| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
tom.drin

|
Zaslal: 16. leden 2008, 10:05:32 Předmět: |
|
|
to Vladr: CB vůbec nepracuje s meshem, pouze se snaží odhadnout normály z fotky, případně tam hledat tvary atd.
to Hunter: To je jednoduchý, buď nebudeš generovat tyhle "velký tvary" a zaměříš se jen na detaily a nebo mirrorneš i UVčka (žádná velká věda).
Případně pokud budeš někdy generovat z hipoly tak nezapomeň na ResetXform - já vím že to určitě děláš, ale až na to jednou zapomeneš a budeš se půl dne trápit s tím že to vypadá příšerně, tak alespoň budeš proč.
edit: Někde na nějakým fóru jsem se dočet že autor Xnormalu plánuje i separovanej viewer a hlavně udělat standardní rozhraní . Taky jsem s tim zažil krušný chvilky. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Hunter

|
Zaslal: 16. leden 2008, 13:22:19 Předmět: |
|
|
Právě jsem došel k poznatku, že jsem idiot
Ta tmavá část na zadních sloupech samozřejmě není způsobena chybama v normálách, ale tím, že na té textuře už je světlo a jedna strana těch sloupů je osvětlená a druhí ve stínu. No a když diffuse flipnu, tak to tam mám samozřejmě naopak.
Takže nepropadejte panice, mirrorování meshe s normal mapou žádný viditelný problémy nezpůsobilo (i když by se samozřejmě daly najít po pečlivé obhlídce)
tom> Já jsem schválně vybral poměrně komplexní texturu, aby se ukázalo, jak si s ní CB poradí a jestli budou ve výsledku nepřesnosti nějak znatelný. A až na ten problém s oknama vs. spárama cihel (což by se nestalo, kdyby ty spáry byly tmavší než cihly) to myslím dopadlo dobře.
Samozřejmě 3D shape analysis selhala, ale pokud engine nevyužije třeba paralax mapping, tak není potřeba si jí zabývat, v normal mapě ji lze potlačit (i když pokud se vytvoří správně a započítá se do normal mapy, je to lepší, ale pokud je špatně, je lepší ji tím sliderem stáhnout na 0). |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Marek

Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 1782 Bydliště: Velká Morava
|
Zaslal: 17. leden 2008, 00:55:44 Předmět: |
|
|
Aha, tak potom sorry za zmatení.
Neměl by být problém tu height mapu ručně namalovat ne? Nemusela by být podrobná, možná by stačilo, kdyby v ní byla akorát prohlubeň pro to sklo v okně. _________________ AMD Open Source Graphics Driver Developer |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|