Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
V nasom tyme mame... |
ziadneho... grafiku robi programator |
|
51% |
[ 22 ] |
jedneho grafika |
|
27% |
[ 12 ] |
dvoch grafikov |
|
13% |
[ 6 ] |
troch a viac grafikov |
|
6% |
[ 3 ] |
|
Celkem hlasů : 43 |
|
Autor |
Zpráva |
Hunter

|
Zaslal: 1. listopad 2007, 11:01:40 Předmět: |
|
|
VladR> No jo, tak velký plochy, to už je smrt. To chce mít nějakej systém štětců ("les", "kameny", "travička", "cestička", samozřejmě všechny povrchy země) a jen lehce to editovat ručně (třeba nějaká guma na vymícení cestičky) ... tak mě napadá, že by se to vlastně dalo dobře řešit v 2D ... udělat si dle unwrapu textury (BW), který ti budou určovat, kde je les, cesty, tráva atd. a pak to generovat. Nebo vertex painting, ale na to musí být dost hustej mesh ... a nevím, jestli by to fungovalo s LODem.
Samozřejmě domečky, sudy a truhly tam musíš pořád dosazovat sám.
Jinak nemyslím, že k tomu, aby grafika vypadala dobře, musí být nutně ultra-next-gen. To co jsem dělal naposled pro 3D People v podstatě next-gen není (i když normal mapy tam občas jsou) a to by mi v podstatě nevadilo ukázat (ale asi nemůžu ), jde spíš o vývoj schopností. I z mála (nebo spíš mnoha omezení) umím dneska dostat víc, než před dvouma, třema rokama. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
VladR
Založen: 30. 07. 2007 Příspěvky: 1322 Bydliště: Greater New York City Area
|
Zaslal: 1. listopad 2007, 11:32:06 Předmět: |
|
|
Hej, ved mne je to jasne, ze tak velka plocha je zabijak. To kazdeho hned odradi
Zakladne pokrytie vegetaciou je proceduralne, cize takych 75% plochy to samo pokryje travou a stromami, ale tu cesticku, kade hrac pojde uz musi niekto urcit a nakreslit - a okolo nej treba najblizsie okolie upravit - a to uz sa musi robit rucne, lebo to potom vyzera vsetko jak cez kopirak.
No a mne sa nieco take smrtelne nechce robit - abnormalne ma to nudi, neviem si pomoct. Aj ked je to vec, ktoru by som vedel robit vklude po veceroch lebo nevyzaduje koncentraciu, ale zase to chce velke sebazaprenie
citace: |
Jinak nemyslím, že k tomu, aby grafika vypadala dobře, musí být nutně ultra-next-gen. |
No ved jasne, ja len narazam na to, ze clovek nikdy nie je spokojny s tym co ma a vzdy to chce este "trocha" vylepsit - a ja som na tom vylepsovani stravil vacsinu casu, lebo ma proste viac bavi engine programming ako gameplay programming.
[quote]a to by mi v podstatě nevadilo ukázat. [quote]Ja si nemyslim, ze ty sa zrovna potrebujes prezentovat tuna. Spolocne s Tomom ste tu najlepsi dostupni grafici, co vie kazdy, pokial teda zrovna nezacina od nuly. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Peregrine

|
Zaslal: 2. listopad 2007, 08:23:35 Předmět: |
|
|
VladR> jeste k tomu "skuhrani" a moji reakci na nej - ja prece nerikam, ze to tak neni, ale (jak jsem rekl) jen jsem na to reagoval, aby byalo videt, ze vsechno ma svoje pro a proti. Nehlede na to, ze i spousta cinnosti v grafice je celkem dost abstraktni - zminovana prace s uvckama, ktera muze u velkejch modelu zabrat i par hodin na model, rigging, ...
ale hlavne jsem mluvil o te dulezite veci, a to ze na konci tehle cinnosti mam sice co ukazat, ale z herniho hlediska je mi to platny jako bacovi mrtva ovce - a jsem tak odkazan jen na inzerci, zatimco programator muze i s programmers artem predstavit svuj projekt a skrze to sehnat grafika, kterej tomu da nejakej look
neber to jako moje skuhrani, jen jsem chtel rict, ze kazde ma svoje pro a proti  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Peregrine

|
Zaslal: 2. listopad 2007, 08:46:53 Předmět: |
|
|
hergot, jsem se rozkecal a uplne jsem zapomnel, co jsem chtel rict puvodne... chtel jsem zareagovat na debatu ohledne zlepsovani grafiky, trendu "nextgen" apod. - ja se naopak snazim jit hodne do oldschool lowpoly - laka me treba udelat mod do quakea 1 nebo 2, nebo do halfa jednicky... mam rad hodne velky omezeni, je to takova vyzva "co z toho mala dokazes udelat" - takze treba modely do nejakejch 600-1k poly, akorat s difusni texturou... parada
takova celkem mila ilustrace:
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hunter

|
Zaslal: 2. listopad 2007, 12:19:28 Předmět: |
|
|
Já už bych teda dneska Unreala (1) nedával jako příklad dobré grafiky. Dneska jsme jinde
Dobrou ne-next-gen grafiku má imho třeba Prince of Persia nebo spousta her pro PS2, kterej stejně nic "next-gen" neumí, přitom hry jako God of War, Shadow of colossus, Final Fantasy (X2) vypadají skvěle. Když se to umí ... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
VladR
Založen: 30. 07. 2007 Příspěvky: 1322 Bydliště: Greater New York City Area
|
Zaslal: 2. listopad 2007, 12:29:47 Předmět: |
|
|
Posledny Prince ma neskutocne textury, tam sa pekne namakali, kym to tak zladili dokopy.
Navyse, dnes nema vobec zmysel riesit polygony postav. Pokial to ma do 10k, nie je co riesit(za predpokladu animacie cez kartu).
S tym Unreal1 by som ale nesuhlasil, dodnes su tam niektore scenerie perfektne. Na postavach vidno, ze mali prisne obmedzenia, ale texturovo je to vyborne. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
sHTiF
|
Zaslal: 8. listopad 2007, 02:32:33 Předmět: |
|
|
Tak sa tiez zapojim do diskusie, hned par postrehov k teme na zaciatok.
Konkretne ak hladate grafikov len v inzercii na tomto fore je to dost ulet lebo predsalen sem chodia vacsinou len programatori, alebo hybridi ) Treba zabludit aj do grafickych for.
Dalej v com vidim problem je ze i podpriemerny programator (niezeby som tu chcel na niekoho narazat) dokaze spravit freeware hru a nieje to moc vidiet, kdezto podpriemerny grafik je... no proste na urovni code artu A tym sa nam vychyluje pocet potencialnych programatorov k pomeru ku grafikom.
Osobne som sa tiez volakedy nudil a inzeroval ze poskytnem grafiku k projektom ak ma niekto nieco zaujmave, a ozvalo sa mi presne 0, slovom NULA ludi, takze ako tu uz bolo povedane nemyslim si ze je to az tak zhave s tym nedostatkom.
Osobne v tyme grafikov nemame, niekedy si pripadam ze si projekt navrhnem, potom si spravim koncept, dalej nejake tie sketche, zrobim engine, dorobim grafiku a nakoniec este na syntaku zbucham nejake tie melodie. No a nestazujem si Problem nieje ze by v okoli neboli ludia, problem je ze predsalen v mojej vekovej kategorii uz kazdy sysli peniaze a na nejaky freeware je casu prachmalo. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
sHTiF
|
Zaslal: 8. listopad 2007, 02:38:30 Předmět: |
|
|
Este k tomu next-genu co sa tu rozputala diskusia. Tak normal mapy uz davno niesu next-gen, next gen je dnes niekde u subsurface scattering ci self-shadowed relief bump map ako napriklad v Crysis ci UT3. Normal mapy zvlada dnes uz v pohode aj lowend takze by som sa ich nebal.
Inak hra nemusi byt next gen, ako tu bolo poznamenane, aby vyzerala dobre staci sa pozriet na grafiku Zaklinaca ktory sice teraz vysiel ale bezi na engine z roku 2001. Ked som to zapol az mi padla sanka, tomu sa hovori art director zvladol svoju pracu.
Inak VladR s tou neustalou nespokojnostou sme natom asi vsetci rovnako, myslim ze uz aj Carmack raz povedal ze treba si zvolit presny ciel a limit, inak clovek nikdy nic nedokonci lebo pocas prace vychadzaju stale nove a nove technologie a vzdy je co vylepsovat.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|