Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
eX1

|
Zaslal: 11. srpen 2010, 00:02:05 Předmět: Mafia II - demo |
|
|
10. sprna 2010 vyšlo demo "české" hry Mafia 2. Stáhl jsem si to ze steamu a i když sem to za pár minut přešel vypadá to dost dobře. Komplet v češtině.
Jaky zážitky z toho máte vy ?  _________________ Žiju pro grafiku a animace... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
posila
|
Zaslal: 11. srpen 2010, 07:22:26 Předmět: |
|
|
Zkousel jsem to na Xboxu a jsem docela zklamany (ocekavani bylo vysoke, takze neni divu).
Mesto na me pusobilo umele a sterilne (musim prijit na to, co Liberty City ma a Empire Bay ne, ale v GTA IV jsem takovy problem nemel). Atmosfera v misi me nevtahla do hry, misto toho jsem bojoval s ovladanim.
S ovladanim souvisi moje nejvetsi vyhrady. Mam pocit, ze kdo jej designoval, hral v zivote jen Gears of War. Napriklad ve vetsine her se pomoci tlacitka "A" skace (krome her od R* - v nich se timto tlacitkem beha) a beha se zmacknutim leve analogove packy. Pro je proboha v Mafii "A" pouzito jako "go into/out of cover" a behani a skakani se dela levym bumperem? Stejne tak mi vadi, ze "A" v aute nefunguje jako rucni brzda (jak jsem zvykly z GTA, NFS, Forzy, PGR, ...)
Jezdeni autem me nebavi, protoze po me bylo vyhlaseno patrani za speeding a hit and run. Navic jsem se nekolikrat v aute zabil, nez se mi podarilo dojet pro misi. Ale libi se mi, ze Vito umi rozbite auto opravit.
Zaver: Nad Mafii jeste hul nelamu, demo je ovsem zklamani. Ocekavany filmovy zazitek se nedostavil (zatim mam filmovejsi zazitek z kampane SC2) a ani jen tak projizdet se po meste mi neprijde zabavne. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mem

|
Zaslal: 11. srpen 2010, 08:08:13 Předmět: |
|
|
Moje dojmy z PC verze v EN
Plusy:
- grafika vypadá slušně, dobře se na to dívá
- super vypadají průhledy z místností ven do ulice a do krajiny
- namluvení postav, dialogy jsou dobré
- po ulicích se motá dost lidí, atmosféru by to mít mohlo
- destrukce telefonních budek, poštovních schránek, plotů je povedená
- funkce cover při přestřelkách je zábavná
Mínusy - část mínusů jako by se inspirovala v GTA IV, věci, které mě tam štvou, jsou v Mafii 2 taky :/
- nefunguje (alespoň na mém Radeonu 4850) volba AA, nic to nedělá, neprojeví se to ani na fps v benchmarku
- při ukončení dema se mi jednou nastavila nízká hodnota gammy, v pološeru jsem to zkoušel v ovladačích dát zpět na 1,0 a jaké bylo moje překvapení, když 1,0 už to bylo a zvyšování jen dále zmrvilo obraz. Další puštění a ukončení dema problém opravilo
- nenašel jsem nastavení dohlednosti objektů, v tom výchozím se u pohledu do dálky ztrácejí a objevují objekty tím strašným dithering efektem jako v GTA
- hlavní hrdina neprojde v úvodní místnosti metrovou mezerou mezi žehlícím prknem a křeslem? wtf? a nemůže to ani přelézt, přeskočit? (V GTA IV v apartmentu šlo aspoň všechno přeskákat a vyvalit se na ulici). Problém s kolizemi je i v misích
- proč jde v úvodní místnosti otevřít jedno okno, ale okna v dalších místnostech ne? Totéž další možnosti destrukce prostředí
- destrukce lidí při jízdě je slabota, chodkyně se obvykle vleče pod autem a pak jen tak leží, žádné lety vzduchem a krev
- při ovládání auta nejde troubit (a chodci jsou zejména při vyjíždění do silnice mimořádně tupí, a ani uskakování na poslední chvíli jim moc nejde), FOV je nízké, takže při vjezdu na hlavní rušnou ulici je problém se pořád rozhlížet
- při jízdě a pohledu na auto z třetí osoby se po vzoru GTA IV stupidně znásilňuje úhel kamery - vytočím si kameru tak, abych viděl ještě víc do dálky, a po pár sekundách se zase sklopí. Takže buď můžu neustále zvedat a posouvat myš, nebo na to rezignovat
- při míření (pravým tlačítkem) nejde přikleknout (C), to musím udělat předem. Stejně tak opuštění cover je občas zdlouhavé
- v demo misi jsem nepochopil dopravu zraněného do auta. Oba týpci zůstali stát nahoře v budově (takže jsem nejdřív měl tendenci se pro ně vracet, že se zasekli), a já jsem musel sejít 3 patra dolů sám, přestože na mě pořvávali jako by byli u mě (find another way out, Vito). Po opuštění budovy byli najednou v autě
Nicméně hrát se to dá, a pokud něco vyřeší patche a nebudou tam větší bugy, a příběh a mise budou dobře navržené (ta z dema ušla), mohlo by to být dobré _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
]semo[

|
Zaslal: 11. srpen 2010, 12:59:28 Předmět: |
|
|
Mem napsal: |
při ukončení dema se mi jednou nastavila nízká hodnota gammy |
to je v driverech ATI _________________ Kdo jede na tygru, nesmí sesednout.
---
http://www.inventurakrajiny.cz/sipka/
Aquadelic GT, Mafia II, simulátory |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Matasx
|
Zaslal: 11. srpen 2010, 16:43:40 Předmět: |
|
|
Zajímavý že při zapnutí Physx je to nechutná nehratelná arkáda ... při vypnutí se to trochu zlepší ale animace a jízda autem je prostě bída... po ujetí pár metrů jsem to vzdal a počkám si na plnou verzi. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
perry

|
Zaslal: 11. srpen 2010, 16:51:06 Předmět: |
|
|
PS3 demo
Pozitiva
1) Líbí se mi dabing postav (hlášky mi přijdou vtipné a povedené)
2) Systém krytí se povedl
3) Pěkná grafika (hra světla / stínů se mi líbí)
4) Demolice
Negativa
1) Jj.. ovládání je mírně podivné... Potvrzovat, otevírat dveře apod. "kostičkou" místo "křížkem" je takové nezvyklé.
2) Zvuk je trochu přebasovaný.
3) Kolize občas provádějí pouťová kouzla - že by takhle auta po nárazu "skákala" ?
4) S kolizemi souvisí další výtka... když někoho vytahuju z auta apod. tak se ho nedotýká postava přímo, ale je mezi ní a druhou postavou mezera
5) Během krytí nejde střílet "naslepo" (nebo se mi to alespon nijak nepovedlo)... Zůstat krytý a jenom vytáhnout ruku se zbraní a střílet někam do davu _________________ Perry.cz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mem

|
Zaslal: 12. srpen 2010, 14:03:09 Předmět: |
|
|
]semo[: To je možné, kdysi se mi to stávalo i u jiných her. Ale za poslední půlrok na novém PC u žádné hry (SC2, GTA IV, ME, Portal, Bioshock, ...), až teď u Mafie
Přidávám dalších pár sandbox failures (díky flashovi za tip o mlácení ženských ), které v GTA IV nejsou
- Boxovat jde jen chlapy, ženské jde jen odstrčit. Je to s podivem, když v US v té době bylo tělesné trestání manželek celkem normální (viz reklamy). Ale komba jsou pěkná
- Když někoho ubouchám a zůstane ležet na zemi, auta po něm klidně jezdí, jako by tam nebyl
- Týpek si opravuje motor, má otevřenou kapotu, kouří se z toho. Přijdu k němu, dám zavřít kapotu, a on se rýpe klíčem v ní jako by se nechumelilo
- Tirákem tlačím auta do vody, jeden řidič vystoupí, vytáhne mě z kabiny (čekám boj), a pak odejde pryč (i od svého auta)
- Přejedu pár lidí, zničím pár policejních aut, pak se mi pokazí motor a chytí mě. Mám možnost bribe za 200, kdy mě cajti pustí a začnou se volně procházet kolem (přestože jsou kolem 3 zdemolovaná auta, v nich jejich krvácející kolegové, puštěné houkačky). Já si v klidu opravím motor a můžu jet dál. Chápu, že bribe je feature, ale co je moc, to je moc  _________________

Naposledy upravil Mem dne 12. srpen 2010, 14:14:39, celkově upraveno 1 krát |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Flash

|
Zaslal: 12. srpen 2010, 14:10:38 Předmět: |
|
|
Krom nemoznosti mlatit zeny (nakonec utekla na molo, kde jsem ji efektne dostouchal az do vody. nevyplavala nez by si nechala dat facku), sem narazil na bug, kdy typek misto aby stal v budce, tak efektne telefonoval dva metry vedle ni na chodniku. V pohodicce "utrzene sluchatko" v ruce
Kdyz sem pak vlez do budky a chtel telefonovat, tak hlavni hrdina z budky dosel k onomu telefonistovi vedle na chodniku a probehla animace vytazeni z budky - coz tedy bylo v tomto pripade posunuti osoba po chodniku a odebrani mu utrzeneho sluchatka, ktere pak priskocilo k automatu v budce. Ale sranda
EDIT: animace vytazeni osoby z tiraku taky nesedi. Respektive nesedi animace hlavniho hrdiny. Ruky ma uplne mimo vytahovanou osobu. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mem

|
Zaslal: 12. srpen 2010, 14:16:45 Předmět: |
|
|
Flash: a nejsou tyhle chyby nízkým výkonem? S tím co popisuješ jsem se zatím nesetkal, ale naopak už od víc lidí slyším, že když hra nestíhá, tak se úměrně zpomalí i herní čas, wtf?
První postřehy k PC CZ verzi:
- atmosféra na ulici je super, dabing příběhových dialogů je horší (těžko uvěřitelný "tlustý zmrd")
- opět se mi pokazila gamma
- troubit jde Ečkem, takže beru zpět, že nejde (hledal jsem v Ovládání) _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
OGI

|
Zaslal: 12. srpen 2010, 15:59:53 Předmět: |
|
|
me se to pro jistotu radsi ani nezpusti, zkousel jsem snad vsechno, preinstalovat hru, ovladace grafiky, ovladace PhysX, vsechno se pusti, muzu menit nastaveni v menu ale jakmile chci pustit hru nebo benchmark tak to proste bez jakykoliv hlasky vypne a zmizi takze fuck it.... _________________ ******************************************
Don't just create another game, try to tell a story. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mem

|
Zaslal: 13. srpen 2010, 13:49:18 Předmět: |
|
|
U domku sedí paní pod slunečníkem, pije kolu a kouří. Autem jim prorazím branku a pak jim jdu ukrást jejich auto ze stání (na rozbití okna reaguje paní jen tím, že vstane, chvíli pochoduje, a zase si sedne, takže očividně reaguje jen na událost zvuk/chuligánství, ale nemá k tomu žádný vztah).
Při couvnutí na ulici do někoho ťuknu, náhodou jsou tam policajti, takže mi naskočí ticket a jedou za mnou zpátky na zahradu domu. 3 policajti vylezou z auta a jdou za mnou, já objedu barák a zastavím zase před barákem. Ticket zmizí, protože jsem se jim objetím baráku kulišácky ztratil. Jo a u stolku u domu už sedí najednou 2 ženské... holt jako od sand box hry toho člověk asi nesmí tolik čekat, je to spíš jen dokreslení atmosféry k pěkné grafice a architektuře (jen teda prorazit bez škrábnutí silné dřevěné trámy vs. rozbít si kapotu o neviditelný hrbol na trávníků občas zamrzí)
|
 |
franz
|
Zaslal: 13. srpen 2010, 13:55:28 Předmět: |
|
|
Je tam stejně řešená minimapa jako měl powerboat - to je semova invence nebo je to převzaté z GTA?  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
]semo[

|
Zaslal: 13. srpen 2010, 14:21:30 Předmět: |
|
|
:-D tipuju to GTA. Do herního kódu jsem nezasahoval. _________________ Kdo jede na tygru, nesmí sesednout.
---
http://www.inventurakrajiny.cz/sipka/
Aquadelic GT, Mafia II, simulátory |
|
Návrat nahoru |
|
 |
JC
|
Zaslal: 13. srpen 2010, 15:54:01 Předmět: |
|
|
- město vypadá pěkně, grafika celkově také, je to mnohem barevnější než GTA4
- AI se mi zdá ve srovnání s GTA 4 dost zmatený, nereagující a je moc vidět přepínání "skriptů" kdy např. tři policajti střílí pak *cvak* a rozejdou se => chovají se jako banda robotů
- pocit z jízdy nic moc, zdá se mi, že auta jezdí divně, karamboly většinou vymrští auto do vzduchu bez toho, aby se obracelo a dopadne zase na kola
- fyzika nic moc, Euphoria engine je trošku někde jinde, ničení budek a plotů.. nějaký ten ragdoll, ale zase pěkný motion capture
- skoro žádné načítání a slušná optimalizace, za to chválím
- český dabing - v jedničce jsem si nezvyknul na Vašuta, tady budu asi mít problémy s novodobým Homerem
litr za to nedám
OGI napsal: |
me se to pro jistotu radsi ani nezpusti, zkousel jsem snad vsechno, preinstalovat hru, ovladace grafiky, ovladace PhysX, vsechno se pusti, muzu menit nastaveni v menu ale jakmile chci pustit hru nebo benchmark tak to proste bez jakykoliv hlasky vypne a zmizi takze fuck it.... |
Nemáš verzi z uloz.to ? Bez steamu to nejede, musí se dát stahovat demo přes něj, pak to stopnout, nakopírovat soubory z toho uloz.to do steam adresáře, který se vytvořil a pak odpauzovat, něco málo to stáhne (cca 5 minut) a dá se hrát |
|
Návrat nahoru |
|
 |
eX1

|
Zaslal: 15. srpen 2010, 11:39:23 Předmět: |
|
|
Jen co to vyšlo, tak už to má hack na zastavení odpočítávaní času, doplnění munice a peněz. A taky jsem narazil na jeden dobrej bug
[/img] _________________ Žiju pro grafiku a animace... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|