.[ ČeskéHry.cz ].
AMA: Brunel University: Digital Games Design & Theory MA

 
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Magazín
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Chjoodge



Založen: 30. 07. 2007
Příspěvky: 145

PříspěvekZaslal: 3. duben 2013, 00:59:50    Předmět: AMA: Brunel University: Digital Games Design & Theory MA Odpovědět s citátem

Čus vespolek,

Mimochodem, během měsíce až dvou budu mít za sebou snad úspěšně dokonečné MA (obdoba českého magistra) na Brunel University London, obor Digital Game Design & Theory. Chtěl jsem se o tom původně rozepsat podrobně, na což bohužel nemám momentálně čas, ale i tak bych chtěl takhle vespolek zmínit, že tadyta možnost existuje, protože celkově to tu bylo pro člověka, co se chce vážně zabývat hrama, prostě naprostá bomba a pokud by někdo měl chuť se hlásit, tak už by teď měl tak maximálně na čase.



Alespoň ve zkratce:

- Máte tu možnost studovat Full-time nebo Part-time. Full-Time, což osobně dělám, znamená že máte hotový ekvivalent českého magistra za rok, ačkoliv pochopitelně to zároveň znamená, že makáte větší hardcore. Part-time vám to rozloží na dva roky.

- Celkově máme dva hlavní moduly: Theory a Practice. V Theory se čte research na všechna možná témata a vede se o tom diskuse. V první řadě pochopitelně Game Studies, ale každý týden má jiné téma a během toho se zabíhá vážně snad do všeho - hlavně pochopitelně sociální vědy a další umělecké obory. Odevzdáváte kritické rozbory her a essays. V Practice se první semestr dělá takový průřez různýma aspektama tvorby her, takže takové rychlokurzy a úvody do všeho, a potom v druhém semestru každý student tvoří každý týden hrubou hru na zadané téma a pak se scházíme a mezi sebou to probíráme. V prvním semestru máte známku za skupinový pitch a GDD, ve druhém za vaší vlastní hru, na kterou děláte pitch a potom odevzdáváte prototyp.

- Celkovou podporu od školy a od všeho to tu má vážně na špičkové úrovni. Osobně můžu srovnat s MFF UK, FF UK a potom rokem ve Francii, a oproti všemu to tady má prostě o úroveň navíc. Dostáváme skvěle rozepsaná hodnocení všeho co odevzdáváme, máme luxusně vybavenou nonstop otevřenou knihovnu na kampusu, a učitelé vám typicky odpoví na e-mail během hodiny až dvou. BTW tenhle post píšu z labu, což jsou dvě speciální místnosti vyhrazené akorát pro nás dvacet v oboru, máme tady PlayStation, XBox, Wii, polici s hrama, movies, datáč, všude na zemi deskovky a celkově prostě náš vlastní absolute work/chill space.

- Nabízí tu i bakalářské obory, klasicky na tři roky, ale to máte vždycky Game Design v kombinaci s něčím - na výběr máte Creative Writing / Film Studies / Literature / Music (ten se letos ruší nicméně myslím) a taky myslím Sound Engineering. Možná i computer science, nevím přesně.

- Full-time stojí 5K liber. Pokud k tomu chcete bydlet na kampusu, tak to máte na celou dobu studia dalších 5-6K. Celkově pokud tu budete dělat mým stylem a zvládnete to rok na 2x denně beans+toast, tak vydržíte s cca 250 librama na měsíc na všechno ostatní (absolutní minimum).

- Nicméně, pokud tu budete chtít studovat bakaláře, tak si můžete vzít od UK státní půjčku, která vám pokryje školné, bydlení a dostanete dokonce i na základní životní potřeby (přibližně tak na viz výše beans+toast, ale za to že máte školu v Londýně dostanete něco docela solidně extra). Peníze začnete vracet až ve chvíli, kdy začnete vydělávat víc než cca 24K liber ročně, a to tak že platíte vždycky přibližně 9% z toho, co vyděláváte přes tu základní hranici. Nechápu, proč nám to nemohli říct na střední.

- BTW bude vás tu učit Steve Jackson (ten British, ne ten z Ameriky), borec co založil Games Workshop a potom s Peterem Molyneux zakládal Lionhead a dělal Black & White. Peter se prý některé roky staví dávat přednášku, ale zrovna letos neměl čas!

- Pokud pořád stále nechápete, k čemu byste se měli snažit mít dobrý průměr (což vám rozhodně nezazlívám), tak například sem ho budete potřebovat.

Celkově bohužel vážně nemám čas rozepisovat tu tak podrobnou zprávu, jakou jsem původně chtěl napsat, ale pokud se někdo chcete na něco zeptat, tak vám rád odpovím.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Magazín Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Vzhled udelal powermac
Styl "vykraden" z phpBB stylu MonkiDream - upraveno by rezna