.[ ČeskéHry.cz ].
Programovaci jazyk
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 9, 10, 11

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Quiark

PříspěvekZaslal: 23. leden 2011, 12:33:47    Předmět: Odpovědět s citátem

Problém tohohle vlákna je spíš v tom, že se zaseklo v nekonečné smyčce.

citace:
Oh, dear. She's stuck in an infinite loop... and he's an idiot.

Marek

PříspěvekZaslal: 23. leden 2011, 15:13:23    Předmět: Odpovědět s citátem

rezna napsal:
umi C a je to nejlepsi jazyk na svete

To jsem nikdy neřekl. Řekl jsem jen, že je dost dobré* i pro některé OOP projekty, pokud člověk nemá v hlavě vatu. Wink

* dobré != nejlepší (kdyby to náhodou někdo nedokázal odlišit)
Fila

PříspěvekZaslal: 23. leden 2011, 15:28:37    Předmět: Odpovědět s citátem

rezna napsal:
WTF? - jaka zajimava diskuze? - tohle je cistej flamewar o tom ze fila a eosie umi C a je to nejlepsi jazyk na svete a vsichni ostatni nam polibte prdel

Jako sorry ale di do prdele s kecama o dogmatismu a zamykani. Precti si jeste jednou, co tu pisu, a pokus se to pokud mozno pochopit. Jedine, co tu o C tvrdim, je, ze je v nem mozne psat rychlejsi kod nez ve vyssich jazycich, to je asi tak vsechno. Uznavam, ze jsem se jednou vyjadril tak, ze z toho vzniklo nedorozumeni, ale to jsem uvedl na pravou miru.

EDIT: jo a jeste jsem teda psal ze muze byt C/C++ vhodne pro ty, co se chteji u her zamerovat predevsim na (slozitejsi) programatorske problemy a ze naopak pro rychle delani her kde cloveka zajima vic tvoreni cele hry nez jeji programovaci cast je vhodnejsi vyssi jazyk -- to me snad jako moc dogmaticky pristup neprijde...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rezna

PříspěvekZaslal: 23. leden 2011, 16:49:34    Předmět: Odpovědět s citátem

Filo tak mi najdi nejakou cast diskuze, kde tu tupe neargumentujete pro C tim, ze v nem by dany kod byl rychlejsi - takovy kus diskuze tu neni

jenom se tu porad mele o tom ze garbage-collector je na nic, protoze bez neho je kod rychlejsi, ze python je na nic, protoze v C je to rychlejsi (a navic python se vam ekluje svou syntaxi)

to proste neni diskuze, to je dogmatismus

chapu ze delas nejak sofistikovane vypocty v paralelnim svete, ale WHO CARES?

komu je co po tom ze VladR zoptimalizoval cache-friendly array-traversal, kterej v C# nepujde udelat?

kolik je to % problemu celeho vyvoje her? 0.1 %?

celej vyvoj hry je o necem uplne jinym a lomit ju celou v C/C++ protoze je to uber cool a husto rychly neni jeste duvod pro C/C++.

zvlaste dnes, kdy je moznost kombinovat a opravdu ponechat jenom kriticke casti v unmanaged prostredi - na to uz tu mimojine narazil i Augi a OndraSej.

tzn. da se diskutovat, ale ne stylem, ze vsechno je naprd, protoze v C/C++ je to rychlejsi.

je super ze Eosie si napsal proof-of-concept neoptimalizovanej garbage-collector, a je nejspise jasny ze bez neho to bude rychlejsi

otazka je ale jina, jsou bezne garbage-collectory tak spatne optimalizovane jako jeho? - je opravdu cena toho mit garbage-collector tak vysoka?

nepocitam ze by tu vetsina lidi prahnula po tom delat AAA hry, a proto tomu taky musime uzpusobit to co jim 'vnucujeme' nebo radime. pro spoustu lidi je prave treba kombinace C#+XNA velice dobrym odrazovym mustkem. a bud jim to bude dostacovat a porvou se s tim a budou stastni a nebo ne. a v urcitej moment zjisti ze musi prejit nize a sahnout po C/C++. ale tito lide povetsinou uz nemaji problem chapat principy nizsich vrstev, pokud pochopili ze je na ne potreba prejit.

takze pokud chcete dal pokracovat v diskuzi, zkuste myslet trochu obecneji a ne zaryte subjektivne ve svem uzouckem tunelu ...
Fila

PříspěvekZaslal: 23. leden 2011, 17:13:13    Předmět: Odpovědět s citátem

rezna napsal:
Filo tak mi najdi nejakou cast diskuze, kde tu tupe neargumentujete pro C tim, ze v nem by dany kod byl rychlejsi - takovy kus diskuze tu neni

Jako pokud se bavime o rychlosti kodu nebo o necem kde je rychlost kodu dulezita, pak argumentuju, ze je C rychlejsi nez vyssi jazyky. Najdi me jediny kus diskuse, kde toto generalizuju a tvrdim, ze maji proto vsichni psat v C nebo ze je C nejvhodnejsi jazyk pro kohokoliv na jakekoliv hry.
micky

PříspěvekZaslal: 23. leden 2011, 18:03:51    Předmět: Odpovědět s citátem

Já nevím, proč všichni tak zostra. Smile Jazyk volím podle účelu aplikace, samozřejmě mám svůj oblíbený, ale nepřijde mi důležité ho tu prosazovat, protože během pěti minut by mi bylo vysvětleno, proč zrovna ten jazyk je úplně k ničemu a odkázaný k záhubě.

Pro reznu: Zamkneš tohle vlákno, za měsíc vznikne nové. Very Happy Jako na téma programovací jazyky se dá hádat donekonečna (a asi i bude)... jednoduše proto, že každej vidí ten svůj kousek světa a všichni mají v tom svém světě více méně pravdu. Podobný hádky jsem viděl mezi hráčema Lineage a WoW... muslimové a křesťani se taky ne a ne shodnout... Smile

(BTW, co takle Brainfuck, Ook a Omg rofl? To jsou imba cool jazyky! Nebo máte radši Whitespace?)
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Obecné Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 9, 10, 11
Strana 11 z 11

Přejdi na: