Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
sonic

|
Zaslal: 5. červenec 2009, 20:59:56 Předmět: Problém s Dev-C++ |
|
|
Zdravim,
nějakou dobou programuju v C pod Linuxem a chtěl jsem si teď prográmek zkompilovat ve Windows. Pri kompilaci v Linuxu problém nebyl, vše proběhlo bez problémů... ale když jsem si to kompiloval v Dev-C++, tak nastaly problémy. Dev si začal doslova vymýšlet, no tady část kódu:
kód: |
int i; // Pomocna promenna
FILE *soubor;
char fullname[30];
i = 1;
/* Zjistime, kolikaty level budeme delat */
while (1) {
sprintf(fullname, "%s%d.txt\n", DIR_LEVEL, i);
if ((soubor = fopen(fullname, "r")) == NULL) {
return i;
break;
}
fclose(soubor);
i++;
}
`soubor' undeclared (first use in this function) |
Jak je vidět, soubor je definován ve stejné funkci. Takových nesmyslných hlášeních mi to ukáže něco přes 50.
Jelikož to v Linuxu (překladač gcc) šlo bez problémů tak problém bude u Dev-Cpp. Zkoušel jsem změnit nastavení kompilátoru, přeinstalovat Dev-Cpp ale vše bez výsledku. Dříve mi Dev problémy nedělalo. Mimochodem aplikace využívá knihovny SDL...
Stalo se Vám něco podobného? Zítra odjíždím na týden pryč, tak se nezlobte, že hned neodpovím. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Quiark

|
Zaslal: 5. červenec 2009, 21:06:59 Předmět: |
|
|
třeba to nezná identifikátor FILE a tak netuší, co má být soubor. Takže zkontrolovat #includy a taky nastavení cest k #include adresářím. _________________ Mám strach |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ladis

|
Zaslal: 5. červenec 2009, 21:14:55 Předmět: |
|
|
Jasně, když nezná typ (protože chybí include), tak nenadeklaruje proměnnou. _________________ Award-winning game developer |
|
Návrat nahoru |
|
 |
sonic

|
Zaslal: 5. červenec 2009, 21:17:30 Předmět: |
|
|
On právě není problém jenom s identifikátorem FILE, hlásí to chybu snad všude, kam se podívám
int i, j; // Pomocne promenne
syntax error before '/' token
|
asi to nezná komentáře
case BUTTON_OK:
`BUTTON_OK' undeclared (first use in this function)
|
BUTTON_OK mám ve stejném souboru jako položku výčtového typu |
|
Návrat nahoru |
|
 |
sonic

|
Zaslal: 5. červenec 2009, 21:28:38 Předmět: |
|
|
Tak jsem na to přišel... z nějakýho důvodu jsem měl zapnutý "Podporovat vlastnosti standartního ANSI C" a "Podporovat některé vlastnosti tradičního C preprocesoru".
Děkuju všem co se mi snažili pomoct a omlouvám se těm, kterým vadí, že jsem málo hledal, než jsem se ptal (popravdě pár hodin mi to dalo)...mohlo mě dojít, že v ANSI C nejsou komentáře do konce řádky // |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tringi

|
Zaslal: 6. červenec 2009, 01:33:28 Předmět: |
|
|
Jakožto autor češtiny pro Dev-C++ se předem omlouvám Memovi za pravopisné chyby v češtině k tomuto docela slušnému IDE. Pravda, je to už pěkných pár let. A všem uživatelům doporučuji aktualizovat na wxDev-C++, ke stažení zde: http://wxdsgn.sourceforge.net/ _________________ WWW | GitHub | TW |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|