.[ ČeskéHry.cz ].
Čtyři elementy
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další
 
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Hry pro PC, konzole, ...
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Kuny



Založen: 01. 07. 2009
Příspěvky: 149

PříspěvekZaslal: 21. duben 2011, 21:10:01    Předmět: Odpovědět s citátem

Hra sama rozezná a nastaví rozlišení podle monitoru (je to omezené jen dolními hodnotami 1024x768 a horními 2560x1600). Může se, ale stát, že se hra někomu bude sekat a on bude chtít stáhnout rozlišení (nejlepší způsob jak ve hře získat další FPS). V tom momentě musíme v nastavení nabídnout i jiná rozlišení než má monitor (samozřejmě jen menší). Jestli je lepší způsob než předdefinovaný seznam určitě se o něm rád dozvím. Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
VladR



Založen: 30. 07. 2007
Příspěvky: 1322
Bydliště: Greater New York City Area

PříspěvekZaslal: 21. duben 2011, 21:15:21    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja by som ti doporucoval prehladat toho forum, lebo tento problem sa tu riesil uz niekolkokrat, dokonca aj celkom nedavno (tusim vo Vodom threade ?).

Pointa je, ze okrem vyberu rozlisenia, musis dat uzivatelovi na vyber aj aspect ratio (teda nenastavuj to natvrdo v kode ako pomer rozmerov backbufferu).

Predpokladam, ze k tomu automaticky davas na vyber aj VSync, TripleBuffering, AA/AF ?

Ak nie, tak aspon ten VSync (clovek kvoli jednej hre do nastavenia driverov behat nebude).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
frca



Založen: 28. 07. 2007
Příspěvky: 1406

PříspěvekZaslal: 21. duben 2011, 21:16:14    Předmět: Odpovědět s citátem

Co třeba programově zjistit seznam ve fullscreenu podporovaných rozlišení?
_________________
www.FRANTICWARE.com
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Kuny



Založen: 01. 07. 2009
Příspěvky: 149

PříspěvekZaslal: 21. duben 2011, 21:56:33    Předmět: Odpovědět s citátem

VSync je v nastavení také (defaultně zapnutý, už). Určitě to tu ještě prohledám. Díky za trpělivost. Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Ladis



Založen: 18. 09. 2007
Příspěvky: 1484
Bydliště: u Prahy

PříspěvekZaslal: 22. duben 2011, 01:30:19    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky ten pevný seznam nedoporučuju, nicméně většinu tam pokrýváte (pokud nepočítám netbooky). Když kouknu na Alzu, tak tam jsou ještě o něco větší úlopříčky s 2560x1600 a 2560x1440. Jinak mě už nic nenapadá.
_________________
Award-winning game developer
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
franz



Založen: 30. 07. 2007
Příspěvky: 1325

PříspěvekZaslal: 22. duben 2011, 09:28:27    Předmět: Odpovědět s citátem

Rozlišení je to nejmenší. Já se teď skvěle bavil u hry, která má fixních 1024x768 a změnu neumožňuje. Hrál jsem to proto, že ta hra byla super.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
VladR



Založen: 30. 07. 2007
Příspěvky: 1322
Bydliště: Greater New York City Area

PříspěvekZaslal: 22. duben 2011, 13:50:08    Předmět: Odpovědět s citátem

No fuj - 1024x768 sme snad nechali predaleko v 90-tych rokoch.

Ked uz tu hovorime o uchylkach, ja hrajem uz druhy mesiac denne Magic Carpet (ano, ten povodny z r.1993) na PSPku, a to bezi v este mensom rozliseni Embarassed
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ladis



Založen: 18. 09. 2007
Příspěvky: 1484
Bydliště: u Prahy

PříspěvekZaslal: 22. duben 2011, 16:04:05    Předmět: Odpovědět s citátem

No 1024x768 není tak hrozné rozlišení, když si vemete, že na obrovském množství prodaných notebooků je 1366x768. Takže i když se 1024x768 "roztáhne" se zachováním poměru stran, tak jsou pixely stále 1:1 a nedochází k žádnému rozmáznutí obrazu Wink.
_________________
Award-winning game developer
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hunter



Založen: 28. 07. 2007
Příspěvky: 544

PříspěvekZaslal: 22. duben 2011, 17:14:59    Předmět: Odpovědět s citátem

VladR napsal:
No fuj - 1024x768 sme snad nechali predaleko v 90-tych rokoch.
Nein, iPad je z roku 2010 Smile

Jinak podle mě pozadí inventáře je o dost lepší, než pozadí mapy.
Kdybyste ho použili znovu, ale třeba otočené o 90°, tak si ani nikdo nevšimne, že je to ten stejný obrázek.

Já bych se ani nebál celou tu mapu nakreslit rukou (ideálně plochým perem, nascanovat a dát do hry). Drobné nedostatky nevadí, v reálu by také byla nakreslena ručně.
_________________
Sharing is caring.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Kuny



Založen: 01. 07. 2009
Příspěvky: 149

PříspěvekZaslal: 29. duben 2011, 21:56:57    Předmět: Odpovědět s citátem

No tak dobře. Pozadí mapy ještě tedy buď upravíme nebo tam dáme upravené pozadí inventáře. Ručně to ale určitě kreslit nebudu. Nějak si na to netroufám.

Jinak tady jsem si zkoušel nějaká pozadí na plochu. Jak se vám to zdá? Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Hunter



Založen: 28. 07. 2007
Příspěvky: 544

PříspěvekZaslal: 29. duben 2011, 22:51:25    Předmět: Odpovědět s citátem

Pozadí pěkné (hlavně první dvě), ale malé.
Základní rozlišení pro wallpapery je dnes 1920x1200 (z toho se snadno udělá 1600x1200 a 1920x1080 derivát a pak zmenšeniny).
_________________
Sharing is caring.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Kuny



Založen: 01. 07. 2009
Příspěvky: 149

PříspěvekZaslal: 1. květen 2011, 14:51:18    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky. Už to tam je (na tom samém odkazu).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Kuny



Založen: 01. 07. 2009
Příspěvky: 149

PříspěvekZaslal: 13. květen 2011, 17:38:04    Předmět: Odpovědět s citátem

Začínáme s texturami terénu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
DeepMind



Založen: 22. 02. 2008
Příspěvky: 68

PříspěvekZaslal: 13. květen 2011, 18:08:06    Předmět: Odpovědět s citátem

zem vyzera slusne, ak sa vam podari odstranit to opakovanie (tie viditelne stvorce) tak to bude parada. Tie stromi sa mi nepacia, tie konare su moc rovne a na tom listnatom strome vidno ze tam nie su listy ale "dosky" na ktorych je nakreslene listie. A este na tych ihlicnatych stromoch vidno velmo vyrazne konare, mozno to je ten problem, skor by som povedal ze mi viac vadia tie konare na ihlicnatych stromoch ako listy na listnatom strome.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Kuny



Založen: 01. 07. 2009
Příspěvky: 149

PříspěvekZaslal: 17. květen 2011, 20:12:49    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky. Ty stromy už nám byly vytýkány vícekrát a mám v plánu je ještě upravit. Napřed se ale musí udělat jiné věci, aby zbytek týmu zbytečně nečekal.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Hry pro PC, konzole, ... Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další
Strana 6 z 9

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Vzhled udelal powermac
Styl "vykraden" z phpBB stylu MonkiDream - upraveno by rezna