.[ ČeskéHry.cz ].
Unity a 2D tahová hra - kanón na brabce?

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> 3D API / 3D Enginy
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Houp

PříspěvekZaslal: 27. srpen 2013, 18:52:45    Předmět: Unity a 2D tahová hra - kanón na brabce? Odpovědět s citátem

Přemýšlím, že bych zase začal pracovat na nějaké hře. Rád bych hru ve stylu moderních deskových her.

A teď otázka, jestli na to není Unity zbytečné? Cílená platforma by měla být hlavně android telefony.

Co myslíte?

Zatím mám zkušenosti pouze s Game Editorem (který už zná asi jen Mem Smile ), kde mi třeba už u "složitější" hry přišlo celkem nepřehledné hledat, v jakém skriptu, u jakého objektu, jsem vytvořil funkčnost, co jsem v tu chvíli hledal. Není s tím v Unity problém?

Ptám se jako Unity noob. Smile

PříspěvekZaslal: 28. srpen 2013, 06:54:22    Předmět: Odpovědět s citátem

Řekl bych, že Unity je na to ideální, Game Editor byl strašný Smile. Zvlášť pokud se vykašleš na snahu mapovat assety 1:1 pro všechna zařízení (s tím jsme se původně drbali u FireLords) a prostě necháš vykreslování na OpenGL ES a bilinear/trilinear a mipmaping. V tom případě si nahodíš jednoduché quady (které Unity v základu neumí, jen cube nebo 100trisový plane... ale dá se snadno vygenerovat skriptem nebo naimportovat), textury (v plné kvalitě, pro porty je to samo převede na vhodný formát), dáš vhodné měřítko světa, se kterým se ti bude dobře pracovat, a frčíš.

Unity samo přizpůsobí kameru na výšku displeje (takže řešíš jen horizontální okraje v závislosti na poměru stran zařízení), případně pokud to potřebuješ obráceně (jako my ve Scarab Tales, kdy máme displej v portrait, ale chceme mít stále stejnou šířku a okraje nahoře a dole), jednoduše kameru vypočítáš při startu. Každý objekt nebo dokonce "vlastnost" můžeš mít v samostatné třídě (C#/JS/... skriptu) a na jeden objekt pak můžeš aplikovat více takových skriptů (např. animační skript, skript pro zobrazení nebo skrytí objektu podle stavu hry, skript pro kolize (reagování na tapnutí/kliknutí) atd.)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Houp

PříspěvekZaslal: 30. srpen 2013, 18:48:19    Předmět: Odpovědět s citátem

Dík moc za info. Já jsem byl dodatečně upozorněn, že další verze Unity už bude mít v sobě větší podporu tvorby 2D her, takže pokud se opravdu rozhodnu pro 2D, tak na novou verzi Unity si počkám.

http://blogs.unity3d.com/2013/08/28/unity-native-2d-tools/

PříspěvekZaslal: 31. srpen 2013, 17:33:19    Předmět: Odpovědět s citátem

Ještě dotaz, jestli náhodou někdo nemá zkušenosti s http://www.coronalabs.com/ ? Na první pohled to nevypadá špatně

PříspěvekZaslal: 1. září 2013, 07:40:35    Předmět: Odpovědět s citátem

Houp napsal:
Ještě dotaz, jestli náhodou někdo nemá zkušenosti s http://www.coronalabs.com/ ? Na první pohled to nevypadá špatně

Ja bych sel spis do unity - co se naucis, muzes vyuzit i na 3D projekty. Navic muzes udelat verzi i pro win/linux/mac a v pripade dokoupeni licenci i treba wiiU, ps4 atp..

Tady je info k novemu 2D v unity - http://blogs.unity3d.com/2013/08/28/unity-native-2d-tools/
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> 3D API / 3D Enginy Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: