| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
VladR
Založen: 30. 07. 2007 Příspěvky: 1322 Bydliště: Greater New York City Area
|
Zaslal: 10. březen 2012, 15:41:48 Předmět: |
|
|
| franz napsal: |
Zajímají tě i postřehy k samotné hře?  |
Zrejme mi len skopirujes moj To-Do List (Alpha v Tutorial a Inventory oknach, ShadowMap frustum, HUD, terrain (lighting, texturing), ... ) ale tak daj  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Ladis

|
Zaslal: 10. březen 2012, 15:43:15 Předmět: |
|
|
Tak jsem to zkusil ve výchozím nastavení a běží to 130 fps (Core i3 2,53 GHz, GeForce GT 540M 1 GB). Víc na tomhle notebooku nevyzkouším, protože 3D zamrzne grafiku do pár minut, tenhle Acer zas půjde do servisu . Škoda toho velkého černého obdélníku, že nemám XBox controller, bez něj by ty fps byly mnohem vypovýdavější. Kdoví, jak grafika optimalizuje kreslení, když 1/3 pixelů je zakrytá černým quadem - zvlášť grafiky, co kreslí po zónách/tilech, jako ty Intely. Nikdo přece po tobě nechce, aby to šlo hrát, je to technologické demo, tak by ani nevadilo, kdyby těma šipkama jen lítal. Pokud nabídneš nový EXE, tak prosím samostatně, ať to nemusíme stahovat celé znovu. _________________ Award-winning game developer |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pcmaster

|
Zaslal: 10. březen 2012, 15:55:01 Předmět: |
|
|
| Ladis napsal: |
| ... Kdoví, jak grafika optimalizuje kreslení, když 1/3 pixelů je zakrytá černým quadem - zvlášť grafiky, co kreslí po zónách/tilech, jako ty Intely... |
Obavam sa, ze nedostane absolutne nijaku sancu na optimalizaciu nicoho, kedze najprv vykresli 3D scenu a potom vykresli "screen-space" quad bez zapisu do z-bufferu, asi ako by to spravil a aj robi uplne kazdy  _________________ Off-topic flame-war addict since the very beginning. Registered since Oct. 2003!
Interproductum fimi omne est. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Ladis

|
Zaslal: 10. březen 2012, 17:00:35 Předmět: |
|
|
Některé mobilové grafiky minimálně v jedné verzi třeba posílaly pro každý pixel paprsek odshora dolů, takže pixely pod neprůhledným quadem skutečně nevykreslí. Ale pokud vím, tak Intel grafika tohle nedělá - jen využívá tiled based renderingu, aby zbytečně nepracoval s pamětí, ale v rámci tile to vykreslí všechno jako normální grafiky (díky tomu je 0MB Intel HD 3000 stejně rychlá jako 512MB lowend NVidia a AMD/ATI).
To nic nemění na tom, že bych rád viděl i tu scénu - ten text o chybějícím controlleru tam může zůstat, stačí zmizet to černé pozadí . _________________ Award-winning game developer |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
VladR
|
Zaslal: 10. březen 2012, 18:35:39 Předmět: |
|
|
Som chvilu hutal, ze o com tocite - a vam, co nemate Controler sa vam tam zrejme zobrazi to info okno o Reconnectnuti Controllera ?
Takze fakt prd vidite zo sceny
OK, nastavim aj tomu okno AutoClose po 5 sekundach (ako maju Tutorial okna).
Klavesy ale vypnute nie su. Zrejme ale to okno caka na reconnect, takze nedovoli ziaden input.
Inak, samozrejme - to hnusne cierne okno je tam len provizorne - lebo som si vcera rozsekal alphu a kedze som bol hore do tretej, nemal som chut to riesit - inak by zase nebol release.
ad optimalizacia cierneho quadu - no teda vy mate problemy - uz urcite by som stracal cas riesenim situacie, ktora nastane v 0.01% pripadov - proste tam cierny quad drbnem, kedy sa mi to hodi a je to
Pojdem spravit build , aby to slo hrat bez controlleru, aspon provizorne - teda hybat sa a utocit. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
VladR
|
Zaslal: 10. březen 2012, 18:46:19 Předmět: |
|
|
Jo, samozrejme - dakujem za vsetky doterajsie testy - pojdem to o chvilu skompilovat do nejakej rozumnej tabulky.
Zatial to vyzera, ze si budem moct dovolit detekovat rozlisenie desktopu a v nom rovno pustit hru - kedze to na tych HD3000 bezi (na moje obrovske prekvapenie) aj v hodne vysokych rozliseniach a aj s 4096 ShadowMapou.
Som sa realne obaval, ci to vobec pojde v 1280x720, ale vyzera ze ta HD3000 je prvy realne pouzitelny chipset aj na hry.
Kebyze sa niekto nudil, moze si to stiahnut aj na nejaku obskurnejsiu zostavu - povedzme daky netbook ? Tam uz zrejme nastane problem HD / Reach profile - lebo nie kazda SM2.0 (a aj mnohe SM 3.0) karta podporuje Reach profile pod XNA. Ale vzhladom na to, ze vam to zatial bezi, to tomu XNA odpustim, ze niektore karty odpilili z HD Profile.
Nejaka 6800ka / 7600ka od nVidie by sa tu este niekde v obehu nenasla ? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
swarm

|
Zaslal: 10. březen 2012, 18:46:56 Předmět: |
|
|
| VladR napsal: |
| rezna napsal: |
| Na Intel fore sa tvarili, ze je to v r.2012 nevidana periferia, co ma trocha zaskocilo, kedze porota ma testovat hry - no a to by jeden ocakaval, ze snad ten jeden controller mal doma kazdy porotca ... |
nemam a nikdy mit nebudu  |
No dobre, ale ty nie si porotca celosvetovej sutaze, ktorej cielom je vybrat tie najlepsie hry
To je ako keby prides do pekarne a si poklepu na celo, lebo si mal tu drzost si popytat rohlik a nie chleba... |
Mám rád hodně špatný příměry. Tenhle s pekárnou si přidávám do seznamu. Dík
Na Intel fóru maj samozřejmě pravdu. Čekat, že všichni mají jeden konkrétní model jednoho konkrétního zařízení je trochu naivní.
Chtěl jsem hru vyzkoušet. Čekal bych, že ekvivalentně vybavený USB gamepad bude stačit, ale zdá se, že nestačí, což mě hluboce zklamalo. Chápu dobře, že microsoftí technologie ze všech gamepadů na trhu podporuje pouze jeden jediný?
Každopádně na notebooku Samsung 305V s procesorem AMD A6-3410MX (1,6GHz, qcore), 4GB RAM a CrossFireX kombinací integrované grafiky Radeon HD6520G a dedikované Radeon HD6470M to běží ve 1280x720 přesně 35 fps (stejně ten notebook dává například v Crysis 2).
Po snížení shadowmap na 1024 to běží okolo 70 fps ve stejném rozlišení. _________________ Diagon Swarm - redaktor notebook.cz, moderátor diskuzního fora 3dfx.cz, zive.cz a notebook.cz
Blog o mobilní technice -> [WWW] |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
VladR
|
Zaslal: 10. březen 2012, 19:07:08 Předmět: |
|
|
Nemas celkom pravdu. To, ze hra mala podporovat akykolvek model joysticku bolo bezne tak cca 10 rokov dozadu. Vacsina Steam hier co mam, tiez podporuje prave XBOX Controller - a to myslim aj tie, co nie su porty z konzol.
Proste, v dnesnej dobe - ak sa povie PC joystick - tak sa mysli kablovy Controller od XBOXu ale nie preto, ze ho mam ja ( ), ale proste preto ze je to dnes vlastne standard
Fakt si neviem spomenut, kedy som naposledy vobec pocul niekoho pouzivat iny, nez X-kovy Controller - tak asi 5-10 rokov dozadu ....
Stve ma ale, ze si mi potvrdil, ze si MS surovo vyhradil na podporu len ten X-kovy controller - som dufal, ze na inom aspon packy pojdu a nejaky ten button/dva - ale ze sa to tvari , ze tam ziaden controller nie je - tak to je teda zrada jak svina (aj ked, dalo sa to cakat, no)  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
swarm

|
Zaslal: 10. březen 2012, 19:22:52 Předmět: |
|
|
Jsem spíše sváteční hráč, takže hraju hlavně to, co mi EA a další distributoři sami pošlou (tedy spíš aktuální AAA tituly), ale zatím jsem si s klasickým USB gamepadem vždy poradil. Zkušenosti s gamepadem v indie hrách ovšem nemám, to je pravda.
Nicméně hodí se dodat, že většina dnešních klasických gamepadů má úplně stejné rozložení jako ty na konzolích, takže neplatí, že bych si vždy musel všechno přesně přenastavit.
Nakonec jsem hru rozběhal. Letmý dotaz do googlu mi vyhodil:
http://www.fragtheplanet.com/808/emulate-an-xbox-360-controller/
Stačilo rozbalit do složky hry a spustit. Můj gamepad má stejný počet tlačítek i jejich umístění jako ten z xboxu, takže pak už to šlo bez problému. Musím ovšem přiznat, že zrovna tohle je ten typ hry, kde si myslim, že neni nutné, aby nešel hrát i přímo z klávesnice. _________________ Diagon Swarm - redaktor notebook.cz, moderátor diskuzního fora 3dfx.cz, zive.cz a notebook.cz
Blog o mobilní technice -> [WWW] |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
VladR
|
Zaslal: 10. březen 2012, 19:28:37 Předmět: |
|
|
Ak sa niekto velmi nudi, moze zacat spekulovat, co za graficku featuru by som tam za dalsich 7 dni volneho casu mal pridat, ktora by tomu pomohla najviac.
Ale nie Cascaded Shadow Maps, co si okrem Vilema nevsimne asi nikto
Proste nieco, co je rychle na implementaciu a zlepsi to.
Normal Mapy v engine sice mam, ale mam problemy s assetmi a normalami, takze toto nemam zapnute a viem nabeton, ze to nestihnem fixnut - lebo na to budem potrebovat tak tyzden - dva, kym assety prebehnem cez exporty a vsetko ostatne - takze normal mapy do Intel Contestu nestihnem zapnut.
Zatial u mna vedie vodna plocha - ta by to ozivila vizualne asi najviac - lebo modro/azurova voda by bola v nadhernom kontraste s oranzovou pustou.
Resp. predratane AO na budovy - to by mohlo pomoct dost.
Rozmyslam aj nad DOF, lebo hlavne v tom prvom leveli by to bolo cool, ze ta vzdialenejsia sceneria by bola menej kontrastna oproti poprediu.
Mate dake napady na lacne a efektne featury ? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
VladR
|
Zaslal: 10. březen 2012, 19:35:42 Předmět: |
|
|
| swarm napsal: |
| Jsem spíše sváteční hráč, takže hraju hlavně to, co mi EA a další distributoři sami pošlou (tedy spíš aktuální AAA tituly), ale zatím jsem si s klasickým USB gamepadem vždy poradil. |
No ved, ja podporu na klasicke gamepady este casom dorobim - aj ked skor asi spravim podporu mysi - lebo tu v C++ verzii mam celkom vymakanu a vypolishovanu.
Super ! Na toto som uz uplne zabudol - len som si matne spominal, ze to slo nejako jednoducho vyriesit
| swarm napsal: |
| Musím ovšem přiznat, že zrovna tohle je ten typ hry, kde si myslim, že neni nutné, aby nešel hrát i přímo z klávesnice. |
No, to asi nie Absolutne si neviem predstavit, ze by som akcne RPGcko hral klavesnicou. Ja si beriem vzor stylu gameplayu z DungeonSiege (jednotka/dvojka boli clickfesty, trojka je uz na gamepad). Tento klavesnicovy hack je tu len na to, aby to slo spustit pocas testovania - urcite nepredpokladam, ze by to niekto mal hrat celu hru na klavesnici  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
frca

|
Zaslal: 10. březen 2012, 19:48:03 Předmět: |
|
|
XNA se pokouší udělat z PC konzoli, a tudíž v tomto duchu unifikuje podporu vstupních zařízení. Ale každopádně XBOX 360 ovladač je super, funguje i v Linuxu včetně vibrací (!). Škoda jen 4-směrového kloboučku, ten je daleko, daleko horší než např. u ovladače PlayStationu. _________________ www.FRANTICWARE.com |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Crypton

|
Zaslal: 10. březen 2012, 21:13:30 Předmět: |
|
|
OT:
Proste, v dnesnej dobe - ak sa povie PC joystick - tak sa mysli kablovy Controller od XBOXu ale nie preto, ze ho mam ja ( ), ale proste preto ze je to dnes vlastne standard  |
Myslím, že jsi měl namysli gamepad. Joystick je přeci ve tvaru letové páky. A když někdo řekne gamepad pro PC, "většina" si vybaví právě ovladač z konzole PlayStation. Stačí se kouknou do jakéhokoliv eshopu, jaký design ty gamepady pro PC dneska mají. Stejný jako měli před pěti a více lety - playstejšnový.
Jinak ohledně těch her, většina z té většiny tam už předtím tu podporu pro gamepad měla, a XBOX controller pro PC je obyčejný PnP gamepad jako každý jiný, takže tam není problém s kompatibilitou u her pro PC.  _________________
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Spytihněv

|
Zaslal: 10. březen 2012, 21:17:37 Předmět: |
|
|
| Mate dake napady na lacne a efektne featury ? |
- hýbat do větru se stromama i s ostatní foliage, ve vertex shaderu na 10 minut práce
- nějaké prachové (soft)particles (jako že vítr rozfoukává ten písek)
- místo DOF bych scénou v pozadí vlnil jako že sálá horko
- AO každopádně a vyšší rozlišení textur objektů |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
VladR
|
Zaslal: 10. březen 2012, 21:30:48 Předmět: |
|
|
Tak, tu je prvy patch (0.3 MB) : www.avenger.sk/Patch_01.zip
- Zmensi Info okno pri absencii XBOX Controllera
- Auto-Close toho okna po 10 s
- Ovladanie na sipky na 4 smery
- klavesa "I" : Inventory; "Y"-Upgrade; "Space" - Attack; Enter/Esc/Sipky -menu
Momentalne mi najviac vadi to hnusne cierne okno, takze asi pojdem riesit tu alphu... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|