.[ ČeskéHry.cz ].
Problem s kompilaci ve VC++ 2005
Jdi na stránku Předchozí  1, 2

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Al

PříspěvekZaslal: 5. březen 2008, 08:47:08    Předmět: Odpovědět s citátem

Ve Windows se většinou inkluduje všechno všude pomocí "stdafx.h", to uvedené coding standards beru jako pedantic chicanery... Cool Já k tomu mám jednu poučku pro klidné stáří: Pišme ty zdrojáky tak, aby se to dalo inkludovat v libovolném pořadí. Pokud si někdo někde #definuje makra s obecně používanými výrazy, tak si prostě koleduje...

A osobně jsem doteď nevěděl, že #pragma once funguje i v GCC. Linuxaři vždycky dělali velký humbuk kolem toho, že Visual C++ generuje wizardem plno nestandardních konstrukcí a toto byl jeden z příkladů. Takže díky za dobrý postřeh, bude se hodit! Very Happy

Jo a jsou-li vlastní třídy závislé na STL (což je u mě taky prakticky 100% vždy ), tak se STL přece má inkludovat z hlavičkového souboru, a ne požadovat, aby v cpp byly napřed inkludy STL, a pak inkludy mých tříd. Doufám, že to tak Eosie myslel, ale neřekl/nenapsal, a vsadím boty, že to někdo pochopil špatně.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Marek

PříspěvekZaslal: 6. březen 2008, 02:31:52    Předmět: Odpovědět s citátem

No includovat věci jenom v cpp, to mi přijde ještě větší psycho. STL prostě nacpu do precompiled headeru a neřeším... G++ to taky umí. Člověk moc nemá na výběr, pokud chce kompilovat v rozumným čase.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> C / C++ Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

Přejdi na: