.[ ČeskéHry.cz ].
Steam prodej - byrokracie
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
 
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Popelnice
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
abuki



Založen: 31. 07. 2012
Příspěvky: 498
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: 2. prosinec 2015, 08:42:21    Předmět: Odpovědět s citátem

Peto: Takže ten postup, kterej tam popisuješ s tím faxem se dá považovat za ověřený a můžu ho teda zopakovat? Taky to budu chtít výhledově řešit jako SRO.
_________________
Twitter @abukac
www.circusatos.com
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Peto



Založen: 01. 08. 2007
Příspěvky: 206
Bydliště: Košice

PříspěvekZaslal: 2. prosinec 2015, 10:14:14    Předmět: Odpovědět s citátem

abuki: Jo tak ako to popisujem to fungovalo.. Smile

No tazko povedat kde je pravda.. teoreticky by naozaj malo fungovat aj nase DIC.. ale prakticky sa vyplnit do tax interview na steame neda... mozno ak by si ten W-8 posielal postou, zase preco by vsade vo formularoch pisalo ze ziadat o EIN z dovovdu tax treaty je normalna vec.. a na tom SS-4 dole pisu otazky ci potrebujem EIN.. a je tam ze ked vyplnujes W8 z dvovodu tax treaty tak ho potrebujes.. v tom tax interview na steame je aj forgeign TIN.. mozno ze niektore TIN funguju ako Kanada, alebo Juzna Afrika .. kto vie..

Kazdopadne pytal som sa dalsich 2 kamaratov/firiem co predavaju hry ci uz na steame alebo PSN/XBL .. a vsetci ziadali o EIN a funguju s nim..
_________________
Code or die!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
McMagic



Založen: 06. 08. 2012
Příspěvky: 615

PříspěvekZaslal: 2. prosinec 2015, 10:59:54    Předmět: Odpovědět s citátem

OMG:D

Zkusil jsem znovu vyplnit daňové udaje u Valve a jako TIN jsem zadal mezinárodní = moje rodné číslo a teď mám 0% namísto 2x30% Very Happy

Takže potvrzuji, že stačí rodné číslo....
_________________


http://www.mcmagic-productions.com/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
abuki



Založen: 31. 07. 2012
Příspěvky: 498
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: 2. prosinec 2015, 11:17:30    Předmět: Odpovědět s citátem

McMagic: A ty to máš na sebe, nemáš firmu?
_________________
Twitter @abukac
www.circusatos.com
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
McMagic



Založen: 06. 08. 2012
Příspěvky: 615

PříspěvekZaslal: 2. prosinec 2015, 11:18:08    Předmět: Odpovědět s citátem

abuki napsal:
McMagic: A ty to máš na sebe, nemáš firmu?


Zatím to mám ještě na sebe (na IČO) - firma bude až později.
_________________


http://www.mcmagic-productions.com/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
abuki



Založen: 31. 07. 2012
Příspěvky: 498
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: 2. prosinec 2015, 11:34:14    Předmět: Odpovědět s citátem

aha, ok
_________________
Twitter @abukac
www.circusatos.com
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
McMagic



Založen: 06. 08. 2012
Příspěvky: 615

PříspěvekZaslal: 2. prosinec 2015, 11:40:07    Předmět: Odpovědět s citátem

Podle mne to ale půjde i na firmu. Pokud v odkazu níže zadáš vaše firemní DIČ/IČO nebo pro soukromou osobu RČ (jinak řečeno vaše daňové číslo pro CZ) a vrátí ti to vše v pořádku.
Tak pak to můžeš použít i u Valve - protože tam vlastně vyplňuješ ten W-8BEN formulář - jen tam musíš zadat, že je to "Foreign TIN" a nežiješ v USA atd.

https://ec.europa.eu/taxation_customs/tin/
_________________


http://www.mcmagic-productions.com/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Peto



Založen: 01. 08. 2007
Příspěvky: 206
Bydliště: Košice

PříspěvekZaslal: 2. prosinec 2015, 11:41:04    Předmět: Odpovědět s citátem

McMagic napsal:
OMG:D

Zkusil jsem znovu vyplnit daňové udaje u Valve a jako TIN jsem zadal mezinárodní = moje rodné číslo a teď mám 0% namísto 2x30% Very Happy

Takže potvrzuji, že stačí rodné číslo....


Tak to fakt OMG.. ja som tam rodne cislo neskusal.. DICcko to nebere! Smile

McMagic> tak mne tam nase slovenske DIC neberie na tom linku co si poslal.. resp IC DPH (to je u nas to iste ako DIC len s SK).. zaujimave ze na steame v Tax interview.. pri tom zahranicnom TIN pise.. nezadavajte VAT (IC DPH) cislo! Smile
_________________
Code or die!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
McMagic



Založen: 06. 08. 2012
Příspěvky: 615

PříspěvekZaslal: 2. prosinec 2015, 11:58:25    Předmět: Odpovědět s citátem

Možná na firmu to chce vyřešit to US TIN, nebo se to musí zadat v jiném formátu.
Zkoušel jsem teď firemní DIČ (jak čisté tak i CZXXX) (na firmu co mám, ale nechci na ni napojovat hru) a to neprojde (nevím teď co je uvedeno v daňovém přiznání jako číslo u firmy - nemám je u sebe, ale u svého soukromého daňového přiznání uvádím RČ namísto IČO).
_________________


http://www.mcmagic-productions.com/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Spytihněv



Založen: 05. 04. 2011
Příspěvky: 478
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: 3. prosinec 2015, 23:24:35    Předmět: Odpovědět s citátem

Takže jako fyzická osoba zadám jen do Foreign TIN rodné číslo a nazdar? Faxové martýrium se mě už netýká?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
McMagic



Založen: 06. 08. 2012
Příspěvky: 615

PříspěvekZaslal: 4. prosinec 2015, 00:06:00    Předmět: Odpovědět s citátem

Spytihněv napsal:
Takže jako fyzická osoba zadám jen do Foreign TIN rodné číslo a nazdar? Faxové martýrium se mě už netýká?


Ano, stačí jen rodné číslo (pokud ho máš jako identifikační na daňovém přiznání, což jako fyzická osoba máš).
_________________


http://www.mcmagic-productions.com/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
RS



Založen: 21. 02. 2012
Příspěvky: 546

PříspěvekZaslal: 9. prosinec 2015, 11:03:27    Předmět: Odpovědět s citátem

Zdravicko, chcel by som sa opytat ci tento problem riesil aj niekto zo SVK? Pri vyplnovani danovych informacii na steame som nemal moznost zadat TIN v dolnom policku. Akonahle som vsak prehodil v kroku predtym na CZ tak uz to islo? Mate nejaky typ ako toto vyriesit aby som nemusel platiti witholding za US predaje? Dik
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Peto



Založen: 01. 08. 2007
Příspěvky: 206
Bydliště: Košice

PříspěvekZaslal: 9. prosinec 2015, 17:57:35    Předmět: Odpovědět s citátem

Cav.. mne sa zdalo ze to blbne.. mne tam tiez neslo zadavat nic.. a stacilo ist iba spat o krok.. a zase naspat do okna (ze to nesuviselo s krajinou).. potom to uz islo.. ale ako som spominal nase ICO/DIC nebralo.. RC ti snad zobere...
_________________
Code or die!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
abuki



Založen: 31. 07. 2012
Příspěvky: 498
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: 15. září 2016, 22:21:05    Předmět: Odpovědět s citátem

Potvrzuji, že se mi to podařilo udělat přesně dle postupu jak psal Peto. Pro SRO to je ideální postup. Jen pozor ta čísla kam faxovat se změnila, ale jsou uvedena hned u toho formuláře.

Ale je to teda šílenost. Jako celkově, ta hromada otázek, kterejm člověk vůbec nerozumí a tak napůl tipuje, aby se prokliknul někam dál. A pak mu pošlu z US po 14 dnech faxem formulář, kde je načmáraný nějaký číslo propiskou. No to mě fakt pobavilo..
_________________
Twitter @abukac
www.circusatos.com
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
abuki



Založen: 31. 07. 2012
Příspěvky: 498
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: 19. září 2016, 20:39:49    Předmět: Odpovědět s citátem

Ha, ještě teda byla celkem sranda rušit účet na myfax.com. Prej mám zavolat někam do ameriky, aby mi to zrušili. Tak jsem jim napsal mail, že když to šlo založit online tak to pujde online i zrušit. Načež jsem jim teda musel poslat číslo faxu, poslední 4 čísla karty a pak mi napsali, že to teda zrušej. No ale mám to vyřízený konečně.
_________________
Twitter @abukac
www.circusatos.com
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Popelnice Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Strana 3 z 4

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Vzhled udelal powermac
Styl "vykraden" z phpBB stylu MonkiDream - upraveno by rezna