.[ ČeskéHry.cz ].
Tvorba height, specular a bump mapy
Jdi na stránku Předchozí  1, 2

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
tom.drin

PříspěvekZaslal: 16. leden 2008, 10:05:32    Předmět: Odpovědět s citátem

to Vladr: CB vůbec nepracuje s meshem, pouze se snaží odhadnout normály z fotky, případně tam hledat tvary atd.

to Hunter: To je jednoduchý, buď nebudeš generovat tyhle "velký tvary" a zaměříš se jen na detaily a nebo mirrorneš i UVčka (žádná velká věda).
Případně pokud budeš někdy generovat z hipoly tak nezapomeň na ResetXform - já vím že to určitě děláš, ale až na to jednou zapomeneš a budeš se půl dne trápit s tím že to vypadá příšerně, tak alespoň budeš proč. Very Happy

edit: Někde na nějakým fóru jsem se dočet že autor Xnormalu plánuje i separovanej viewer a hlavně udělat standardní rozhraní Wink . Taky jsem s tim zažil krušný chvilky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Hunter

PříspěvekZaslal: 16. leden 2008, 13:22:19    Předmět: Odpovědět s citátem

Právě jsem došel k poznatku, že jsem idiot Very Happy

Ta tmavá část na zadních sloupech samozřejmě není způsobena chybama v normálách, ale tím, že na té textuře už je světlo a jedna strana těch sloupů je osvětlená a druhí ve stínu. No a když diffuse flipnu, tak to tam mám samozřejmě naopak.
Takže nepropadejte panice, mirrorování meshe s normal mapou žádný viditelný problémy nezpůsobilo (i když by se samozřejmě daly najít po pečlivé obhlídce) Smile

tom> Já jsem schválně vybral poměrně komplexní texturu, aby se ukázalo, jak si s ní CB poradí a jestli budou ve výsledku nepřesnosti nějak znatelný. A až na ten problém s oknama vs. spárama cihel (což by se nestalo, kdyby ty spáry byly tmavší než cihly) to myslím dopadlo dobře.
Samozřejmě 3D shape analysis selhala, ale pokud engine nevyužije třeba paralax mapping, tak není potřeba si jí zabývat, v normal mapě ji lze potlačit (i když pokud se vytvoří správně a započítá se do normal mapy, je to lepší, ale pokud je špatně, je lepší ji tím sliderem stáhnout na 0).
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Marek

PříspěvekZaslal: 17. leden 2008, 00:55:44    Předmět: Odpovědět s citátem

Aha, tak potom sorry za zmatení. Wink

Neměl by být problém tu height mapu ručně namalovat ne? Nemusela by být podrobná, možná by stačilo, kdyby v ní byla akorát prohlubeň pro to sklo v okně.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Grafika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

Přejdi na: