.[ ČeskéHry.cz ].
SDLpráce s klávesnicí vs. WINDOWSí usnadnění

 
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> C / C++
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Peťa Klíč



Založen: 28. 11. 2012
Příspěvky: 23
Bydliště: BRNO

PříspěvekZaslal: 1. prosinec 2012, 02:06:08    Předmět: SDLpráce s klávesnicí vs. WINDOWSí usnadnění Odpovědět s citátem

používám v herní smyčce
keys = SDL_GetKeyState(NULL);
if(keys[SDLK_RIGHT]&&(keys[SDLK_RALT]||keys[SDLK_LALT]))
atd..
a zároveň v hlavní smyčce
while(SDL_PollEvent(&event)){
if(event.type == SDL_KEYUP){
if(event.key.keysym.sym == SDLK_ESCAPE) hraj = false;
atd..

ovšem při hraní mi občas vyskočí nabídka od windowsů abych si zapl funkci jedním prstem nebo filtrování kláves,, dá se s tim něco dělat?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
nou



Založen: 28. 07. 2007
Příspěvky: 1036

PříspěvekZaslal: 1. prosinec 2012, 12:09:09    Předmět: Odpovědět s citátem

myslim ze nijak. toto je proste systemova skratka.
_________________
Najjednoduchšie chyby sa najtažšie hľadajú.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rezna



Založen: 27. 07. 2007
Příspěvky: 2154

PříspěvekZaslal: 1. prosinec 2012, 12:34:16    Předmět: Odpovědět s citátem

http://jnp.zive.cz/funkce-jednim-prstem toto?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ladis



Založen: 18. 09. 2007
Příspěvky: 1488
Bydliště: u Prahy

PříspěvekZaslal: 1. prosinec 2012, 13:34:15    Předmět: Odpovědět s citátem

Jak je vidět v odkazu výše (napsal bych i jméno autora příspěvku, ale nevím, jak je s diakritikou), nejde to obejít nijak, když to maj i hry jako CoD 5. Jedno z toho je 5x rychle zmáčknout Shift a dřív (nevím, jak dnes) bylo ještě držení Shiftu. Přímo v těch oknech, co vyskočí, je možnost jít do okna nastavení, kde to sledování zrušíš.
_________________
Award-winning game developer
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Tringi



Založen: 28. 07. 2007
Příspěvky: 283

PříspěvekZaslal: 1. prosinec 2012, 15:58:08    Předmět: Odpovědět s citátem

Vycházím čistě jen ze čtení dokumentace:

  1. Nachystej si STICKYKEYS.
  2. Zavolej SystemParametersInfo s SPI_GETSTICKYKEYS nad připravenou strukturou a udělej si globální kopii!!!
  3. Vynuluj bit SKF_HOTKEYACTIVE v STICKYKEYS.dwFlags
    If this flag is set, the user can turn the StickyKeys feature on and off by pressing the SHIFT key five times.
  4. Zavolej SystemParametersInfo se SPI_SETSTICKYKEYS nad tou samou strukturou.
  5. ...
  6. Profit.

  7. Až bude tvůj program končit, zavolej SystemParametersInfo se SPI_SETSTICKYKEYS s globální kopií kterou sis udělal v bodě 1 abys obnovil uživatelovo nastavení, a ten pak nemusel tvůj program nenávidět.

_________________
systems programmer
CV | WWW | FB | TW
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Peťa Klíč



Založen: 28. 11. 2012
Příspěvky: 23
Bydliště: BRNO

PříspěvekZaslal: 1. prosinec 2012, 16:34:57    Předmět: Odpovědět s citátem

Tringi napsal:
...


aha,, zkusim se tím prokousat, vypadá to užitečně, díík
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
manutara



Založen: 02. 01. 2012
Příspěvky: 81
Bydliště: Kosice SVK

PříspěvekZaslal: 1. prosinec 2012, 20:56:45    Předmět: offtopic Odpovědět s citátem

zdravim,

a nie je to zaujimave, ze prave ``Peťa Klíč'' ma problem so ``sticky keys''
LOL Very Happy Very Happy Very Happy nic v zlom, ale nedalo mi Very Happy Very Happy Very Happy

zatim...
_________________
hadam to OpenGL este par rokov prezije
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Marek



Založen: 28. 07. 2007
Příspěvky: 1782
Bydliště: Velká Morava

PříspěvekZaslal: 1. prosinec 2012, 20:58:56    Předmět: Odpovědět s citátem

Tringi> A co když mu to spadne nebo se to uživatel rozhodne ručně sestřelit?
_________________
AMD Open Source Graphics Driver Developer
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Tringi



Založen: 28. 07. 2007
Příspěvky: 283

PříspěvekZaslal: 1. prosinec 2012, 23:44:44    Předmět: Odpovědět s citátem

1) Dokud při nastavení nepředá SPIF_UPDATEINIFILE, nastavení se neuloží natvrdo, a po opětovném přihlášení se obnoví původní.
2) Tohle myslím není až tak kritické nastavení jako ty, které přehazují některé produkty od Adobe.
3) Já tu jeho hru nejspíš hrát nebudu. Smile
_________________
systems programmer
CV | WWW | FB | TW
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Peťa Klíč



Založen: 28. 11. 2012
Příspěvky: 23
Bydliště: BRNO

PříspěvekZaslal: 1. prosinec 2012, 23:45:38    Předmět: Odpovědět s citátem

Marek napsal:
Tringi> A co když mu to spadne nebo se to uživatel rozhodne ručně sestřelit?


ňo, pokud to bude jednoprstej, tak asi bude potom dlouho dlouho nešťastnej
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Tringi



Založen: 28. 07. 2007
Příspěvky: 283

PříspěvekZaslal: 1. prosinec 2012, 23:48:07    Předmět: Odpovědět s citátem

Peťa Klíč napsal:
Marek napsal:
Tringi> A co když mu to spadne nebo se to uživatel rozhodne ručně sestřelit?


ňo, pokud to bude jednoprstej, tak asi bude potom dlouho dlouho nešťastnej

Jen do restartu. A ten mají uživatelé Windows nacvičený Cool
_________________
systems programmer
CV | WWW | FB | TW
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> C / C++ Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Vzhled udelal powermac
Styl "vykraden" z phpBB stylu MonkiDream - upraveno by rezna