.[ ČeskéHry.cz ].
Řazení objektů při renderu

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> 3D API / 3D Enginy
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
klapauciusk

PříspěvekZaslal: 28. březen 2010, 08:43:46    Předmět: Řazení objektů při renderu Odpovědět s citátem

Ahoj,

chtěl jsem se zeptat, jak se podle vás ideálně dá řešit řazení objektů při renderování, podle použitých textur a shaderů. Jak se tato úroveň řazení většinou řeší? Jediné co mě zatím napadlo je vytvořit renderovací frontu, do které vše nacpat, seřadit a vyrenderovat. Problém je, že bych musel do fronty ukládat vždy pár matice + pointer na objekt, což mi přijde jako zbytečná ztráta pamětí. Budu rád za každý náznak jiného řešeníSmile Díky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mnemonic

PříspěvekZaslal: 28. březen 2010, 09:05:29    Předmět: Odpovědět s citátem

Proč? Ulož jen pointer na objekt, a objekt bude umět vrátit svoji transformační matici, když bude potřeba.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
klapauciusk

PříspěvekZaslal: 28. březen 2010, 09:10:34    Předmět: Odpovědět s citátem

Mnemonic napsal:
Proč? Ulož jen pointer na objekt, a objekt bude umět vrátit svoji transformační matici, když bude potřeba.

No, mám to řešené tak, že model nezná svou aktuální transformační matici. Zná ji graf scény. Je to z důvodu, že u modelu mohou existovat ve stromě duplicity. Pokud je použití renderovací fronty "klasické řešení", tak trochu předělám srukturu modelu.
Mnemonic

PříspěvekZaslal: 28. březen 2010, 09:28:39    Předmět: Odpovědět s citátem

Myslím, že se to dá prohlásit za "klasické řešení".

Tady opravdu hodně záleží na tom, jak to máš celé postavené. Ale když máš graf scény, měl bys být schopen do fronty uložit odkaz na uzel toho grafu. Takže renderer si pak z fronty vyzvedne uzel, řekne si mu o transformaci, a vyrenderuje model.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
klapauciusk

PříspěvekZaslal: 28. březen 2010, 09:43:46    Předmět: Odpovědět s citátem

Mnemonic napsal:
Myslím, že se to dá prohlásit za "klasické řešení".

Super, díky. Tohle jsem přesně potřeboval slyšet než to začnu implementovat:-) Díky.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> 3D API / 3D Enginy Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: