. leden 2008, 22:59:43 Předmět: Re: Další porovnání... |
|
|
| tomasslavicek napsal: |
| Tak jsem také postupně navštívil dny otevřených dveří na všech školách, o kterých by se dalo uvažovat. Zajímala by mě ale ještě jedna věc. Na dnu ot. dveří na MUNI hráli hodně na efekt, prezentace školy byla povedená, při prohlídce areálu se každý musel najít. Velké počítačové učebny, HDTV televize, 3D projektory a podobné hračky zaujaly každého. Škola působila jako strašně moderní a vybavená. Ale chtěl bych znát nějaké porovnání např. s MFF v Praze, oborem programování. Skladba předmětů je podobná, ale UK jako škola na mě působí strašně suše a strnule. Je to jen tím, že se neumí takhle prezentovat, nebo je v něčem jiná? Momentálně po zvážení pro a proti uvažuji právě o těchto dvou školách. Vím, že pátrám spíš po typu a kvalitě výuky, než množství počítačů v učebně, ale zatím nevím. Asi bych řekl, že matfyz stále vítězí, ale pořád nemám dost informací. Díky! |
Zaznělo to už na různých místech a já s tím souhlasím - UK je prastará škola s velkým historicky-kulturním významem a jménem v Evropě, na tom staví a na tom hnije. Nevím jestli je to špatným hospodařením, zkostnatělým vedením nebo prostě nedostatečným financováním (před 2 lety se stát rozhodl přispívat školám pouze na studenty, kteří ji studují jako svůj první obor, což obzvlášť UK ublížilo, protože pro množství studentů tam je to "dodatečné" studium...neplatí zrovna o MFF; udržování hromady starých a historických budov v centru Prahy asi taky není nejideálnější...), ale v mnoha směrech je prostě dva kroky pozadu. To platí pro UK jako celek.
MFF je, řekl bych, jedna z fakulta, která tímto efektem není tolik postižena, ale fakt je ten, že kdyby na ni lidé chodili za její schopnost se presentovat, tak tam dneska nikdo není... (moc dobře si pamatuji, jak mě urazilo, když jsem odtamtud dostal do rukou rozhodnutí o přijetí vytištěné jehličkovou tiskárnou na zažloutlém papíře s dírkami po stranách a perforací uprostřed... upozorňuji, že mluvím o tomto tisíciletí! sice těsném začátku, ale... ). Když jsem tam byl na celostátku z programování, koukal jsem celkem s nechutí na plíseň na stěnách do výšky dvou metrů a schody, po kterých můžete jezdit na lyžích ("Lab", ve kterém probíhala příprava vypadal jako náš sklep, jenom v něm bylo pár počítačů.). No, neodradilo mě to, a během těch let se to tam naštěstí trochu změnilo
Zásadní na ní ale není fyzické prostředí, do kterého tam člověk jde, alébrž intelektuální prostředí. Nechat se po léta obklopovat intelektuálním výkvětem různých generací (v řadách profesorů, cvičících i kolegů) má nedocenitelnou hodnotu, kterou myslím nezabije ani prostředí, ani zvýšená náročnost, ani jiné další nevýhody, které je škoda rozpitvávat  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Pavel
|
Zaslal: 21. leden 2008, 08:31:34 Předmět: Re: Další porovnání... |
|
|
| tempicek napsal: |
Zásadní na ní ale není fyzické prostředí, do kterého tam člověk jde, alébrž intelektuální prostředí. |
Kdyby to tak nebylo, tak jsme vsichni na VUT  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|