.[ ČeskéHry.cz ].
HTTP get v programu
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Sítě
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
if.then



Založen: 13. 04. 2008
Příspěvky: 579

PříspěvekZaslal: 25. listopad 2008, 16:25:14    Předmět: HTTP get v programu Odpovědět s citátem

Zdravím,
Mám otázku takříkajíc "z jiného těsta". Problém spočívá v tom, že potřebuji načíst HTML stránku z Internetu. Jenže používam Code::Blocks a všechny library hlásí chyby. Nevíte o nějakém kusu kódu, který by to uměl? Předem dík.
_________________
For guns and glory, go to www.ceske-hry.cz.
For work and worry, execute VC++.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
nou



Založen: 28. 07. 2007
Příspěvky: 1047

PříspěvekZaslal: 25. listopad 2008, 16:36:45    Předmět: Odpovědět s citátem

na builder.cz je serial o socketoch kde bol aj jednoduchy http stahovac.
inak najednoduchsia http GET hlavicka je

GET /adresar/subor.html HTTP/1.1
Host: www.nieco.cz
\n

ten volny riadok je dolezity. odpoved servera su rozne hlavicky potom je volny riadok a samotny obsah. taktiez tam byva riadok Content-lenght: 5666 kde je dlzka obsahu v bajtoch
_________________
Najjednoduchšie chyby sa najtažšie hľadajú.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ladis



Založen: 18. 09. 2007
Příspěvky: 1533
Bydliště: u Prahy

PříspěvekZaslal: 25. listopad 2008, 17:23:34    Předmět: Odpovědět s citátem

Presne, sockety funguji vzdy. Priste by mel autor vlakna hledat takove high-level knihovny, ktere podporuji jeho kompilator (v C::B je myslim MingW, ale asi tam jdou pouzit i jine), a samozrejme i umet nastavit cestu na headery a na liby stahnutych knihoven.
_________________
Award-winning game developer
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
if.then



Založen: 13. 04. 2008
Příspěvky: 579

PříspěvekZaslal: 25. listopad 2008, 18:22:54    Předmět: Odpovědět s citátem

Ladis napsal:
Presne, sockety funguji vzdy. Priste by mel autor vlakna hledat takove high-level knihovny, ktere podporuji jeho kompilator (v C::B je myslim MingW, ale asi tam jdou pouzit i jine), a samozrejme i umet nastavit cestu na headery a na liby stahnutych knihoven.


Po 2 hodinkach stravenych na googlovi jsem radeji polozil dotaz Very Happy
_________________
For guns and glory, go to www.ceske-hry.cz.
For work and worry, execute VC++.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
if.then



Založen: 13. 04. 2008
Příspěvky: 579

PříspěvekZaslal: 25. listopad 2008, 18:57:45    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak děkuji, nou, máš mou gratulaci Very Happy bez tebe bych to vůbec neměl Smile
_________________
For guns and glory, go to www.ceske-hry.cz.
For work and worry, execute VC++.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ladik-BigBoss



Založen: 28. 07. 2007
Příspěvky: 160

PříspěvekZaslal: 25. listopad 2008, 21:24:00    Předmět: Odpovědět s citátem

posledne kdyz jsem delal s HTTP hodne mi pomohlo:
http://www.w3.org/Protocols/rfc2616/rfc2616.html
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
nou



Založen: 28. 07. 2007
Příspěvky: 1047

PříspěvekZaslal: 25. listopad 2008, 21:57:39    Předmět: Odpovědět s citátem

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/3829 tento addon do firefoxu je tiez zaujimavy. vypise ako requesty prehliadaca tak aj odpovedede servera.

da sa dokonca aj hrat na webovy prehliadac pomocou telnetu. do cmd staci zadat telnet www.nieco.cz 80 ENTER a vpisat GET hlavicku. no len to treba pisat rychlo alebo mat pripravene v schranke pretoze vetsina serverov odpaja do par sekund ak nepride poziadavka.
_________________
Najjednoduchšie chyby sa najtažšie hľadajú.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
SUK



Založen: 14. 11. 2007
Příspěvky: 93
Bydliště: /dev/null

PříspěvekZaslal: 26. listopad 2008, 11:16:19    Předmět: Odpovědět s citátem

nou napsal:

GET /adresar/subor.html HTTP/1.1
Host: www.nieco.cz
\n


ja vim ze je to vyreseno, ale hlavicka konci \r\n Wink

jinak content-length pouzit byt ani nemusi, ale v pripade keepalive spojeni je to vic nez vhodne Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky Yahoo Messenger MSN Messenger
rezna



Založen: 27. 07. 2007
Příspěvky: 2156

PříspěvekZaslal: 26. listopad 2008, 12:18:17    Předmět: Odpovědět s citátem

mno \r\n IMHO ne ale \n\n Razz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
SUK



Založen: 14. 11. 2007
Příspěvky: 93
Bydliště: /dev/null

PříspěvekZaslal: 26. listopad 2008, 12:24:08    Předmět: Odpovědět s citátem

rezna: v tom pripade nechapu jak je mozny, ze to s nicim jinym nez \r\n nefungovalo Razz
GET / HTTP/1.1\r\n
Host: www.dom2.tld\r\n
User-agent: pepa\r\n
\r\n


takhle vzdycky vypadala hlavicka, jestli neveris najdi si prislusny RFC Razz


rika se tomu CRLF
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky Yahoo Messenger MSN Messenger
Ladis



Založen: 18. 09. 2007
Příspěvky: 1533
Bydliště: u Prahy

PříspěvekZaslal: 26. listopad 2008, 14:29:51    Předmět: Odpovědět s citátem

Mne tohle taky nefungovalo jen s \n, musi byt \r\n. Matouci ale muze byt, ze kdyz ve Windows v C/C++ zdrojaku napisete \n, tak ve stringu se to rozvine na \r\n, tzn. ve zdrojaich pro Windows dycky uvidite pouzite jen \n Smile.
_________________
Award-winning game developer
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Yossarian



Založen: 28. 07. 2007
Příspěvky: 274
Bydliště: Šalingrad

PříspěvekZaslal: 26. listopad 2008, 16:07:30    Předmět: Odpovědět s citátem

Ladis napsal:
Mne tohle taky nefungovalo jen s \n, musi byt \r\n. Matouci ale muze byt, ze kdyz ve Windows v C/C++ zdrojaku napisete \n, tak ve stringu se to rozvine na \r\n, tzn. ve zdrojaich pro Windows dycky uvidite pouzite jen \n Smile.
to NENI pravda.
to se deje jen pri pouziti textovych streamu / (fopen(file, 'rt');, a melo by se to tak chovat i na linuxe, jenze linux se chova hovadsky, a pri \n nepretece na dalsi radek jak by mel, ale zaroven provede carriage-return. a pak ze ms sere na jakekoliv doporuceni.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
nou



Založen: 28. 07. 2007
Příspěvky: 1047

PříspěvekZaslal: 26. listopad 2008, 17:26:07    Předmět: Odpovědět s citátem

nie. Unix-like proste len nerozlisuju medzi binarnim a textovim suborom. pre nich je vsetko binarny. nema to tam zmysel tam je dalsi riadok proste znak 0x0A. vo windows je novy riadok proste dva znaky CR+LF 0x0A+0x0D. a C ma byt prenositelne na viacere platformy tak sa asi zaviedlo textovy a binarny mod. napr IMB malo znak 0x15 NEL. a toto vsetko je v suvislosti s HTTP protokolom irelevantne pretoze ide o to co je napisane v tom RFC.

mimochodom v linuxe je \v co sposobi sko o riadkok nizsie bez navratu na zaciatok riadka.
_________________
Najjednoduchšie chyby sa najtažšie hľadajú.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
if.then



Založen: 13. 04. 2008
Příspěvky: 579

PříspěvekZaslal: 26. listopad 2008, 18:07:33    Předmět: Odpovědět s citátem

Abych taky přispěl: v DOSu se to dělalo znakem č. 13 a č. 10, jeden byl lf(line feed(nebo nějak tak) - další řádka), druhý cr(carriage return - posun
"kurzoru"), ale s TéPéčkem šel cr vynechat Very Happy
_________________
For guns and glory, go to www.ceske-hry.cz.
For work and worry, execute VC++.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rezna



Založen: 27. 07. 2007
Příspěvky: 2156

PříspěvekZaslal: 26. listopad 2008, 18:12:53    Předmět: Odpovědět s citátem

if.then napsal:
Abych taky přispěl: v DOSu se to dělalo znakem č. 13 a č. 10, jeden byl lf(line feed(nebo nějak tak) - další řádka), druhý cr(carriage return - posun
"kurzoru"), ale s TéPéčkem šel cr vynechat Very Happy


a co si myslis ze jsou znaky 0x0A a 0x0D???
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Sítě Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Vzhled udelal powermac
Styl "vykraden" z phpBB stylu MonkiDream - upraveno by rezna