.[ ČeskéHry.cz ].
Potrebujem radu od skúsenejších //Pozadie hry
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Game Design
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Kroko309



Založen: 06. 06. 2015
Příspěvky: 17

PříspěvekZaslal: 27. červen 2015, 19:29:31    Předmět: Odpovědět s citátem

Čo teraz s takouto prázdnou textúrou? Už ju renderujem ale ako vravím je prázdna....

Chcete aby hráč do nej kreslil? asi takto nejako?
https://www.youtube.com/watch?v=1A7aGdVZpaM
A ak áno tak ako sa budem pri pohybe hráča pýtať textúry že na akej pozícií je aká farba nakreslená pre porovnanie?
_________________
Väčšinou nepotrebujem návody krok za krokom. Stačí ma len postrčiť správnym smerom. Ďakujem za vaše rady a skúsenosti pretože tie sa nedajú kopírovať.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ladis



Založen: 18. 09. 2007
Příspěvky: 1533
Bydliště: u Prahy

PříspěvekZaslal: 28. červen 2015, 12:48:28    Předmět: Odpovědět s citátem

To jsou 2 různé věci: 1) poznat, kam hráč kreslí (sleduj vstup z myši pomocí tvého zvoleného API/knihovny), a 2) kreslit/číst do/z bitmapy, kterou nahráváš/aktualizuješ jako texturu (obyčejné kreslení do bitmapy přes tvé zvolené API/knihovnu). Ta ukázka je obyčejné kreslení do bitmapy, kterou po každém updatu vykreslí jako texturu na polygonu ("texture.draw(pixmap, 0, 0);").
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Kroko309



Založen: 06. 06. 2015
Příspěvky: 17

PříspěvekZaslal: 29. červen 2015, 05:34:41    Předmět: Odpovědět s citátem

Smile viem.... a práve preto som sa pýtal, že či chcú dráhu pohybu tanku kresliť do pixmapy napríklad hentým spôsobom a potom nejakým spôsobom porovnávať pozíciu tanku a pozíciu dokreslených častí v pixmape pre detekciu kolízie.

Ak moja otázka nevyznela takto tak sorry a dúfam, že je teraz zrozumiteľná.
Dík... Wink
_________________
Väčšinou nepotrebujem návody krok za krokom. Stačí ma len postrčiť správnym smerom. Ďakujem za vaše rady a skúsenosti pretože tie sa nedajú kopírovať.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Kroko309



Založen: 06. 06. 2015
Příspěvky: 17

PříspěvekZaslal: 1. červenec 2015, 17:51:03    Předmět: Zabudli ste na mňa páni??? Odpovědět s citátem

Zabudli ste na mňa páni???
Smile
_________________
Väčšinou nepotrebujem návody krok za krokom. Stačí ma len postrčiť správnym smerom. Ďakujem za vaše rady a skúsenosti pretože tie sa nedajú kopírovať.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mar



Založen: 16. 06. 2012
Příspěvky: 602

PříspěvekZaslal: 1. červenec 2015, 21:00:02    Předmět: Re: Zabudli ste na mňa páni??? Odpovědět s citátem

Dynamické objekty bych asi kreslil zvlášť.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pcmaster



Založen: 28. 07. 2007
Příspěvky: 1822

PříspěvekZaslal: 2. červenec 2015, 09:48:15    Předmět: Odpovědět s citátem

Tanky a strely a vybuchy a neviem co dalsie do pixmapy nebudes vobec kreslit. Preto budu moct by kludne aj detailnejsie nez rozlisenie pozadia. Taketo dynamicke objekty budes kreslit ako uplne samostatne sprity/stvorce/whatever.

Do pixmapy nakreslis na zaciatku len teren a napriklad zakladnu (taky ten [ ] tvar) a zakazdym, ked ho tank alebo strela vyzerie, ho umazes (zmenis hodnotu na nulu (nuly)).
_________________
Off-topic flame-war addict since the very beginning. Registered since Oct. 2003!
Interproductum fimi omne est.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Kroko309



Založen: 06. 06. 2015
Příspěvky: 17

PříspěvekZaslal: 7. červenec 2015, 06:39:24    Předmět: Odpovědět s citátem

pcmaster napsal:

Do pixmapy nakreslis na zaciatku len teren a napriklad zakladnu (taky ten [ ] tvar) a zakazdym, ked ho tank alebo strela vyzerie, ho umazes (zmenis hodnotu na nulu (nuly)).

-rozumiem čo si my napísal ale ako zistím hodnotu pre porovnanie?
-hodnotu čoho farby RGB?


Mám vytvoriť array pre celú tu obrovskú plochu kam budem zapisovať true alebo false alebo hodnotu danej farby? alebo ako mám zistiť s tej pixmapy kde som už bol a kde nie, čiže ako sa spýtam pixmapy akú má farbu v bode X1,Y2?
Je mi celkom jasné, že môžem jednoducho použiť pozíciu tanka ako bod kam mám kresliť a že do pixmapy zakreslím jeho pohyb a tým vznikne čierny "tunel" v tej textúre. Ale ako mám zisťovať či ide tank po čiernej ploche alebo po neprejdenej farebnej to mi uniká.....
Pretože pri pohybe cez čiernu sa tank musí pohybovať rýchlejšie.
čiže mne nejde len o malovanie do pixmapy ale aj o kvázi detekciu kolízií v obrovskom svete.
_________________
Väčšinou nepotrebujem návody krok za krokom. Stačí ma len postrčiť správnym smerom. Ďakujem za vaše rady a skúsenosti pretože tie sa nedajú kopírovať.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Kroko309



Založen: 06. 06. 2015
Příspěvky: 17

PříspěvekZaslal: 28. červenec 2015, 22:23:29    Předmět: ??? Odpovědět s citátem

????
_________________
Väčšinou nepotrebujem návody krok za krokom. Stačí ma len postrčiť správnym smerom. Ďakujem za vaše rady a skúsenosti pretože tie sa nedajú kopírovať.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
]semo[



Založen: 29. 07. 2007
Příspěvky: 1525
Bydliště: Telč

PříspěvekZaslal: 29. červenec 2015, 07:49:26    Předmět: Odpovědět s citátem

Píšeš, že, je ti jasné, že můžeš jednoduše použít pozici tanku jako bod, kam máš kreslit. Ale uniká ti, jak zjistit, po jaké barvě tank jede? No přece použít pozici tanku jako bod, kde máš číst hodnotu pixelu :-). V čem je problém?
_________________
Kdo jede na tygru, nesmí sesednout.
---
http://www.inventurakrajiny.cz/sipka/
Aquadelic GT, Mafia II, simulátory
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Kroko309



Založen: 06. 06. 2015
Příspěvky: 17

PříspěvekZaslal: 1. srpen 2015, 05:06:39    Předmět: Ďakujem Odpovědět s citátem

Potreboval som si už len potvrdiť, že to je tá cesta ktorou mám ísť. Pretože zo začiatku mi písali aj niečo o shaderoch.

Ďakujem Vám všetkým za vaše rady.
_________________
Väčšinou nepotrebujem návody krok za krokom. Stačí ma len postrčiť správnym smerom. Ďakujem za vaše rady a skúsenosti pretože tie sa nedajú kopírovať.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ladis



Založen: 18. 09. 2007
Příspěvky: 1533
Bydliště: u Prahy

PříspěvekZaslal: 1. srpen 2015, 14:16:55    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak... tak teď už to máš potvrzené, můžeš pokračovat na hře. Jen škoda, že jsi tím ztratil měsíc Wink.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Kroko309



Založen: 06. 06. 2015
Příspěvky: 17

PříspěvekZaslal: 2. srpen 2015, 18:56:42    Předmět: Odpovědět s citátem

Nestratil.... pracoval som na kolíziách a iných veciach.

Takže som to spravil tak, že som si na pozadie hodil obrázok "pozadie0"
a naň som hodil pixmapu "pozadie1" rovnakého rozmeru do ktorej zakreslujem cesty modrov. Táto pixmapa je celkom prázdna a priehladná.

kreslím do nej štýlom if pixmapPixel(x,y).getColor == 0 tak kresli. Ale mám problém.
Do pixmapi kreslím aj to vyzerá dobre ale to getColor mi dáva len hodnoty farieb v pixmape a tie ktoré tam ja zakreslím akoby ignorovalo.

Keď som cez photoshop upravil pixmapu a dokreslil tam nejaku farbu a uložil tak mi to vrátilo inú hodnotu ako 0, ale keď to zakreslím v programe tak ju neviem skontrolovať. Máte nejaký nápad ako na to?

kontrola vyzerá takto:
kód:

if(pixmap.getPixel((int) tank.getPosition().x, (int) tank.getPosition().y) == 0)
{
   pixmap.setColor(Color.rgba8888(0, 0, 1, 1f));
   pixmap.fillRectangle((int) ((tank.getPosition().x)*4f)+1, (int) ((tank.getPosition().y)*4)*-1+2048+1, 4, 6);
}
System.out.println(pixmap.getPixel((int) tank.getPosition().x, (int) tank.getPosition().y));
texture.draw(pixmap, 0, 0); //aktualizuje mi pixmapu na obrazovke


skúšal som pixmapu aj uložiť a znova načítať ale aj tak mi stále bralo len hodnoty z uloženej pixmapy
kód:

PixmapIO.writeCIM(file, pixmap);
pixmap.dispose();
pixmap = PixmapIO.readCIM(file);


Aj napriek tomu žiadna zmena.
_________________
Väčšinou nepotrebujem návody krok za krokom. Stačí ma len postrčiť správnym smerom. Ďakujem za vaše rady a skúsenosti pretože tie sa nedajú kopírovať.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
]semo[



Založen: 29. 07. 2007
Příspěvky: 1525
Bydliště: Telč

PříspěvekZaslal: 3. srpen 2015, 08:19:24    Předmět: Odpovědět s citátem

Nebudu to zkoumat do detailu, to je tvoje práce. Ale zkusím tipnout. Nechtěl jsi místo tohodle: Color.rgba8888(0, 0, 1, 1f) mít spíš Color.rgba8888(0, 0, 255, 255)?
_________________
Kdo jede na tygru, nesmí sesednout.
---
http://www.inventurakrajiny.cz/sipka/
Aquadelic GT, Mafia II, simulátory
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Kroko309



Založen: 06. 06. 2015
Příspěvky: 17

PříspěvekZaslal: 3. srpen 2015, 22:15:17    Předmět: Odpovědět s citátem

To je v poriadku. Collor v libGDX používa float hodnoty. skúšal som aj meniť farby. Kresliť kreslím ale keď dám getPixel(x,y) tak mi to vráti hodnotu na origináli a nie na upravenej pixmape.

Na jednom fóre ohľadom libGDX som našiel toto:
Textures are stored in the VRAM. It's easy to send things to the VRAM, not so easy to get things back.

predpokladám teda že to čo kreslím sa zapisuje priamo do tej VRAM ale ja porovnávam stále len tú pixmapu uloženú v klasickej ramke.

Môže to byť ono?
Ako to mám vyriešiť?

PS : Ďakujem
_________________
Väčšinou nepotrebujem návody krok za krokom. Stačí ma len postrčiť správnym smerom. Ďakujem za vaše rady a skúsenosti pretože tie sa nedajú kopírovať.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Kroko309



Založen: 06. 06. 2015
Příspěvky: 17

PříspěvekZaslal: 3. srpen 2015, 22:15:51    Předmět: Odpovědět s citátem

To je v poriadku. Collor v libGDX používa float hodnoty. skúšal som aj meniť farby. Kresliť kreslím ale keď dám getPixel(x,y) tak mi to vráti hodnotu na origináli a nie na upravenej pixmape.

Na jednom fóre ohľadom libGDX som našiel toto:
Textures are stored in the VRAM. It's easy to send things to the VRAM, not so easy to get things back.

predpokladám teda že to čo kreslím sa zapisuje priamo do tej VRAM ale ja porovnávam stále len tú pixmapu uloženú v klasickej ramke.

Môže to byť ono?
Ako to mám vyriešiť?

PS : Ďakujem
_________________
Väčšinou nepotrebujem návody krok za krokom. Stačí ma len postrčiť správnym smerom. Ďakujem za vaše rady a skúsenosti pretože tie sa nedajú kopírovať.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Game Design Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Strana 2 z 3

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Vzhled udelal powermac
Styl "vykraden" z phpBB stylu MonkiDream - upraveno by rezna