.[ ČeskéHry.cz ].
Geometricka knihovna

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Icek

PříspěvekZaslal: 7. červenec 2009, 20:14:36    Předmět: Geometricka knihovna Odpovědět s citátem

Ahojte, snažím se napsat jednoduchou CAD aplikaci, no a samozřejmě nechci psát všechnu matematickou a geometrickou funkcionalitu sám. Proto hledám použitelnou knihovnu, která by mi s tím pomohla. Stačilo by mi kdyby :

uměla vytvořit trojúhelníkovou síť z zadaných bodů
uměla generovat meshe z CSG objektů
měla objektový interface
měla slušnou dokumentaci

Hledal sem sám a našel sem jen http://www.cgal.org/ . Funkcema je sice nabušená, jenže za dva dny sem to nedokázal použít. Je to skoro bez dokumentace, kód jsou samé šablony a nedá se to číst. Mají sice na webu nějaké examply jenže když bych chtěl udělat něco jen trochu jinak, tak sem v háji protože nemám šanci ani zjistit jaké metody mi která třída nabízí... kdyby by měl někdo tip na nějakou přívětivější knihovnu byl bych vděčný...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
ladik-BigBoss

PříspěvekZaslal: 16. červenec 2009, 01:59:11    Předmět: Odpovědět s citátem

me se ten manual zda v pohode... u kazdeho tematu User manual a Reference manual.
kod co jsem tak prohlidl mi neprisel nejaky nesrozumitelny a pro ulozeni dat vyuzivaji STL, tedy to co bys mel v C++ znat.
http://www.cgal.org/Manual/3.4/doc_html/cgal_manual/contents.html

taky 2 dny, kdyz se ucis s velkou knihovnou neni moc. ma to pul milionu radku kodu...

tady maji nejaky tutorial, taky se mi to zda pouzitelne:
http://cel.archives-ouvertes.fr/docs/00/34/04/48/PDF/whole-course.pdf
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Icek

PříspěvekZaslal: 16. červenec 2009, 12:24:07    Předmět: Odpovědět s citátem

Smile jo ja sem ten zapisek napsal po par tezkych dnech kdy se moc nedarilo, stacilo si dat chvilku pauzu. Ta triangulace je asi na 10 radku... Hodne pomuze pouzit IDE, ktere zvladne "intelisence" i u takovychto knihoven, eclipse se na to nechytalo, ted zkousim QtCreator a je to lepsi. Oni dokonce nabizi balik examplu, takze to opravdu neni takovy problem pracovat s tou knihovnou. I tak ale diky za odpoved...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> C / C++ Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: