.[ ČeskéHry.cz ].
:: Virtual :: Beta ::
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Hry pro PC, konzole, ...
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
VODA



Založen: 29. 07. 2007
Příspěvky: 1692
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: 12. leden 2012, 22:15:42    Předmět: Odpovědět s citátem

Na Sollertii také brzy dojde, jen je třeba udělat všechno do školy. Odezvdat tohle (semestrálka ze sítí) a dodělat zkoušky. Už teď ale mohu řící, že se těším, až začnu na Sollertii opět pracovat... Very Happy
_________________
Opravdovost se pojí s trýzní...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
VODA



Založen: 29. 07. 2007
Příspěvky: 1692
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: 14. leden 2012, 17:56:39    Předmět: Odpovědět s citátem

Jeden z posledních updatů
1. Nalezena chyba v přepínání mezi neblokovacím a blokovacím režimem soketů (snad i opravena)
2. Dodělána dramatičtější smrt jednotek, resp. okořeněná pěkným efektem (alespoň myslím Wink )

Co chybí
- grafické úpravy (stíny pod jednotkami, apod.)

http://vodasoft.tym.cz/UPS.zip

Teď je třeba hru odevzdat, což už nebude problém. Pak bych chtěl otestovat gameplay na více lidech, abych ještě doladil čísla a myslím, že první moje hra bude kompletně hotová...

Možná bych měl zmínit, že pro správné zobrazení všech efektů je zapotřebí podpora GLSL (stačí mít OpenGL 1.5), což má dneska skoro každý. Hra lze spustit a hrát i bez GLSL, ale samozřejmě s trochu horší grafikou.

Jinak, chtěl bych poprosit nějakého nativního linuxáka, aby vyzkoušel, spustit klienta bez zapnutého serveru a dát Login. Zajímalo by mě, zda-li bude cca 5s napsaná hláška "Connecting to server..." ve spodu obrazovky. Ve virtuálce se mi to na Ubuntách nezobrazí, ale jinak to funguje...

PS: Připravuji video z hraní, abyste nemuseli pořád stahovat binárky a zkoušet je spustit (myslím, že to moc lidí stejně neudělalo...)
_________________
Opravdovost se pojí s trýzní...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
nou



Založen: 28. 07. 2007
Příspěvky: 1036

PříspěvekZaslal: 14. leden 2012, 18:45:24    Předmět: Odpovědět s citátem

ta hlaska sa nezobrazi.
_________________
Najjednoduchšie chyby sa najtažšie hľadajú.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
VODA



Založen: 29. 07. 2007
Příspěvky: 1692
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: 14. leden 2012, 19:05:54    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky, myslel jsem si to. Docela by mě zajímalo proč...
No, když teď vím, že to dělá normálně, tak to zkusím na virtuálce odladit...
_________________
Opravdovost se pojí s trýzní...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
mnn



Založen: 23. 07. 2008
Příspěvky: 23

PříspěvekZaslal: 14. leden 2012, 19:28:14    Předmět: Odpovědět s citátem

Mne zase nešla minimapa. Mám WinXP, Inak všetko ostatné sa zdalo OK.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
VODA



Založen: 29. 07. 2007
Příspěvky: 1692
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: 14. leden 2012, 20:02:08    Předmět: Odpovědět s citátem

Jak jako nešla minimapa? Držel jsi opravdu klávesu TAB? Dříve to bylo na M, ale pak jsem to upravil...
_________________
Opravdovost se pojí s trýzní...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
mnn



Založen: 23. 07. 2008
Příspěvky: 23

PříspěvekZaslal: 14. leden 2012, 22:49:39    Předmět: Odpovědět s citátem

Aha, ale to treba aj napísať niekde Smile Najlepšie do prvého postu.

Inak, na minimape by mohlo byť nejako znázornené, kde sú prechody medzi tými "blokmi" s flagmi.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
gindar



Založen: 05. 10. 2007
Příspěvky: 86

PříspěvekZaslal: 15. leden 2012, 09:04:15    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj, zkusil jsem to na linuxu (64bit) pres wine a jede to v pohode. Nebyla by binarka pro 64bit?

Jinak je to vcelku přijemná hra. Smrt jednotek je krásná. Chtělo by to nějaké složitější/méně jednotvárné prostředí.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
nou



Založen: 28. 07. 2007
Příspěvky: 1036

PříspěvekZaslal: 15. leden 2012, 09:27:28    Předmět: Odpovědět s citátem

mne to ide aj 64bit ubuntu. treba si len nainstalovat ia32-libs. ale hej dnes by som povedal ze vecsina linux systemov je praveze 64-bit.
_________________
Najjednoduchšie chyby sa najtažšie hľadajú.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
VODA



Založen: 29. 07. 2007
Příspěvky: 1692
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: 15. leden 2012, 09:44:13    Předmět: Odpovědět s citátem

gindar napsal:
Chtělo by to nějaké složitější/méně jednotvárné prostředí.

To by určitě chtělo, ale teď to nemá cenu dělat. Měl jsem připraveny stromy a trávu, ale vůbec to tam nepasovalo. Tak jsem se rozhodl to takhle nechat. Ve Virtual 2, na kterém chceme pracovat s Pokym, určitě bude členitější prostředí s méně monotonním vzhledem.

nou napsal:
mne to ide aj 64bit ubuntu. treba si len nainstalovat ia32-libs. ale hej dnes by som povedal ze vecsina linux systemov je praveze 64-bit.

Hej díky. To ia32-libs jsem zorvna potřeboval vědět, můj bývalý spolubydlící se rozčiloval, že mu to na 64bit nejde. Já mám bohužel jen 32bitů, takže jsem se zaměřil na 32bit binárky. Stejně nerozumím tomu, že taková věc, jako zpětná kompatibilita v 64bit linuxech pro 32bit binárky není už od začátku.
_________________
Opravdovost se pojí s trýzní...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
nou



Založen: 28. 07. 2007
Příspěvky: 1036

PříspěvekZaslal: 15. leden 2012, 10:42:31    Předmět: Odpovědět s citátem

ale samozrejme ze ta kompatibilita tam je. kernel mal urcite od zaciatku podporu spustania 32bit binarok s 64 bitovym kernelom. (tato podpora sa da vypnut pri kompilacii jadra ako vsetko ostatne) a potom uz len staci mat aj 32 bitove kniznice.
_________________
Najjednoduchšie chyby sa najtažšie hľadajú.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Marek



Založen: 28. 07. 2007
Příspěvky: 1782
Bydliště: Velká Morava

PříspěvekZaslal: 15. leden 2012, 11:44:06    Předmět: Odpovědět s citátem

VODA napsal:
Stejně nerozumím tomu, že taková věc, jako zpětná kompatibilita v 64bit linuxech pro 32bit binárky není už od začátku.

Linux (tj. kernel) podporu samozřejmě má. Myslel jsi ale Linuxové distribuce, že? Odpověď je jednoduchá - 32-bit knihovny se často nedodávají nebo dodávají se jen základní kvůli úspoře místa a proto, že 32-bit aplikace na 64-bit linuxu skoro ani nenajdeš, tedy jsou pro valnou většinu uživatelů úplně zbytečné. 32-bit jsou jenom některé closed-source aplikace a na ty Linuxové distribuce z vysoka serou. Wink
_________________
AMD Open Source Graphics Driver Developer
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
VODA



Založen: 29. 07. 2007
Příspěvky: 1692
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: 15. leden 2012, 12:17:53    Předmět: Odpovědět s citátem

No je mi to jasný, k podobnému závěru jsme také došli. Wink
_________________
Opravdovost se pojí s trýzní...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
nou



Založen: 28. 07. 2007
Příspěvky: 1036

PříspěvekZaslal: 15. leden 2012, 12:20:13    Předmět: Odpovědět s citátem

btw ubuntu 11.* ma toto uz vyriesene staci dat len sudo apt-get install libnejaka-kniznica:i386 a mam 32 bit verziu kniznice na 64 bitovom systeme. http://wiki.debian.org/Multiarch

malo by to ist aj opacne teda dat 64 bitovu kniznicu na 32 bitovy system. aj ked toto je myslim pouzitelne len pre cross kompilaciu kedze neviem ci dokaze 32 bitovy kernel spustit 64 bitovu binarku.
_________________
Najjednoduchšie chyby sa najtažšie hľadajú.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
VODA



Založen: 29. 07. 2007
Příspěvky: 1692
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: 15. leden 2012, 22:05:41    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak jsem zjistil, že v linuxovém klientu nějak špatně funguje funkce select...
Přepnu do neblokujícího režimu a dám connect, funkce vrátí -1 a errno nastaví na EINPROGRESS, to je vše správně, jenže pak když volám select a testuji jestli na ten socket lze zapisovat, tak jak to dělám ve Winsock, select vrátí ihned 1 (což znamená že na socket lze zapisovat...vzhledem k tomu, že v množině mám jen jeden socket, tak bych to ani nemusel kontrolovat, ale já si přeci jen zavolám FD_ISSET). Timeout je nastaven na 2s a server není zapnutý... Vůbec nevím proč to nefunguje. Správně by měla funkce select na 2s vlákno zablokovat a pak vrátit 0, protože prostě socket není připojen - nelze zapisovat. Na rootu v linuxovém kódu to mají úplně stejně a já prostě nedokáži určit v čem to vězí, ale vypadá to, že u mě chyba není...
_________________
Opravdovost se pojí s trýzní...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Hry pro PC, konzole, ... Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Strana 2 z 3

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Vzhled udelal powermac
Styl "vykraden" z phpBB stylu MonkiDream - upraveno by rezna