.[ ČeskéHry.cz ].
[PnP RPG] Příběhy Impéria

 
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Ostatní
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Ecthelion



Založen: 21. 03. 2008
Příspěvky: 62

PříspěvekZaslal: 13. duben 2009, 16:58:36    Předmět: [PnP RPG] Příběhy Impéria Odpovědět s citátem

Příběhy Impéria
Autorský tým Ecthelion^2



Už jste někdy po přečtení knihy toužili po tom, aby měla ještě jednou tolik stránek? Přáli jste si, aby film, který jste právě viděli, neskončil a vy se mohli dívat dále? Chtěli jste shlédnout hry skryté za oponou divadla?

Příběhy Impéria jsou novou českou hrou na hrdiny, hrou, která vám nabízí příběhy, jež můžete prožívat vy sami. Neobyčejné osudy a tajemná vyprávění, která můžete odhalit se svými přáteli. Na vlastní kůži prožijete dobrodružství, která jste si vždy přáli zažít!




Příběhy Impéria se odehrávají v tajemném a čarovném viktoriánském světě devatenáctého století, v době, kdy britské Impérium vládne mořím a pevninám. Londýn zakrývá dusivý dým továren a výhní, pára roztáčí kola průmyslové revoluce. Stará magie však stále proudí zemí. Anglickými ulicemi, studenými a vlhkými v nočním vzduchu, procházejí mágové, skřítci provádějí své kousky a mezi lidmi žijí své životy v kabátech a cylindrech skřeti, faunové a další stvoření, která dnes známe jen z vyprávění.

Ponořte se do světa plného kouzel a tajemna, vydejte se do cizích krajů, objevte podivné země a zažijte podivuhodná dobrodružství. Příběhy Impéria Vám otevírají brány k nesčeným příběhům. Můžete prozkoumat tajuplnou Zemi kouzel, kde vládnou Sídhe, a zapojit se do sporů jejich knížat a lenních pánů nebo jen odhalovat tajemství Férie, kde doposud nestanula noha člověka. Můžete se postavit do čela armád Jejího Veličenstva a bojovat pro slávu Impéria, pod plnými plachtami pronásledovat arabské korzáry, či vést lodě do sevastopolského přístavu vstříc ruské flotile, zatímco kanony pálí plné boční salvy. Můžete se vžít do role detektivů Scotland Yardu a pustit se po stopách temného přízraku Jacka Rozparovače nebo naopak naplánovat a uskutečnit velkou vlakovou loupež.

Hrabě Drákula přijíždí ze zasněžených transylvánských hor do Londýna, profesor Frankenstein pracuje na oživení svého netvora a Fantom, krytý maskou, prochází podzemím pařížské Opery. Vraždy, tajemná zmizení, podivné rituály, zlá magie a bytosti, které obcházejí ulice i prastaré anglické hvozdy, jsou zde na denním pořádku. Mocné domy mágů vedou své spory a občas i boje v sychravých britských ulicích i na podivných stezkách kouzel. Různé frakce v parlamentu a Sněmovně Lordů se snaží získat vliv a prosadit své záměry a často se za politikou skrývají smrtící a nebezpečné intriky a konspirace.

Svět Impéria je světem tajemných britských ostrovů, které se utápí v magických mlhách a kde k nebi ční dolmeny a kamenné kruhy jako vzpomínka na lid, který tu kdysi žil před lidmi. Zemí projíždějí rytíři ze Země kouzel a hraniční skřeti stále obývají polorozbořené věže skotské vysočiny. Za nocí se hvozdy a údolími rozléhá vytí vlkodlačí smečky a měsíční světlo se odráží od hřív jednorožců. Duchové, kteří nenalezli pokoje, se vrací zpět mezi lidi a jejich příbytky, čarodějnice se připravují na sabat a démoni a andělé se objevují na Zemi, aby jednali jménem svých vládců.

Příběhy Impéria vychází jako barevná, plně ilustrovaná, téměř dvousetstránková kniha, s více než stovkou původních ilustrací. Krom samotných pravidel hry zde naleznete popis viktoriánského světa, pojednání o vedení hry a příbězích, téměř tři desítky zápletek připravených pro vaše hry, vzorový příběh a mnoho dalšího!

Kniha vychází tiskem v listopadu 2009!



Ke stažení:
kniha Stories of the Empire (25,8 Mb)
Osobní deník (1,0 Mb)

Komiksy:
Ďáblovy šlépěje (2,73 Mb)
Vánoce (2,30 Mb)
Benátky (1/6, Anglie)
Benátky (2/6, Příjezd)
Benátky (3/6, Zrada)
Benátky (4/6, Plány a masky)
Benátky (5/6, Ples)
Benátky (6/6, Poslední střet)

citace:
Plná kniha obsahuje:

- 164 stran textu
- okolo 100 barevných ilustrací
- popis 11 základních ras a bytostí
- 22 příkladových příběhů
- komplexní a vylepšený herní systém Fate
- originální viktoriánský svět 19. století plný kouzel a tajemství
- pohádkové i vážné příběhy
- tipy pro vyprávění i hraní
- komentovaný zápis ze hry
- a mnoho dalšího...




Léta Páně 1869 dosáhlo Spojené království Velké Británie a Irska pod vládou Jejího Veličenstva královny Viktorie největšího rozmachu ve své historii. Poháněno parou a zlatem průmyslové revoluce vytvořila Británie největší impérium, jaké kdy dějiny poznaly, a ovládá ohromné oblasti známého světa - Irsko, Indie, Austrálie, Nový Zéland, Kanada i nespočetné kolonie Afriky a Asie se klaní Jejímu Veličenstvu. Nad britským Impériem slunce nezapadá... a toto jsou jeho příběhy...

Toto je doba Impéria, jaké nikdy předtím nebylo a už nikdy nebude...


Naposledy upravil Ecthelion dne 27. říjen 2009, 20:14:31, celkově upraveno 2 krát
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
OndraSej



Založen: 28. 07. 2007
Příspěvky: 765
Bydliště: Brandýs nad Labem

PříspěvekZaslal: 13. duben 2009, 22:54:25    Předmět: Odpovědět s citátem

Mam stazeno, jak budu mit volnou chvili, pustim se do cteni. Rozhodne to vypada na zajimavy svet s velkym potencialem. Odkud pochazi inspirace, pokud to neni tajne?

A na zaver jedno povzdechnuti (neber to jako kritiku, neni to tak myslene a ani to neni urcene konkretne na Empire) - to fakt nejde delat RPG bez magie, skretu a elfu? Smile
_________________
http://trionteam.net
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Ecthelion



Založen: 21. 03. 2008
Příspěvky: 62

PříspěvekZaslal: 14. duben 2009, 08:15:58    Předmět: Odpovědět s citátem

OndraSej: Moc díky za odpověď. Wink

Inspirace pochází z mnoha různých zdrojů a těžko bych je zde vypsal všechny - pokud bych ale měl jmenovat, pak určitě Drákula Brama Stokera, Fantom opery a impresionsitické obrazy. V poslední kapitole je krátký seznam děl, která mohou sloužit za inspiraci.

K tvému povzdechnutí - SotE se částečně drží evropské fantasy tradice, ale je v mnoha ohledech specifická. Ke klasickým fantasy klišé jsme se snažili přistupovat jinak. Například elfové (nebo spíše Sídhe) v tomto světě jsou bližší anglosaské a historické tradici. Ve světě jsou i další tvorové, kteří jsou s námi historicky svázáni, jako například faunové, obři, kentauři a další... Celkově jsou bytosti světa Kouzel běžnou součástí života ve světě Impéria a v podstatě každý o nich ví, bez toho, aby cítil potřebu o tom nějak mluvit. Skřeti a trolové jsou členy nejnižších tříd a běžný člověk necítí potřebu je nějak oddělovat od "těch špinavých Irů" nebo "venkovanů", kteří pracují do úmoru v továrnách - pro vyšší společnost je to stejný póvl, kterým se nepotřebují nijak zabývat. Sídhe se už neobjevují tak často jako dříve a většinou volí podobu blízkou lidem - podobně jsou na tom i ostatní. Kdo může říct, jestli ten malý obchodník v krámku byl trpaslík, gnóm nebo jen malý člověk? Ostatní rasy se snaží nějak koexistovat s lidmi a třeba skřeti a trolové se už prakticky úplně asimilovali (nosí viktoriánské oblečení a vlastní kulturu už zapomněli). Ve viktoriánské Anglii tohle ale není vhodný námět na rozhovor, stejně jako se veřejně nebaví třeba o sexu... je to prostě nevhodné.

Pokud tedy nebudeš chtít, ve tvých příbězích se tento aspekt nemusí projevit - záleží jen na tobě. Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
devillante



Založen: 14. 08. 2007
Příspěvky: 164

PříspěvekZaslal: 14. duben 2009, 12:26:14    Předmět: Odpovědět s citátem

Pořád mi píše obluda, že PDFko je poškozené. Snad se k tomu nakonec nějak prokoušu. Každopádně by mě zajímalo, zdali se dá takové dílo nabídnout nějaké firmě, jestli mi rozumíte.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ecthelion



Založen: 21. 03. 2008
Příspěvky: 62

PříspěvekZaslal: 14. duben 2009, 14:23:58    Předmět: Odpovědět s citátem

devillante: PDF je verze 1.4, takže vyžaduje Acrobat Reader 5.0 nebo vyšší. Alternativně můžeš zkusit použít např. Foxit Reader nebo jiný program na čtení pdf. Pokud máš Mozillu, je možné, že musíš soubor nejprve uložit ("uložit odkaz jako") a teprve pak jej otevřít. Kdyby ti to pořád nešlo, napiš co ti to dělá a nějak to vymyslíme. Wink

Pokud myslíš komerční vydání, pak ta možnost tu je, ale český trh je poměrně malý... Rolling Eyes
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
zapytchu



Založen: 08. 08. 2007
Příspěvky: 351
Bydliště: čechy i chacharov

PříspěvekZaslal: 14. duben 2009, 19:33:59    Předmět: Odpovědět s citátem

Vypadá to zajímavě, ilustrace jsou krásné a osobité, ale hrát to nebudu, nemám na to stroj Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
devillante



Založen: 14. 08. 2007
Příspěvky: 164

PříspěvekZaslal: 15. duben 2009, 00:07:57    Předmět: Odpovědět s citátem

Jj, taky jsem si vzpomněl, že musim nejprve uložit jako Very Happy. Teď to čtu. Je to přecejen dlouhé.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ecthelion



Založen: 21. 03. 2008
Příspěvky: 62

PříspěvekZaslal: 15. duben 2009, 08:30:13    Předmět: Odpovědět s citátem

zapytchu: Moc díky za pochvalu. Kdybys to chtěl vyzkoušet hrát, tak můžeš třeba tady zkusit zjistit, jestli se v okolí tvého domova nenajdou nějaké komponenty... Wink

devillante: Přeji příjemné čtení. Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
OndraSej



Založen: 28. 07. 2007
Příspěvky: 765
Bydliště: Brandýs nad Labem

PříspěvekZaslal: 15. duben 2009, 12:29:29    Předmět: Odpovědět s citátem

Ecthelion> Rozhodne se mi libi, ze nejdes klasickou cestou, takze ti elfove neodplouvaji ze svych stromovych mest uprostred hlubokych hvozdu na zapad (proc by meli elfove plavat do Ameriky, ze? Smile).

To povzdechnuti bylo spis tim smerem k tomu, jestli je nutne RPG svety "prikraslovat" fantasy prvky - mne treba prijde, ze viktorianska Anglie a svet z teto doby nabizi skvele prostredi pro zajimavou hru i bez dalsich rozsirovani. A kdyz uz mysticke prvky, tak spis Indyovsky hon za Gralem (za fantomem, ...), aby tajemne veci zustalz tajemne a nefackovala hrace na kazdem rohu. A takz smerem k pocitacovym RPG (takze jsem kompletne OT), ktera se snad uz bez kouzelnickych postav nedelaji (fallout promine). Jenom nechapu proc, vsak RPG je o vzivani se do postav a do pribehu, ne o metani fireballu.
_________________
http://trionteam.net
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Ecthelion



Založen: 21. 03. 2008
Příspěvky: 62

PříspěvekZaslal: 27. říjen 2009, 20:22:15    Předmět: Odpovědět s citátem

Dámy a pánové,



k tomuto projektu chvíli nebyly nové informace, ale nyní se toho událo hodně najednou. Dohodli jsme se s nakladatelstvím Mytago na vydání knihy tiskem. Změnili jsme proto název tématu, aby odpovídal jménu, pod kterým bude kniha vydána.

S radostí si vám tak dovolujeme sdělit, že byl zahájen předprodej Příběhů Impéria!

Objednávat můžete zde!

Kniha vychází 20. listopadu a ke každé knize předobjednané do 20. listopadu budou zdarma přidány také čtyři stylové dřevěné FUDGE kostky. Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
OGI



Založen: 30. 07. 2007
Příspěvky: 323

PříspěvekZaslal: 29. říjen 2009, 10:31:45    Předmět: Odpovědět s citátem

Zajimave, ani se radsi nebudu ptat, zda jste hrali Arcanum, pac to asi bude pro nekoho, kdo vytvari takovouto hru, jasnym hernim favoritem Smile Uz se tesim az nekdy zahraju, pac arcanum melo neskutecne hustou atmosferu steampunku a magie Wink
_________________
******************************************
Don't just create another game, try to tell a story.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Hunter



Založen: 28. 07. 2007
Příspěvky: 544

PříspěvekZaslal: 30. říjen 2009, 13:56:47    Předmět: Odpovědět s citátem

Kdybych mohl (doufám, že v blízké budoucnosti budu moci), popřál bych k vám úspěchu osobně.

Přesto i tady napíšu co jsem už napsal v našem rozhovoru:

Gratuluju
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ecthelion



Založen: 21. 03. 2008
Příspěvky: 62

PříspěvekZaslal: 1. listopad 2009, 12:14:37    Předmět: Odpovědět s citátem

OGI: Arcanum jsme hráli, ale přiznám se, že kvůli nedostatku času nedohráli. Pokud si Příběhy zahraješ, budeme moc rádi.

Hunter: Moc díky. Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ecthelion



Založen: 21. 03. 2008
Příspěvky: 62

PříspěvekZaslal: 18. listopad 2009, 19:21:20    Předmět: Odpovědět s citátem



Dámy a pánové,

dovolujeme si vám jen připomenout, že ke každé knize předobjednané do 20. listopadu od fantasyobchodu.cz dostanete také čtyři stylové dřevěné FUDGE kostky. Dnes je 18. listopadu, času proto nezbývá mnoho - pokud o kostky stojíte, neváhejte objednávat zde.
Jak kostky tak knihu samozřejmě můžete obejdnávat i po tomto datu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Ostatní Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Vzhled udelal powermac
Styl "vykraden" z phpBB stylu MonkiDream - upraveno by rezna