.[ ČeskéHry.cz ].
notebook se slusnym displejem?
Jdi na stránku Předchozí  1, 2

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Kula Shaker

PříspěvekZaslal: 2. duben 2008, 16:20:28    Předmět: Odpovědět s citátem

swarm napsal:
Kolik z vás tady vidělo lesklý hi-end displej od Sony? Myslim si, že kdo ho neviděl, tak by se té diskuze vůbec neměl účasnit.

Tady mi nekdo mluvi z duse....Kdyz uz tu padlo ze "ano nema spatny monitor ale to i jine notebooky" tak by me zajimalo treba napriklad jaky?
S Vaio jsem delal prezentaci, a moje 2 hodinova zkusenost je jen a jen pozitivni....Ale kdyz uz jsme u tech cen....Vaio s dual core prijde na 25-30k, MSI, Acer,IBM, prDELL a vsichni ostatni s obdobnou konfiguraci vyjdou na podobny penize...ale obraz jako vaio nema ani jeden.Jak jsem rikal na zacatku, kdo nikdy nevidel vaio v akci nazivo, opravdu nezna meritko na paradni obraz.
yaqwsx

PříspěvekZaslal: 2. duben 2008, 17:54:34    Předmět: Odpovědět s citátem

Taťká má Dell M90 - nakonfiguroval si ho s nejjemnějším displejem - no náádhera - obraz je pěkně kontrastní. Jedinou nevýhodou jsou větší HW nároky, občasná nepodpora aplikací a taky trochu ta cena....
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rezna

PříspěvekZaslal: 2. duben 2008, 18:28:12    Předmět: Odpovědět s citátem

Kula Shaker napsal:
.Ale kdyz uz jsme u tech cen....Vaio s dual core prijde na 25-30k, MSI, Acer,IBM, prDELL a vsichni ostatni s obdobnou konfiguraci vyjdou na podobny penize...ale obraz jako vaio nema ani jeden.Jak jsem rikal na zacatku, kdo nikdy nevidel vaio v akci nazivo, opravdu nezna meritko na paradni obraz.

mno takze - dell XPS M1210 je 12" potvora co ma zhruba 1 rok. Ma 2GB pameti, 80GB disk a v te dobe nejsilnejsi core2duo 2.00GHz. Rozsirenou baterku s vydrzi jeste stale daleko pres 4h. kupovane je za 50k. servis ma NDB na 2roky - jakykoliv problem resi dalsi pracovni den u zakaznika na miste (overeno). takze srovnavat to s MSI/Acer jsi fakt mimo. IBM a Sony nabizi obdobne notebooky. IBM ve srovnatelne cene, Sony myva 10k nahoru.
franz

PříspěvekZaslal: 2. duben 2008, 18:35:27    Předmět: Odpovědět s citátem

upir> nevim jakej požadavek máš, ale měl jsem asi 5 různejch Asusů, matný i lesklý, 15"-17" a všude se mi grafika dělala dobře, v ovladačích je kopec nastavení obrazu a barev, výstup i na externí monitory, nevím co bych víc chtěl Smile
Kula Shaker

PříspěvekZaslal: 2. duben 2008, 20:03:23    Předmět: Odpovědět s citátem

rezna napsal:
takze srovnavat to s MSI/Acer jsi fakt mimo.

Ja samozrejme nechci srovnavat kvalitu znacek, nespadl jsem z jahody.Ale spis reflektuju jaka je soucasna nabidka.A vsechny ty znacky muzes v dace cenove kategorii najit.
upir

PříspěvekZaslal: 2. duben 2008, 21:12:47    Předmět: Odpovědět s citátem

franz - potřebuju pořádnej jas, kontrast, gamu, věrné podání barev, možnost kalibrace, pro začátek aspoň tovární icc profily, neměnost při změně pozorovacího úhlu.... prostě normální požadavky.

nejde o to, jestli se ti grafika dělala dobře, potřebuju něco na co se můžu spolehnout, aspoň trochu. samozřejmě, že většinu času pak jedu podle čísel, ale mám radost, když vím, že nejsem omezený monitorem.

zatím co jsem tak probral, tak u 99% notebooků nejsou napsané základní údaje o displeji (jako je dobrým zvykem u LCD panelů - a teď nemyslím blbosti jako doba odezvy)... výstup na externí monitor není podstatný, jak jsem psal, mám doma kvalitní LCD, tohle potřebuju na cesty..

swarm - já vim. sem s tím smířenej a chápu to, že si kvůli displeji koupím spousty zbytečností navíc, to je vždycky. jen sem netušil, že je v oblasti notebooků taková bída a o kvalitní zobrazení...

mimochodem, dnes mi v té prodejně tvrdil "kvalifikovaný" prodejce, že to Mko i Ztko mají oba dvě lampy a stejný displej. pak zapnul to Ztko a najednou vedle toho to Mko vypadalo jako blivajz.
swarm

PříspěvekZaslal: 2. duben 2008, 21:42:27    Předmět: Odpovědět s citátem

upir napsal:
franz - potřebuju pořádnej jas, kontrast, gamu, věrné podání barev, možnost kalibrace, pro začátek aspoň tovární icc profily, neměnost při změně pozorovacího úhlu.... prostě normální požadavky.
Na notebook to jsou sakra vysoké požadavky Smile.

Jinak teda všechny (!) notebookové displeje mají 6bit barvy, tak je dobré s tím počítat, pokud se chystáš na nějaké velké kalibrování.

Ohledně parametrů displeje - já je do recenzí uvádím, ale stojí to určitou námahu to najít a musí se to nejdřív diagnostikovat nějakým programem, a pak ještě hledat na netu výrobní datasheety.

Mimochodem porovnání jednoho VAIO displeje s průměrným displejem těch levných ASUS/Acer v číslech:

ACER napsal:
* Typ obrazovky: TN
* Počet barev: 262 tisíc
* Světlost: 200 cd/m^2
* Pozorovací úhel: 80° horizontálně, 60° vertikálně
* Kontrast: 400:1
* Odezva: 25 ms
* Podsvícení: 1x CCFL
* Saturace barev: 45%

SONY napsal:
Parametry displeje

* Typ obrazovky: TN
* Počet barev: 262 tisíc
* Světlost: 500 cd/m^2
* Pozorovací úhel: 140° horizontálně, 120° vertikálně
* Kontrast: 700:1
* Odezva: 8 ms
* Podsvícení: 2x CCFL
* Saturace barev: 72%

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
zapytchu

PříspěvekZaslal: 4. duben 2008, 20:42:47    Předmět: Odpovědět s citátem

ja bych veril starsim notebookum. Jak jsem si kupoval Asus A4000 (3roky zpatky) tak i dnes v porovnani s jakymkoliv novym asusem ma ten muj o dve tridy kvalitnejsi displej - pozorovaci uhly jsou maximalni, je to matny displej, deformace barev temer zadna ... tady se jim ten displej opravdu povedl, no.

Tolik k minulosti, k soucasnym displajum opravdu nevim.. pro grafiky zatim notebooky nejsou, no. Nerad to rikam, ale apple notebooky maji vazne dobre displeje.

Jinak kdyz uz notas na grafiku profesionalne, tak leda s externim monitorem, no. :/

Jinak na takove ty studentske privydelky staci bohate libovolny notas, no.
swarm

PříspěvekZaslal: 5. duben 2008, 14:33:45    Předmět: Odpovědět s citátem

Apple nemaj nijak extra displeje... mimochodem válí se mi tu třeba MacBook Air a jeho displej je plně srovnatelný s čimkoli ostatním v této úhlopříčce (takže nic moc).
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Hunter

PříspěvekZaslal: 6. duben 2008, 18:11:52    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak ono se tu hovoří o kvalitních displejích, ale pořád o TN?

Já mám jednu takovou teorii ... TN není nikdy kvalitní displej. Dejte mu třeba gamut 112% NTSC a 87 CCFL trubic a stejně bude špatnej.
Kvalitní panely jsou pouze IPSy a (o trošku horší) VAčka.
IPS panely dává do notebooků třeba F-S v řadě Celsius, kdo dál, to nevím. Ale ta cena, ta cena.
swarm

PříspěvekZaslal: 6. duben 2008, 19:54:28    Předmět: Odpovědět s citátem

IPS nedává do notebooků NIKDO.
rezna

PříspěvekZaslal: 6. duben 2008, 20:38:53    Předmět: Odpovědět s citátem

swarm napsal:
IPS nedává do notebooků NIKDO.

http://gizmodo.com/gadgets/laptops-pcs/fujitsusiemens-celsius-h230-graphics-workstation-laptop-033957.php napsal:
The fifteen inch display is a bit small for my taste, but the high-resolution UXGA display, cribbed from IPS (in-plane switching) technology, might make up for it.
Hunter

PříspěvekZaslal: 6. duben 2008, 20:44:43    Předmět: Odpovědět s citátem

Jenže Celsius H230 už se neprodává, Swarm má pravdu.

Koukám, že zlevnili a degradovali. Pak je tedy asi půloké Vaio mezi slepými králem.
swarm

PříspěvekZaslal: 6. duben 2008, 21:53:56    Předmět: Odpovědět s citátem

Njn, i Lenovo je mělo... bohužel ta firma, co tyhle displeje dělala, tak už se jí to nějak nevyplatilo (přece jen tam pořád ještě nejde narvat stejný panel jako u stolních LCD). Jenom teda blbý je, že i ty IPS měli v těch NB jen 6bit barvy.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Popelnice Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

Přejdi na: