.[ ČeskéHry.cz ].
Android - C++ (Eclipse)

 
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Obecné
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
perry



Založen: 28. 07. 2009
Příspěvky: 870

PříspěvekZaslal: 1. květen 2014, 14:10:07    Předmět: Android - C++ (Eclipse) Odpovědět s citátem

Čau,

dávám poslední šanci dotazem zde a pak Android podpora v mém enginu letí z okna. Příspěvek bude trochu "osobní" (potřebuji se uklidnit).
Po dvou dnech sem i podařilo přeložit a spustit C++ kód ("úžasný" úspěch). Nicméně teď potřebuji rozjet i nějaké externí knihovny (minizip, FreeType2, pthread, OpenAL - ten teda pro Android neexistuje ale našel jsem wrapper volání nad tím, co má android a údajně to má fungovat). Začal jsem s minizipem jakožto imho nejednoduší knihovnou k podobným testům.
První poznatek: Eclipse je ultimátní shit. Zatvrzele mi tvrdí, že nelze najít

kód:
#include <minizip/unzip.h>


Ačkoliv je to includované a když dám "go to definition" tak se mi soubor otevře (wtf ?)
Pak hromada errorů, že to nezná size_t (? wtf, i když to explicitně vynutím includem)
Pak mám struct s vnitřními proměnými (public). Ten struct je uvnitř vectoru
Následuje kód

kód:
typedef struct XY { char * var; } XY;


kód:
std::vector<XY *> data;


kód:
data[i]->var
a to hlásí chybu "Field var could not be resolved"...

Buď jsem debil já, nebo většina lidí, co mi tvrdí jak je Eclipse úžasná záležitost. V Xcode ani Visualku podobné prasečiny opravdu nenacházím. A to je Eclipse braný jako oficiální IDE podle Googlu.. hm.. Rolling Eyes

No tak jsem si zanadával a teď k dotazu... bude toho víc:

A) je nějaké jiné POŘÁDNÉ dostupné IDE kvalitou na úrovni Visualka, XCode apod., kde jde vyvíjet pro Android NDK ? Eclipse po výše popsaných bodech nepočítám jako kvalitní IDE (viz. výše zmíněné wtf body)

B) Ví někdo jak buildovat knihovny když programuji na woknech ? Veškeré tutoriály jsou jaksi za použití makefile a buildu pod Linuxem. Použít CMake a hodit to do Visualka mi nepomůže, protože tam není ten NDK compiler

C) Odkaz na nějaký pořádný tutoriál ? Našel jsem různě roztroušené kusy všeho a přitom ničeho a z vývojářů, co jsem se ptal s tím nikdo nedělá (a že jsem debil, když to chci... hmm Rolling Eyes )
_________________
Perry.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Weny Sky



Založen: 28. 07. 2007
Příspěvky: 241

PříspěvekZaslal: 1. květen 2014, 15:57:08    Předmět: Odpovědět s citátem

Osobne pouzivam Eclipse pouze pro vyvoj Java frontendu pro aplikaci napsanou v C++/COM a kompilovanou pres NDK. Aplikaci samotnou potom vyvijime na Windows ve Visual Studiu. Kompilace probiha ve Windows z prikazoveho radku pres NDK.

ad A) Vyvijej primo ve Visual Studiu. Vyzkousej https://code.google.com/p/vs-android/ . Uz je to tak dva roky, co jsem se na to dival, tak mozna s tim pohnuli.

ad B) Jo, builduju je ve windows prikazove radce pres Cygwin + Android.mk.

PS: Google doporucuje Eclipse na vyvoj aplikaci v Java, ale pro NDK maji i na vlastnich strankach navod pro prelozeni pres prikazovou radku https://developer.android.com/tools/sdk/ndk/index.html
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
perry



Založen: 28. 07. 2009
Příspěvky: 870

PříspěvekZaslal: 1. květen 2014, 16:04:32    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo.. přes konzoli to jde, nicméně debugger je pak KO... což pokud mi začne někde něco padat, tak jsem v háji. Což v případě grafiky tak nějak předpokládám.
_________________
Perry.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Obecné Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Vzhled udelal powermac
Styl "vykraden" z phpBB stylu MonkiDream - upraveno by rezna