Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Jak hodnotíte události v únoru 1948? |
Byla to dobrá událost, která přinesla naší zemi mnoho dobrého. |
|
5% |
[ 2 ] |
Byl to puč co už se nikdy nesmí opakovat |
|
72% |
[ 26 ] |
Je mi to jedno, dostuduju a mizím za hranice tak jako tak. |
|
11% |
[ 4 ] |
Nevím, co si o tom myslet |
|
8% |
[ 3 ] |
Něco podobného by se mělo ještě zopakovat |
|
2% |
[ 1 ] |
|
Celkem hlasů : 36 |
|
Autor |
Zpráva |
Augi

|
Zaslal: 26. únor 2008, 13:20:51 Předmět: |
|
|
Chjoodge napsal: |
Ad zakázat/nezakázat: Ten, kdo je chce zakázat, tak ať definuje, koho obecně má v plánu zakazovat. Kdo rozhodne, jestli zakázat komunisty, ale ne nacisty nebo kapitalisty nebo naopak - buď to musí být dáno obecně a to je těžké formulovat, nebo se budou zakazovat strany jedna po druhé a v tom případě demokracie nemůže moc fungovat  |
Nemusíme se snažit o formulaci - tu už vytvořili naši zákonodárci - už jen zbývá, aby to někdo začal trestat. Konkrétně mluvím o Zákonu č. 140/1961, konkrétně § 260 a § 261 (Podpora a propagace hnutí směřujících k potlačení práv a svobod člověka). Konkrétně § 261a říká toto:
citace: |
Kdo veřejně popírá, zpochybňuje, schvaluje nebo se snaží ospravedlnit nacistické nebo komunistické genocidium nebo jiné zločiny nacistů nebo komunistů proti lidskosti, bude potrestán odnětím svobody na šest měsíců až tři léta. |
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ondras
|
Zaslal: 26. únor 2008, 13:38:19 Předmět: |
|
|
Jestli si nepletete demokracii s anarchii. Demokracie musi chranit bezpecnost a prava jedince. Zlodeje taky nenechate volne se potulovat po vasem byte. Poridite si dvere a na dvere zamek. Proto jsem pro zakaz komunistu. Spolecnost musi mit nastaveny mantinely a do tech se vejit. A mantinely jsou vymezeny zakony/zakazy. Ale musi se zajistit aby pro vsechny platily stejne.
Fila, Swarm: Doufam, ze si uvedomujete, ze ty nazory jsou fasisticke.
Omezujete lidi na osobnich svobodach a vytvarite velkou skupinu potencionalne kriminalnich zivlu... "Vezni take nesmi volit, uz na tom o moc hur stejne nejsem." A vymezujete skupinu obyvatel, ktere se zakon chova jinak. Btw, fasismus se mimo jine projevuje nesnasenlivosti vuci jedne skupine obyvatel (hazi se na ni vina za neuspechy). Tim se lisi od nacismu, ktery se projevuje rasisticky. Elitarstvi vede k vetsim rozdilum ve spolecnosti. At uz tridnim nebo rasovym. (Vetsinou nepracuji cerni, tak zbavme volebniho prava cerne... a v autobuse budou sedet v zadu)
Me taky serou lidi co zneuzivaji system socialnich davek, ale to se da resit jinak nez takhle. Ja bych treba tem popsanym skupinam misto volebniho prava vzal pridavky.. vsechny at se staraj. Taky bych kontroloval vic uredniky, kteri se na tom i podili. Tohle se ale dost zvelicuje, nerekl bych, ze je hlavnim problemem to, ze par desitek tisic lidi prijde mesicne k par tisicovkam ze statniho rozpoctu...
Na duchodce opatrne, ti lidi celej zivot dreli a vlada jim slibovala, ze se o ne v duchodu postara. Proto si nesetrili zadne penize. Take na duchod cely zivot odvadeli penize -- dnes se to jmenuje socialni pojisteni. Klidne jim vemte duchody ale vratte jim teda ty prachy co jim stat za tech 40 let co oni pracovali sebral s tim, ze se o ne pak ve stari postara.
Dneska se na ne hazi a nepravem neuspechy. Tohle se da prosadit pro budouci duchodce--coz jsme my. Abysme s tim pocitali a chovali se podle toho. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Fila
|
Zaslal: 26. únor 2008, 14:01:50 Předmět: |
|
|
Ondras napsal: |
Fila, Swarm: Doufam, ze si uvedomujete, ze ty nazory jsou fasisticke. |
Nejsou. To, co jsem napsal, neni demokraticke v klasickem smyslu chapani toho slova. Ale ne fasisticke -- fasismus te odsoudi na zaklade barvy ci jine vlastnosti, kterou nemuzes vlastni vuli ovlivnit, ja napsal pouze myslenku, aby lide rozhodovali podle toho, jakou merou se na dane veci podili, coz zmenit muzou -- nikoho apriorne neodsuzuju.
Apriorni odsouzeni je tak max. na zaklade schopnosti cloveka byt v dane oblasti svepravny -- to neni ale zadna novina, dnes take nedovolime volit detem.
Omezujete lidi na osobnich svobodach |
A zase ne, omezeni osobni svobody by bylo "ty nesmis pracovat", ne "ty do toho muzes kecat az kdyz se na tom budes podilet" -- kazdy si svobodne muze vybrat cestu sponzorovani statu a podileni se na jeho rizeni a cestu nesponzorovani.
Me taky serou lidi co zneuzivaji system socialnich davek, ale to se da resit jinak nez takhle. Ja bych treba tem popsanym skupinam misto volebniho prava vzal pridavky.. |
No vidis, a jak bys to asi v demokratickem systemu udelal, kdyz jej socan nastavi tak, ze vetsina z davek bere a mensina plati? Kdo by takovy navrh podporil, pokud maji stejny hlas ti co berou i tech par chudaku co plati? Ja naopak povazuji za nedemokraticke prinutit par pracovitych sikovnych lidi zivit masu.
Na duchodce opatrne, ti lidi celej zivot dreli a vlada jim slibovala, ze se o ne v duchodu postara. Proto si nesetrili zadne penize. |
Souhlas, takove veci se muzou odstartovat jen u lidi kteri o tom dopredu vedi. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rexistens

Založen: 29. 07. 2007 Příspěvky: 62 Bydliště: kousek od Zlina a nekdy Brno
|
Zaslal: 26. únor 2008, 16:33:30 Předmět: |
|
|
Taky jsem proto, aby se komunisti nezakazovali. Takhle je máme aspoň většinu v jedné straně a víme o nich. Zákazem by se akorád stalo to, že by se rozlezli do jiných stran nebo založili novou sranu, sice s jiným názvem, ale stejnýma myšlenkama.
I když počítam s tím, že při zrušení komunistické strany by jich většina klidně přešla do ČSSD a ze svého volebního programu by ani nemusli nic slevit...
to augi: Dokud budou mít pořát lidí co byli před listopadem u moci nitky na současné politiky,tak se to nikdy uplatňovat nezačne. Navic v našem soudním systému - Grebeníčka před soud nedostali 15 let;)
Imho jsou určo komunisti, co jsou komunisit z toho sociálního hlediska věci. Bohužel většina je jich komunistu jen proto, že komunismus je nejideálnější politický systém, ve kterém se dá udržet u moci po neomezenou dobu. A pro lidí je snesitelnější než fašismus, takže se nebudou moc vzpuzet - socky nakrmí a inteligenci zničí... a bohužel socek bude vždycky víc než inteligence, zvlášť když naše politické reprezentace jen lidem ukazuje , že čím větší hovado (Rath, Paroubek, Jandák, Topolánek, Grebeníček), tím větší šance být politikem. Zcela souhlasím s Filou ohledně toho, kdo volí atd...
Teď si dovolím ještě hodně odvážné srovnání. Představitelé komunismu mi vždy připadali jako představitelé křesťanské církve. V tom jak káži vodu a pijí víno. A i ta hlavní idea je skoro stejná - srazit běžného člověka na kolena a vzít mu základní právo o sobě rohodovat svobodně - možná se na mě hodně zvá teď oboří , ale připadá mi to tak. _________________ Osobní stránky a portfolio
Stránky BlueA www.bluea.cz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
devillante
|
Zaslal: 26. únor 2008, 16:42:11 Předmět: |
|
|
Dyť to říkal už ten pán v tramvaji (šalině): "Na komunisti já seru!" |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Quiark

|
Zaslal: 26. únor 2008, 16:56:41 Předmět: |
|
|
Rexistens napsal: |
A i ta hlavní idea je skoro stejná - srazit běžného člověka na kolena a vzít mu základní právo o sobě rohodovat svobodně. |
Tady jsi to docela vystihl, toto je základní metodika všech totalit. _________________ Mám strach |
|
Návrat nahoru |
|
 |
rezna
|
Zaslal: 26. únor 2008, 18:08:03 Předmět: |
|
|
Fila a ostatni co byste vzali pravo tem co nepracuji. To je skvela idea - hlavne kdyz treba moje mati hledala praci 3 roky a proste ji nemel kdo zamestnat. Hledala praci v oboru jako ekonomka/ucetni a proste jsi bez sance tu praci najit nekolik let. Pokud nechces jit do firmy kde to smrdi cernotou a tezkym podvadenim a hledaji ucetni, ktera je ochotna si to vzit na triko a cernit a fixlovat dal.
Vase uvahy jsou v tomto dosti nemistne. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Chjoodge

|
Zaslal: 26. únor 2008, 19:28:15 Předmět: |
|
|
Augi napsal: |
Ad zakázat/nezakázat: Ten, kdo je chce zakázat, tak ať definuje, koho obecně má v plánu zakazovat. Kdo rozhodne, jestli zakázat komunisty, ale ne nacisty nebo kapitalisty nebo naopak - buď to musí být dáno obecně a to je těžké formulovat, nebo se budou zakazovat strany jedna po druhé a v tom případě demokracie nemůže moc fungovat  |
Nemusíme se snažit o formulaci - tu už vytvořili naši zákonodárci - už jen zbývá, aby to někdo začal trestat. Konkrétně mluvím o Zákonu č. 140/1961, konkrétně § 260 a § 261 (Podpora a propagace hnutí směřujících k potlačení práv a svobod člověka). Konkrétně § 261a říká toto:
citace: |
Kdo veřejně popírá, zpochybňuje, schvaluje nebo se snaží ospravedlnit nacistické nebo komunistické genocidium nebo jiné zločiny nacistů nebo komunistů proti lidskosti, bude potrestán odnětím svobody na šest měsíců až tři léta. |
|
To je právě ta druhá možnost, o které jsem mluvil - zakazování konkrétních hnutí - a to mi přijde divné. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Chjoodge

|
Zaslal: 26. únor 2008, 19:38:33 Předmět: |
|
|
Jinak souhlas s řezňou - vázat státní služby na to, jestli člověk pracuje, je dost mimo - fascinuje mě, že to nikdo nedomyslel ani tak daleko, aby třeba zrušil všechny daně které by mohli platit lidé bez zaměstnání.
Doporučuju neodtrhovat se tolik od reality Prostě ne každej má vysokou školu a i když vy se rádi cítíte dobře, protože vy i vaši kamarádi ji mají, tak spousta lidí i bez vašich formálních kvalit budou podle mnoha měřítek lepší lidi než vy. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Yossarian

|
Zaslal: 26. únor 2008, 21:17:36 Předmět: |
|
|
Fila napsal: |
Ja naopak povazuji za nedemokraticke prinutit par pracovitych sikovnych lidi zivit masu. |
ale toto je prave ta demokracie - ze chudi radsi rozhodnou at berou vic penez, a bohati, jelikoz jich je min, nemaj takovy hlasovaci pravo.
imho by pravo hlasovat melo byt podmineno vzdelanim v nejakem oboru typu sociologie, politologie, filosofie. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
nou

|
Zaslal: 26. únor 2008, 22:20:04 Předmět: |
|
|
cizal som nazory ze by to malo byt vahovy volebny system. napr clovek s zakladnou skolou by mal 1hlas so strednou 2 a s vyskou uz 3 a profesor a ine vyznamne osobnosti 5. tym by myslim populisti komunisti a ine nie celkom koser strany odisly do uzadia. aj ked je pravda ze sa najdu blby volicy aj medzi takymi. _________________ Najjednoduchšie chyby sa najtažšie hľadajú. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Augi

|
Zaslal: 26. únor 2008, 22:51:00 Předmět: |
|
|
To je právě ta druhá možnost, o které jsem mluvil - zakazování konkrétních hnutí - a to mi přijde divné. |
No tak ale kdyby tam tyhle dvě hnutí vypíchnutý nebyly (proč ne, podle mě by se mohly klidně vyškrtnout z toho zákona), tak by byly zakázaný tak jako tak, protože je praxí ověřené, že to JSOU hnutí vedoucí k potlačení práv a svobod člověka. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Augi

|
Zaslal: 26. únor 2008, 22:58:14 Předmět: |
|
|
nou napsal: |
cizal som nazory ze by to malo byt vahovy volebny system. napr clovek s zakladnou skolou by mal 1hlas so strednou 2 a s vyskou uz 3 a profesor a ine vyznamne osobnosti 5. tym by myslim populisti komunisti a ine nie celkom koser strany odisly do uzadia. aj ked je pravda ze sa najdu blby volicy aj medzi takymi. |
No imho tohle "trošku" pokulhává podobně jako Filovi pracující/nepracující. Např. když vidím, jací exoti dostudujou v ČR VŠ...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Peregrine

|
Zaslal: 27. únor 2008, 08:43:03 Předmět: |
|
|
takze nam stale nezbejva nic jinyho, nez uskutecnit ten letosni prevrat, hm? 1948--> 1968--> 1989(trochu vedle, no)--> 2008
cekam na nej uz leta, ale naprosto netusim, kdo ho udela tentokrat.. studenti to asi tentokrat nebudou, ty se maj ted dobre  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
nou

|
Zaslal: 27. únor 2008, 08:49:42 Předmět: |
|
|
hmm este treba 10 rokov pockat. snda sa dovtedy niekto najde  _________________ Najjednoduchšie chyby sa najtažšie hľadajú. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|