Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Al
|
Zaslal: 5. březen 2008, 08:47:08 Předmět: |
|
|
Ve Windows se většinou inkluduje všechno všude pomocí "stdafx.h", to uvedené coding standards beru jako pedantic chicanery... Já k tomu mám jednu poučku pro klidné stáří: Pišme ty zdrojáky tak, aby se to dalo inkludovat v libovolném pořadí. Pokud si někdo někde #definuje makra s obecně používanými výrazy, tak si prostě koleduje...
A osobně jsem doteď nevěděl, že #pragma once funguje i v GCC. Linuxaři vždycky dělali velký humbuk kolem toho, že Visual C++ generuje wizardem plno nestandardních konstrukcí a toto byl jeden z příkladů. Takže díky za dobrý postřeh, bude se hodit!
Jo a jsou-li vlastní třídy závislé na STL (což je u mě taky prakticky 100% vždy ), tak se STL přece má inkludovat z hlavičkového souboru, a ne požadovat, aby v cpp byly napřed inkludy STL, a pak inkludy mých tříd. Doufám, že to tak Eosie myslel, ale neřekl/nenapsal, a vsadím boty, že to někdo pochopil špatně. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Marek

Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 1782 Bydliště: Velká Morava
|
Zaslal: 6. březen 2008, 02:31:52 Předmět: |
|
|
No includovat věci jenom v cpp, to mi přijde ještě větší psycho. STL prostě nacpu do precompiled headeru a neřeším... G++ to taky umí. Člověk moc nemá na výběr, pokud chce kompilovat v rozumným čase. _________________ AMD Open Source Graphics Driver Developer |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|