| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Marek

Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 1782 Bydliště: Velká Morava
|
Zaslal: 10. duben 2011, 18:08:10 Předmět: |
|
|
Jo, nefunkční. Co když jedno rozlišení se roztáhne se zachováním poměru stran a jiný se roztáhne s jiným poměrem stran.
(jo a radši říkej "můj engine" než "jádro", pro mě "jádro" znamená Linux kernel, v češtině prostě "jádro") _________________ AMD Open Source Graphics Driver Developer |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Deluxe

|
Zaslal: 10. duben 2011, 18:39:45 Předmět: |
|
|
Takze jsem to testnul na OpenSUSE 11.4 (gnome + compiz)
Kernel: 2.6.37.1-1.2-desktop (x86_64)
Ovladac GPU: AMD Catalyst 11.3
NTB: ASUS K72JK (M. Radeon HD 5145 + Core i3)
SDL: 1.2.14
Pri prepinani rozliseni tam nejaky problemy byly, obcas deformace, a pri prechodu rozliseni:
x < d na d mam plochu, kam jde zajet cursorem podle toho puvodniho rozliseni (toho co bylo predtim).
Neco podobnyho to dela i u jinejch rozliseni, ale tady to jde nejlip poznat.
Pak tu byl taky ten bug s teleportaci postavicky (jak tu nekdo psal). |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
frca

|
Zaslal: 10. duben 2011, 19:10:34 Předmět: |
|
|
VODA: Bude ten tvůj engine podporovat okno? _________________ www.FRANTICWARE.com |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
VODA

|
Zaslal: 10. duben 2011, 20:31:59 Předmět: |
|
|
| frca napsal: |
| Bude ten tvůj engine podporovat okno? |
Bude. Sic to tam zatím není, ale bude.
| Deluxe napsal: |
Pri prepinani rozliseni tam nejaky problemy byly, obcas deformace, a pri prechodu rozliseni:
x < d na d mam plochu, kam jde zajet cursorem podle toho puvodniho rozliseni (toho co bylo predtim).
Neco podobnyho to dela i u jinejch rozliseni, ale tady to jde nejlip poznat. |
Nechápu...
| Pak tu byl taky ten bug s teleportaci postavicky (jak tu nekdo psal). |
Zkoušel jsi tu starou verzi na úvodní stránce a nebo tu novější? Připadá mi to divný, tu navigační metodu jsem v místě, kde bylo natvrdo nakóděno ať se teleportuje do cíle, upravil a dělat by to nemělo...
| Eosie napsal: |
| Jo, nefunkční. |
Mě to funguje a to mi jako důkaz stačí. Dále už to není můj problém. Navíc už jsem sám řekl, že si to kdykoliv bude moci uživatel upravit...
Řešíte kraviny...
| (jo a radši říkej "můj engine" než "jádro", pro mě "jádro" znamená Linux kernel, v češtině prostě "jádro") |
To že Ty (a možná další) máš asociovaný pojem "jádro" s Linux kernelem, tak to také není můj problém.
Já jsem si to pojmenoval Aquacore, tak si to přeber jak chceš.
| Co když jedno rozlišení se roztáhne se zachováním poměru stran a jiný se roztáhne s jiným poměrem stran. |
Pokud se něco takového stane, tak jsem to neudělal já programově...
Ještě něco?
Jinak děkuji Deluxovi za ten Suse... _________________ Opravdovost se pojí s trýzní... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Deluxe

|
Zaslal: 10. duben 2011, 21:10:21 Předmět: |
|
|
Tak jsem mnel tu starsi verzi, v te novejsi je to OK (nejak sem ten link prehlidl).
No, k tomu rozliseni...
Jde o to, ze kdyz ten engine spustim v tom zakladnim rozliseni 640x480 (tusim) a pak se prepnu na 1024x768,
tak mam pohyb kurzoru omezenej jen do obdelnika (v levym-hornim rohu) o rozmnerech 640x480.
Tohle se stava i u jinych rozliseni (pri prechodu z mensiho na vetsi), ale ne vzdycky.
Napsal sem to trochu divne...
EDIT:
Asi bude problem u mne, vypnul jsem si "Desktop efekty" (compiz) a vypada to ze to funguje spravne.
S tim compizem mam vic problemu, takze to asi bude stim souviset. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
VODA

|
Zaslal: 10. duben 2011, 21:15:25 Předmět: |
|
|
Asi bude problem u mne, vypnul jsem si "Desktop efekty" (compiz) a vypada to ze to funguje spravne.
S tim compizem mam vic problemu, takze to asi bude stim souviset. |
To je fajn, takhle si představuji pomoc...
Konečně jsem se dozvěděl něco podstatného...díky  _________________ Opravdovost se pojí s trýzní... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
frca

|
Zaslal: 10. duben 2011, 21:44:39 Předmět: |
|
|
[OT]Teď jsem si uvědomil jednu věc: Když se autor vlákna (viz VODA, Chroust, kdysi Fiola) urazí a chová se ublíženě, tak je jeho vlákno mnohem živější. To musím taky někdy zkusit. Ale zase autor vypadá jako č**ák. Tak já nevim, co je lepší.[/OT]
Jinak ke zvážení dávám variantu, že defaultní bude okno s nějakým konkrétním rozlišením, čímž se zajistí správný poměr stran. Drtivá většina uživatelů má dnes v nativním rozlišení čtvercové pixely. _________________ www.FRANTICWARE.com |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
VODA

|
Zaslal: 10. duben 2011, 21:56:51 Předmět: |
|
|
Já se ublíženě nechovám. Věci zaměřené proti mě vypouštím druhým uchem ven...
Abych pravdu řekl, už jsem si za ta léta zvykl...
Teď jsem udělal pár testů, dal jsem pryč na linuxové verzi tu adaptaci, která mi na XP krásně funguje a ejhle, vypadá to, že si driver ty poměry nastavuje sám... což dost dobře nechápu, ale funguje to. Udělám pár úprav a zajímalo by mě, kolik červených čtverců reportnete, když to zkusíte také na "reálných" strojích, jestli to náhodou zase není nějaká hloupost ve VirtualBoxu...
Té prasečiny s kurzorem myši jsem si teď všiml, ale mám obrácený problém než Deluxe, v nativním rozlišení je vše ok, ale u nižších to dělá hlouposti, SDL vrací pozici myši naprd...ale sakra, proč na winech to jde a na virtuálních Ubuntech ne...bóže, že jsem se do toho portění pouštěl...  _________________ Opravdovost se pojí s trýzní... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Poky

Založen: 29. 06. 2009 Příspěvky: 184 Bydliště: Písek / Plzeň
|
Zaslal: 10. duben 2011, 22:08:40 Předmět: |
|
|
Já ti to řikal hned - nepřepínej rozlišení za běhu hry, ale restartuj celou hru tak, jako téměř všechny AAA hry.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
if.then
|
Zaslal: 10. duben 2011, 22:12:19 Předmět: |
|
|
Win XP, Acer Aspire One, nativní rozlišení 1024x600
Spuštění: 640x480, obdélník (že by nějaká chybička?)
A: 640x400, čtverec jaksi do obdélníkovita
B: viz po spuštění
C: 800x600, obdélník
D: 1024x600, přesný čtverec (native)
Dál to nejde...
BTW: Díval jsem se na to a vidím, že když je napravo nebo dole kus průchodného trojúhelníku, tak se objeví kus linky, ale nalevo a nahoře se to nezobrazí. Zajímavé chování. _________________ For guns and glory, go to www.ceske-hry.cz.
For work and worry, execute VC++. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Marek

Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 1782 Bydliště: Velká Morava
|
Zaslal: 10. duben 2011, 22:13:09 Předmět: |
|
|
| Poky napsal: |
Já ti to řikal hned - nepřepínej rozlišení za běhu hry, ale restartuj celou hru tak, jako téměř všechny AAA hry.  |
Ono samozřejmě jde přepnout rozlišení za běhu, ale musíš mít dobře zvládnuté WinAPI a Xlib. Nutnost restartu je spíš lenost vývojářů. Změnit multisampling z 2x na 4x u hlavního framebufferu je mnohem těžší než změnit rozlišení... _________________ AMD Open Source Graphics Driver Developer |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
VODA

|
Zaslal: 10. duben 2011, 22:26:30 Předmět: |
|
|
| Poky napsal: |
| nepřepínej rozlišení za běhu hry, ale restartuj celou hru tak, jako téměř všechny AAA hry |
Já znám naopak zase více her, které to umí měnit za běhu namísto kompletního restartu...
Třeba všechno co teď pařím, tak to umí za běhu:
Prince of Persia: T2T, Warcraft 3, Torchlight, Darwinia, Starcraft 2, ...
Vzpomínám si jen na jedinou hru, se kterou jsem se setkal, která se musela znovu restartovat, a to UFO: Afterlight, možná že to bylo nutné i u TES Oblivionu, ale tím si nejsem jist...
Navíc u mě to přepínání rozlišení za běhu nemá žádný vliv na to jak to bude vypadat, to už jsem zkoušel tisíckrát jak na Win tak na Linuxech... _________________ Opravdovost se pojí s trýzní... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
franz
|
Zaslal: 10. duben 2011, 22:34:45 Předmět: |
|
|
| VODA napsal: |
| vypadá to, že si driver ty poměry nastavuje sám... |
Je to tak, můj driver (ve všech hrách) si to řeší sám. Mám 16:9 a pokud zvolím třeba 1024x768, přepne na toto rozlišení, ale po okrajích jsou černé pruhy a obraz zůstane v poměru. Záměrně používám toto rozlišení, protože se mi ty černé pruhy na stranách líbí, je to sexy a šetřím výkon Jinak tahle featura je vypnutelná v nastavení driveru.
Kdybych nevěděl, že jsi čistokrevný vývojář enginů, řekl bych ti upřímně, že s tímhle problémem marníš čas. Uživatel si umí nastavit rozlišení a kdo ne, tomu ani spláclý obraz nevadí (znám lidi, co mají 4:3 nativně ve windows na 16:9 displeji a nevadí jim to...).
Stejně tak marníš čas s portem pro linux, ani většina AAA her ho právem nemá, tak proč by ho měla mít zaječice běhající bludištěm Uživatelé linuxu se portu dožadují proto, aby to spustili a měli radost, že vůbec něco spustili.. ale hrát to spíše nebudou, ostatně ani ta hra od pohledu nevypadá, že by byla cílená pro tento typ uživatelů-vývojářů Podstastné jsou Win7 (a tam to funguje, i na 64bit).
Co by mělo v tomto směru smysl, je přepínání rozlišení pomocí DX. Je to v systému takové zakořeněnější a ošetřil bys plno problémů (alt+tab - momentálně nefunguje, po přepnutí už se nevrátím zpět a musím to killnout, vyskočení jiné aplikace - třeba icq - během tvého fullscreenu atd.)
Aktuálně: spustil jsem poslední verzi v XP, dalo mi to 640x480 (plocha je 1366x768) a celý obraz intenzivně černě problikává, jako když se nepoužívá backbuffer |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
VODA

|
Zaslal: 10. duben 2011, 22:43:40 Předmět: |
|
|
| franz napsal: |
| Je to tak, můj driver (ve všech hrách) si to řeší sám. Mám 16:9 a pokud zvolím třeba 1024x768, přepne na toto rozlišení, ale po okrajích jsou černé pruhy a obraz zůstane v poměru. Záměrně používám toto rozlišení, protože se mi ty černé pruhy na stranách líbí, je to sexy a šetřím výkon Jinak tahle featura je vypnutelná v nastavení driveru. |
To je fakt dobré vědět. Díky.
| s tímhle problémem marníš čas |
Marním, ale já jsem také uživatel a mě to neskutečně sere, když je to spláclý...hlavně v tom wowku mě to sr*lo...
| Podstastné jsou Win7 (a tam to funguje, i na 64bit) |
To je fajn...
| alt+tab - momentálně nefunguje, po přepnutí už se nevrátím zpět a musím to killnout, vyskočení jiné aplikace - třeba icq - během tvého fullscreenu atd. |
To vím, ale zatím nevím co s tím...
| celý obraz intenzivně černě problikává, jako když se nepoužívá backbuffer |
Dost divný, BB je zaplý už od doby co jsem začal dělat pod SDL+OpenGL...  _________________ Opravdovost se pojí s trýzní... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Vilem Otte

Založen: 18. 09. 2007 Příspěvky: 462 Bydliště: Znojmo - Sedlesovice, Kravi Hora
|
Zaslal: 10. duben 2011, 22:59:23 Předmět: |
|
|
| citace: |
| Ono samozřejmě jde přepnout rozlišení za běhu, ale musíš mít dobře zvládnuté WinAPI a Xlib. Nutnost restartu je spíš lenost vývojářů. Změnit multisampling z 2x na 4x u hlavního framebufferu je mnohem těžší než změnit rozlišení... |
Změnit multisampling z 2x na 4x se obvykle řeší použtím nového kontextu (s nastaveným multisamplingem na 4x)... ovšem imho multisampling hlavního framebufferu se dnes již tolik nepoužívá (především díky HDR renderingu, či deferred shadingu, ale také SSAO na to má svůj vliv).
Takže dneska je mnohem lepší použít multisample-textures (relativně jednoduše lze bez restartu změnit úroveň multisamplingu).
Či jak je v poslední době populární post-processing antialiasing (ušetří spousty fillrate) - Morphological Antialiasing a podobné. _________________ Should array indices start at 0 or 1? My compromise of 0.5 was rejected without, I thought, proper consideration. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|