.[ ČeskéHry.cz ].
Za našich mladých let...
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
VladR

PříspěvekZaslal: 24. duben 2009, 18:12:31    Předmět: Odpovědět s citátem

Ved to netvrdim,ze nie je dopyt. Samozrejme, je vacsi dopyt po C# ako C++, to je aspon v nasich koncinach bez debaty.

To ale neznamena, ze je to tak spravne, ze dnes robia z velkej vacsiny koderov ludia, ktori na vyske spravili par zadani a tym to pre nich hasne.

Ja som mal vo veku 14 rokov odprogramovane viac ako mnohi moji kolegovia vo veku 25 rokov, a to teda nie je vobec dobre...

Najhorsie ze na to ani nemozem pindat, lebo uz sa mi par trapasov stalo, ked som sa rozculoval, ze sa za lead koderov dostali ludia, ktori mimo skoly nekodili, a v tom mi dotycny povedal, ze aj on je jeden z nich - ze tiez kodil len zadania na skole - v taky cas clovek proste rezignuje...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
OndraSej

PříspěvekZaslal: 24. duben 2009, 18:23:13    Předmět: Odpovědět s citátem

VladR> Proste to ber tak, ze programovani je prace, nic vic. Zadne poslani, svaty udel, nic takoveho. Nekoho to bavi a tak to dela i ve volnem case, ale porad to je "jenom" prace. U sveho doktora se asi taky nerozcilujes, ze se pres vikend nepitvaji se znamyma z nemocnice...
Tringi

PříspěvekZaslal: 24. duben 2009, 18:35:19    Předmět: Odpovědět s citátem

Bude mi 25, a to že programování není poslání nebo svatý úděl začínám objevovat, bráním se tomu zuby nehty, a začínám z toho mít deprese. Věnuji se psaní kódu a vývoji programů i ve svém volném čase, baví mě dělat vše standardně (XHTML 1.1, ...) a čistě (clean C++ kompilace s -Wall -Wextra, ...), ve volném čase studuju nové trendy C++ a každé temné zákoutí jazyka, sleduju accu.org a comp.std.c++ (a comp.lang.c++.moderated), čtu články o tom jak škálovat kód na 24 i více procesorů, a jsem schopen a ochoten jednu nepodstatnou rutinu patnáctkrát přepsat, abych dosáhl její nejčistší, nejelegantnější a současně nejefektivnější verze (přitom vím, že už od druhé verze vytvoří optimizér téměř stejný výstup).
Jediné co mě štve je, že se na tohle nedají balit ženské ...a tak jsem si musel koupit pěkné auto Cool
VladR

PříspěvekZaslal: 24. duben 2009, 18:41:03    Předmět: Odpovědět s citátem

Tringi, teba by som u nas vo firme vyvazil zlatom...

Vynimocne neprezeniem (pri cislach to robim), ak z tych 250+ ludi co u nas su, je takych ludi ako ty, max.5. Bez srandy.

Pockaj, pozeram ze ty sledujes este aj comp.lang.c++ ?

ROFL. Ospravedlnujem sa. Znizujem ten pocet na 0.

Ondrasej : Ja si nepomozem, proste mi to bude este chvilu trvat, kym sa vnutorne zmierim s tym, ze kodenie je dnes brane ludmi len ako radovy job. Proste ma to serie, no ze to beru ako nevyhnutne zlo - s takym niecim som sa akosi v minulosti nestretaval,tak si holt musim zvykat teraz na stare kolena ...
Tringi

PříspěvekZaslal: 24. duben 2009, 18:56:35    Předmět: Odpovědět s citátem

VladR napsal:
Tringi, teba by som u nas vo firme vyvazil zlatom...

Pakliže rozhoduješ o platech a prémiích, jsem celý jen tvůj Very Happy

VladR napsal:
Pockaj, pozeram ze ty sledujes este aj comp.lang.c++ ?

Tohle už ne, už jen comp.lang.c++.moderated ...na tom nemoderovaném už je na mě příliš začátečnických, opakujících se a hloupých dotazů. Ne že by mi vadily, ale je jich tam tolik, že nemám čas to všechno procházet.

VladR napsal:
Ja si nepomozem, proste mi to bude este chvilu trvat, kym sa vnutorne zmierim s tym, ze kodenie je dnes brane ludmi len ako radovy job. Proste ma to serie, no ze to beru ako nevyhnutne zlo - s takym niecim som sa akosi v minulosti nestretaval,tak si holt musim zvykat teraz na stare kolena ...

A podle toho ten kód vypadá. Kvalita kódu a softwaru je tam kde je, jen protože to programátoři takhle berou. Přijdou do práce, buší kód, padne 16:00, jdou domů, dostanou zaplaceno ...proč se s tím nějak srát, že. Ohodnocení je většinou prakticky stejné jako u těch, kteří u toho myslí a nebo se seberealizují, ne-li lepší, protože mají práci hotovou a odevzdanou dřív.
VladR

PříspěvekZaslal: 24. duben 2009, 19:19:51    Předmět: Odpovědět s citátem

Tringi napsal:
Pakliže rozhoduješ o platech a prémiích, jsem celý jen tvůj Very Happy
Nuz, o plate priamo nie (mimo toho, ze by som ich pritlacil aby ta zobrali bez ohladu na tvoje platove poziadavky Smile ), to je u nas tak osetrene, ze ja vazne netusim, kolko zarabaju moji poddani - pocas pohovoru musim pri danej otazke vstat a ist surovo von Smile
Premie su druha vec - tam to hodnotim na %, kto aku aktivitu/komunikaciu/iniciativu vyvijal - a podla toho manazer o level vyssie to deli.

Tringi napsal:
A podle toho ten kód vypadá. Kvalita kódu a softwaru je tam kde je, jen protože to programátoři takhle berou. Přijdou do práce, buší kód, padne 16:00, jdou domů, dostanou zaplaceno ...proč se s tím nějak srát, že. Ohodnocení je většinou prakticky stejné jako u těch, kteří u toho myslí a nebo se seberealizují, ne-li lepší, protože mají práci hotovou a odevzdanou dřív.
Ani nevies aky som rad, ze nie som jediny koho to serie. Toto je inak vec, ktoru manazeri neradi pocuju, resp. ju nechcu pochopit, ze to, ze dan za to, ze dany clovek to stiha v termine je casto to, ze nasledne po faze testu je tam kopec dalsej roboty v odbugovavani (ale to uz z nejakeho prazvlastneho dovodu beru ako sucast standardneho procesu - WTF ?!? )
OndraSej

PříspěvekZaslal: 24. duben 2009, 19:28:07    Předmět: Odpovědět s citátem

Tringi napsal:

No, měl jsem možnost pracovat jak s lidma, kteří do práce chodí jenom proto, aby jednou měsíčně dostali zaplaceno, tak s pár lidma, co se pitvali v kódu a pořád vylepšovali a musím říct, že ani jedno nebylo ku prospěchu výsledného produktu. V prvním případě brali většinu věcí stylem "not my problem" pokud to zrovna nedosatli přímo zadané k řešení (a zažil jsem i člověka, co se většinou vykroutil i z věcí, co zadané dostal).
No a ta druhá skupina sice problémy řeší s radostí, ale dost často jiné než ty, které trápí uživatele. A navíc často nejsou s to se povznést nad ten svůj oblíbený problém a podívat se na aplikaci třeba z pohledu uživatele. Výsledek je prakticky stejný, tj. nepoužitelný kus software (s tím, že v druhém případě to je nepoužitelný kus software, který má vytuněnou některou ze svých nepoužitelných funkcí).

VladR napsal:
Ja si nepomozem, proste mi to bude este chvilu trvat, kym sa vnutorne zmierim s tym, ze kodenie je dnes brane ludmi len ako radovy job. Proste ma to serie, no ze to beru ako nevyhnutne zlo - s takym niecim som sa akosi v minulosti nestretaval,tak si holt musim zvykat teraz na stare kolena ...

Upřímně, mnohem raději pracuju s lidma, co jsou třeba jenom nadprůměrní programátoři (a o víkendech místo programování třeba jezdí na motorce), ale svoje nadšení směřují k výsledné aplikaci a sdílejí nějakou společnou vizi výsledku, než s geniálníma nadšencema do kódění, které ale nic jiného než jejich část kódu nezajímá.
VladR

PříspěvekZaslal: 24. duben 2009, 19:36:22    Předmět: Odpovědět s citátem

Chapem, ze narazas na extrem. Neviem sa velmi vyjadrit k tomu extremu, ktory kodi aj cez vikend, lebo pravdupovediac, takeho som zatial nezazil priamo v teame kde som bol aj ja (vzdy to bolo v druhom teame).

Inak, mas pravdu, ze aj tento extrem je zly, aj ked osobne si myslim, ze by som radsej bral tento extrem, ako ten ktory je mi podsuvany...

Stale este dumam nad tym prirovnanim k doktorovi, ze oni cez vikend nepitvaju - no ale oni tie moznosti nemaju take ako my - komp mame kazdy doma, kdezto mrtvolky sa zhanaju dost tazko Smile
Tringi

PříspěvekZaslal: 24. duben 2009, 19:41:39    Předmět: Odpovědět s citátem

To je právě to moje probuzení. Že jsem si našel AFK koníčky Very Happy
Auto, ženy, střílení Cool
VladR

PříspěvekZaslal: 24. duben 2009, 20:30:47    Předmět: Odpovědět s citátem

AFK ? to je co ?

Strielanie ? Ja mam radsej boj telo na telo (cize cez hubu Smile ), to je ferovejsie Smile Zatial si to vacsina bojovych partnerov rozmyslela vzhladom na nedostatocnu vahovu kategoriu Laughing
pcmaster

PříspěvekZaslal: 24. duben 2009, 20:41:23    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja rozmyslam, co bude so mnou. Kodenie ma odjakziva bavilo a v skole som sa pri tom obvykle dost nudil, nic nove ma tam dokopy nenaucili. Zato taku teoreticku informatiku (viacero kurzov) a architektury a grafiku atd som ocenil a ocenujem. Moj problem je, ze si uz skoro rok valam sunky vo Svedsku na Erasme a robim tu hovno (no priznajte sa, co ste vy robili na vymennom pobyte za prachy EU Smile), obcas kodim daco do skoly, lenze to mi nedava nic, rovnako ako obcasne kodenie picovin za $50 na freelance portaloch. Ked sa za 2 mesiace vratim do Prahy Sad tak ma caka pisanie diplomky, co bude kodenie, konecne.

Mam zo seba pocit, ze som sa stal obetou skolskeho systemu (v skoro dobrom zmysle slova) a to tak, ze mi "otvorila obzory", cize som sa naucil kopec veci z mnohych oblasti, o ktorych mnohi (koderi) casto ani nevedia. NO! Akurat nic nijako extra do hlbky, co sa dalo cakat, ze. Proste mam pocit, ze neviem nijaku technologiu nijako spicovo a to ma dost dobre diskvalifikuje.

Mam este vobec daku sancu sa z tejto celorocnej procrastination-loop vobec dostat a ist robit kodera? :-O

Naposledy upravil pcmaster dne 24. duben 2009, 20:42:34, celkově upraveno 1 krát
Augi

PříspěvekZaslal: 24. duben 2009, 20:41:40    Předmět: Odpovědět s citátem

Away from keyboard Wink
Btw. co je divného na kódění a studování nových technologií přes víkend? Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Augi

PříspěvekZaslal: 24. duben 2009, 20:44:06    Předmět: Odpovědět s citátem

pcmaster: Jo, můžeš Smile Do nějaké konkrétní technologie není problém se velmi rychle dostat, pokud má člověk nějaké všeobecné teoretické znalosti, má něco rozumně odkóděno a není úplně blbej Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
pcmaster

PříspěvekZaslal: 24. duben 2009, 20:46:16    Předmět: Odpovědět s citátem

Ale vsak ty ma poznas, Augi. Nijako si nefandim, ze by som nebol uplne blby Very Happy Edit: Pica, oneliner a este zbytocny Sad Very Happy Ospravedlnujem sa!
Tringi

PříspěvekZaslal: 24. duben 2009, 22:30:05    Předmět: Odpovědět s citátem

VladR napsal:
AFK ? to je co ?

Away From Keyboard, jak psal Augi. Taky bych mohl napsat IRL (In Real Life), ale s hrůzou jsem si uvědomil, že i to že sedím u kompu a píšu něco sem je Real Life ...děsivé co? Very Happy

VladR napsal:
Strielanie ? Ja mam radsej boj telo na telo (cize cez hubu Smile ), to je ferovejsie Smile Zatial si to vacsina bojovych partnerov rozmyslela vzhladom na nedostatocnu vahovu kategoriu Laughing

Já nemám žádnou váhu, tuším že naposledy jsem měl nějakých 66,6 kg (extra jsem si na to obul boty, aby na váze vyšlo takové číslo), a navíc nemám rád násilí. Žádná opravdová přestřelka netrvá déle než 8 sekund. Ale stejně nejraději a nejčastěji střílím s CO2 pistolemi, je to mnohem levnější, nepotřebuješ na většinu zbroják, je při tom větší sranda, a člověk musí být mnohem větší kokot aby se s tím zastřelil než s ostrou zbraní Very Happy
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Popelnice Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Strana 2 z 3

Přejdi na: