Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Houp
|
Zaslal: 22. únor 2009, 20:09:41 Předmět: Bletteria |
|
|
Možná vám ten název něco připomíná, není to náhoda. Jedná se o hru inspirovanou hrou Letteria. Herní principy jsou velice podobné těm z Letterie na jeden významný rozdíl. Zatímco u Letterie jste si procvičili psaní všemi deseti, u Bletterie si zacvičíte.
Hra se ovládá taneční podložkou(pouze pro 8+ tlačítek), z horní části obrazovky padají "písmenka", která nesmí dopadnout na zem, vy je musíte zničit zmáčknutím příslušného tlačítka na padu.
Když jsou dvě "písmenka spojená", tak je zničíte současným zmáčknutím dvou tlačítek.
Pokud jsou spojena tři písmenka, tak pokud takové trojice zničíte tři dostanete jednu "superzbraň", kterou použijete pomocí START klávesy a zničí vše na mapě.
Plus v prahém dolním rohu máte osmici "písmen" tvořících slovo, pokud slovo "napíšete", dostanete jeden život, nějaké body a navíc se vyplní jeden bar nad slovem. Po vyplnění všech barů dostanete bonus 5% k vaším doposud získaným bodům.
K principu hry vše. Na začátku si můžete hru zkalibrovat s vaší podložkou, bohužel si toto nastavení nepamatuje. Pokud ale máte Impact pad a "podobné", tak můžete pomocí enteru přeskočit kalibraci.
Nyní to chce doladit hratelnost, přidat menu, v lepším případě online výsledky(to bohužel neslibuji) a hlavně nějakou hudbu na pozadí.
Stahovat můžete z http://nahraj.to/download/bletteria-zip-1 _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Houp
|
Zaslal: 23. únor 2009, 17:31:40 Předmět: |
|
|
pokud nejste majiteli podložek, lze místo nich použít klávesy
qwe
a d
yxc _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
zapytchu

Založen: 08. 08. 2007 Příspěvky: 352 Bydliště: čechy i chacharov
|
Zaslal: 24. únor 2009, 02:27:40 Předmět: |
|
|
Vypada to originalne! Jen-protoze hrajeme ted tady na kolejich docela Guitar hero (hehe), mozna stoji za myslenku kazdemu smeru priradit jednu barvu a ikonky se smerem davat v tehle barve. Rozumis, jako nejak to odlisit vizualne trosku vic... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mitsuo
|
Zaslal: 25. únor 2009, 12:53:47 Předmět: Guitar Hero |
|
|
barevně odlišené šipky by měli smysl asi jen pro Guitar Hero, pro podložkové hráče by to bylo spíš mínus k hratelnosti s ohledem na spojené šipky.....ale soudím jen podle screenu zde a osobních zkušeností s DDR .....osobně testnem tuto hru někdy v průbehu jarních prázdnin...dřív se k ní časově nedostnem |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Chjoodge

|
Zaslal: 26. únor 2009, 00:28:58 Předmět: |
|
|
Wow, remix!
Nemám pad, takže jsem to zkoušel jenom na klávesnici. Ale je to dost dobré. Tu zábavu z Letterie jsi vychytal dobře a na padu to určitě bude zábava.
Pár věcí na kterých bych ale určitě zapracoval:
1) Úrovně potřebují odlišit. Teď jsou skoro stejné.
2) Přidal bych obtížnosti.
3) Šipky se ti občas překrývají a vypadají jako dvojice nebo trojice - chce to trochu opatrnosti při rozmisťování těch nových.
4) Zvuky.
5) Na klávesnici mám problém sestřelovat dvojice nebo trojice.
6) Barvy... Na automatovky se používá spodní řada barev z paintbrushe, ne ta horní
Kdybys chtěl, můžu ti poslat kód, který jsme používali pro upload score na net. Stejně to nestojí za to, protože ti Mem uploaduje nejdřív dvě miliardy, než mu to přeteče, a potom ještě minus dvě  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Houp
|
Zaslal: 26. únor 2009, 10:25:20 Předmět: |
|
|
Chjoodge napsal: |
1) Úrovně potřebují odlišit. Teď jsou skoro stejné.
|
Jj, ještě musím vychytat to zrychlování mezi levely a následný oddech po bloku levelů. Nějak jsem to v této verzi špatně přičítal a přijde mi, že se to snad ve výsledku nezrychluje, jen přibývá šipek.
Jinak rozdíl je, že nejdřív dva levely chodí jen samostatné šipky(plus občas bonus trojice, která nemusí být sestřelena), pak se přidají dvojice, pak se přidá ještě víc dvojic. (větší poměr dvojic oproti jednotlivým šipkám)
2) Přidal bych obtížnosti.
|
Udělám klasicky tři obtížnosti a něco podobného té aktuální bude easy. Ale i pro to easy to musím trochu zobtížnit.
3) Šipky se ti občas překrývají a vypadají jako dvojice nebo trojice - chce to trochu opatrnosti při rozmisťování těch nových.
|
trochu tento problém můžu zredukovat, momentálně se rozmisťují s úplnou náhodou bez nějakého ošetřování
4) Zvuky.
|
a hudba, vím
5) Na klávesnici mám problém sestřelovat dvojice nebo trojice.
|
dvojice by neměl být problém, ale některé trojice na některých klávesnicích nesestřelíš. Nevím, jak konkrétně vnitřně jsou dělané klávesnice, ale některé kombinace více jak dvou kláves ti nevezmou.
6) Barvy... Na automatovky se používá spodní řada barev z paintbrushe, ne ta horní
|
to teď nechápu, zkus prosím rozvést.
ohledně barev jsem rád, že jsem přišel alespoň na 4 barvy, co se hodí na pozadí. Jakákoli světlá barva vypadala příšerně.
Kdybys chtěl, můžu ti poslat kód, který jsme používali pro upload score na net. Stejně to nestojí za to, protože ti Mem uploaduje nejdřív dvě miliardy, než mu to přeteče, a potom ještě minus dvě  |
to bys byl moc hodnej. Ono stejně to bude jako doplněk. Trochu spolupracuji s Mitsuo, který má dost zkušeností s pady a už mě upozornil na poměrně nemalé rozdíly používání různých padů(především rozdíl hardpady-softpady). _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Chjoodge

|
Zaslal: 26. únor 2009, 12:49:22 Předmět: |
|
|
ad 3) V Letterii jsme tohle taky řešili a nakonec jsme jednoduše nové písmeno umisťovali vždycky do nejširší mezery mezi písmeny, která už byla na obrazovce, přičemž jsme do toho počítali jen písmena nad nějakou hranici. Dokud ti ta písmena vysloveně neprší, tak to bohatě stačí.
ad 6) Neděláš horor, ale arkádu. Na mě je to hrozně tmavé a unylé a moc bych se netěšil, že si to zapnu. Volil bych raději jasné, syté barvy. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|