.[ ČeskéHry.cz ].
OpenGL
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
nou

PříspěvekZaslal: 25. únor 2011, 21:44:37    Předmět: Odpovědět s citátem

VladR napsal:
V kazdej verzii visualka je to trocha niekde inde v menu, ale hladaj zalozku "Directories". Pod VC6 to bolo tusim Alt-F7, inde to furt preklikavam v menu - Project Options/Settings a tak.

hehe v 2010 zapatrosili globalne nastavenie direcories tak umne ze sa to neda vobec najst.

ale v tom linku co som postoval ja mas hotovy projekt na SDL+GLEW takze skus otvorit ten.
Deluxe

PříspěvekZaslal: 25. únor 2011, 21:54:39    Předmět: Odpovědět s citátem

nou napsal:
hehe v 2010 zapatrosili globalne nastavenie direcories tak umne ze sa to neda vobec najst.

Jo, tam je tedkom v jakymsi uzivatelskym nastaveni projektu (jestli sem to pobral).

K puvodnimu tematu:
Nevim, jak je na tom tazatel s C/C++, ale vypada to ze moc dobre ne (minimalne s VS).
Mozna by nebylo spatny zacit s necim jinym, treba nejake bindingy OpenGL do nejakeho jazyka, kde je autor vic "doma".
Je jasny, ze nejlepsi na programovani OGL je C/C++, ale pro zacatek (a uceni se primo OGL) by to mohlo stacit.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
micky

PříspěvekZaslal: 25. únor 2011, 22:04:54    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak taky přidám slovo do pranice ohledně konverze do nové verze projektu á la visual studio c++ 2010.

Zkrátka a dobře, dokud jsem měl verzi 2008, konverze proběhla bez problémů. Po nainstalování visual 2010 mi fungoval už jen přechod od projektu psaného ve 2008. Jelikož jsem neměl moc náladu bádat nad tím, kde je chyba, jestli ve mně nebo ve visual studiu 2010, protáhl jsem to nejprve skrz 2008 a pak už šlo všechno hladce.

Jinak se nenech zradit obtížností jazyka, nemusíš rozumět celému jazyku. Na začátku ti budou stačit úplně základní znalosti. To až časem poznáš, že leccos šlo řešit lépe, efektivněji... Moje první hra v EGA grafice (pascal, hrou byly takové vrtulníčky) byla napsána dokonce bez znalosti polí... člověk se vyškolí časem sám, když mu nikdo neporadí na začátku... Smile
MartinKase

PříspěvekZaslal: 26. únor 2011, 09:23:56    Předmět: Odpovědět s citátem

Takže jsem založil nový projekt a vložil do něj kod, a zde jsou chyby:
kód:

1>------ Build started: Project: 10, Configuration: Debug Win32 ------
1>  10.cpp
1>c:\documents and settings\martinek\dokumenty\visual studio 2010\projects\10\10\10.cpp(12): warning C4627: '#include <math.h>': skipped when looking for precompiled header use
1>          Add directive to 'StdAfx.h' or rebuild precompiled header
1>c:\documents and settings\martinek\dokumenty\visual studio 2010\projects\10\10\10.cpp(13): warning C4627: '#include <stdio.h>': skipped when looking for precompiled header use
1>c:\documents and settings\martinek\dokumenty\visual studio 2010\projects\10\10\10.cpp(14): warning C4627: '#include <gl\gl.h>': skipped when looking for precompiled header use
1>c:\documents and settings\martinek\dokumenty\visual studio 2010\projects\10\10\10.cpp(15): warning C4627: '#include <gl\glu.h>': skipped when looking for precompiled header use
1>c:\documents and settings\martinek\dokumenty\visual studio 2010\projects\10\10\10.cpp(16): warning C4627: '#include <gl\glaux.h>': skipped when looking for precompiled header use
1>c:\documents and settings\martinek\dokumenty\visual studio 2010\projects\10\10\10.cpp(694): fatal error C1010: unexpected end of file while looking for precompiled header. Did you forget to add '#include "StdAfx.h"' to your source?
========== Build: 0 succeeded, 1 failed, 0 up-to-date, 0 skipped ==========

Jinak v c++ jsem na tom opravdu špatně, teprve začínám a zatím se učím pracovat v prostředí vc++.
Deluxe

PříspěvekZaslal: 26. únor 2011, 11:15:21    Předmět: Odpovědět s citátem

V nastaveni projektu mas zapnuty tzv. Precompiled headers.
Jde o to ze VC++ umoznuje aby byly hlavickovy soubory (ktery se pouzivaji skoro vsude) predkompilovany a nemusi se prekladat s kazdym souborem *.cpp -> rychlejsi kompilace.

Ale protoze ty tam ten precompiled header (stdAfx.h) neincludujes a asi precompiled headers nepouzivas, tak by jsi to mnel v nastaveni projektu vypnout, pak by to mnelo fungovat.

Ve VC++ 2008 to je v Project->Properties->Config. properties->C/C++->Create/Use precomp.
Misto "Use precomp..." dej "Not using..."
MartinKase

PříspěvekZaslal: 26. únor 2011, 11:32:42    Předmět: Odpovědět s citátem

Vypnuto a už to píše jen tuto chybu:
kód:

1>------ Build started: Project: lesson10, Configuration: Debug Win32 ------
1>Compiling...
1>lesson10.cpp
1>c:\documents and settings\martinek\dokumenty\lesson10\lesson10.cpp(14) : fatal error C1083: Cannot open include file: 'gl\glaux.h': No such file or directory
1>Build log was saved at "file://c:\Documents and Settings\martinek\Dokumenty\Lesson10\Debug\BuildLog.htm"
1>lesson10 - 1 error(s), 0 warning(s)
========== Build: 0 succeeded, 1 failed, 0 up-to-date, 0 skipped ==========

nou

PříspěvekZaslal: 26. únor 2011, 12:58:23    Předmět: Odpovědět s citátem

to je to chbajuce glaux.h ale na to by som sa naozaj vykaslal a pouzil radsej SDL. stiahni si toto http://www.libsdl.org/release/SDL-devel-1.2.14-VC8.zip
rozbal to niekde a potom pouzi Linux/SDL vverziu tutorialu. potom uz len staci nastavit include/linker directory do rozbaleneho SDL prilinkovat SDL.lib a SDLmain.lib a hotovo.

tusom ti dokonca nasiel krasny obrazkovy tutorial pre 2005/2008 http://lazyfoo.net/SDL_tutorials/lesson01/windows/msvsnet0508e/index.php

ak mas 2010 http://lazyfoo.net/SDL_tutorials/lesson01/windows/msvsnet2010e/index.php
MartinKase

PříspěvekZaslal: 26. únor 2011, 20:42:59    Předmět: Odpovědět s citátem

Vždycky mám nějaký problém, prosím napište my co si mám stáhnou a nainstalovat tak aby my fungoval tut 10 (z nehe tut).
Jinak, když sem stáhl to linux, psalo to že mi chybí gl.h
Ladis

PříspěvekZaslal: 26. únor 2011, 21:31:18    Předmět: Odpovědět s citátem

Správně jsto shrnul, vždycky máš nějaký problém. Když vidím, jak velký jsi začátečník, tak bys potřeboval tak obrázkový návod, a na to nemám čas (leda bys musel počkat, až budu v práci Wink).
Quiark

PříspěvekZaslal: 27. únor 2011, 00:23:02    Předmět: Odpovědět s citátem

Asi tak, nebylo by lepší vzít knihu (nebo online návod) na C++ a začít od začátku?

Jinak, muhehehe, tento thread můžu dávat jako odstrašující příklad všem začátečníkům v programování, kteří chtějí používat C++ jen proto, že je populární Twisted Evil
nou

PříspěvekZaslal: 27. únor 2011, 00:29:45    Předmět: Odpovědět s citátem

urcite odporucas potom C#. to by som chcel vidiet ako by mu to islo v tom. pretoze toto su proste zaklady prace s IDE.

tu je pekny tutorial http://thoughtsfrommylife.com/article-748-OpenGL_and_Visual_Studio_Express_2008 ako rozbehat nehe tutorialy pod viasual 2008.
Quiark

PříspěvekZaslal: 27. únor 2011, 00:36:47    Předmět: Odpovědět s citátem

Mno, v C# spousta problémů s kompilací odpadá. Stáhneš nějaký .dll, přidáš do projektu jako referenci a hotovo. V C++ musíš zvlášť nastavovat hlavičkový soubory, knihovny pro linker, pak tam můžou být všelijaký problémy s jinou CRT a kdesi cosi.

http://newwiki.ceske-hry.cz/P%C5%99eklad_jazyka_C_Plus_Plus
MartinKase

PříspěvekZaslal: 27. únor 2011, 07:30:00    Předmět: Odpovědět s citátem

Už jsem to vyřešil, začal jsem tedy s C# a koupil jsem si knihu.
perry

PříspěvekZaslal: 27. únor 2011, 10:12:53    Předmět: Odpovědět s citátem

Mě neodradil... ale pravda mám drobnou zkušenost s C.

Jinak co se týče C# vs C++... po zhruba 3 týdenní práci s C++ mi přijde, že se v tom dělá o hodně lépe. Sice je to pracnější, ale zase má člověk kontrolu nad tím co to dělá.

Pokud se chceš něco naučit doporučuju ti C++... Na netu je tutoriálů plno (třeba na builderu je relativně dobrý mi přijde, nebo C++ FAQs). Navíc VC++ kompiler je relativně dobrý v chybovkách, kdy se rychle dá dohledat, co je špatně (a pomocí google i další detaily)
Marek

PříspěvekZaslal: 27. únor 2011, 11:18:59    Předmět: Odpovědět s citátem

Quiark napsal:
Jinak, muhehehe, tento thread můžu dávat jako odstrašující příklad všem začátečníkům v programování, kteří chtějí používat C++ jen proto, že je populární Twisted Evil

Navrhuješ tedy všem začátečníkům zakázat C++?
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Obecné Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Strana 3 z 5

Přejdi na: