.[ ČeskéHry.cz ].
Triton - outdoor game system and props
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Inkubátor
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
abuki



Založen: 31. 07. 2012
Příspěvky: 497
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: 27. červenec 2017, 09:55:38    Předmět: Triton - outdoor game system and props Odpovědět s citátem

Ahoj,

tohle bude trochu z jiného ranku, ale beru to dost jako herní projekt a chci si někde udržovat dev log. Jde o projekt, který se mi válel v hlavě už několik let, ale až teď jsem se konečně pustil do pořádné realizace.

Vyrábím systém, který umožní řídit náročnější strategické venkovní (čti táborové vybíječky, airsoft, paintball atd.) hry. Typickým příkladem je třeba mód domination obsažený ve všech střílečkách. Několik týmů se snaží po co nejdelší dobu kontrolovat co nejvíce checkpointů. To člověk zvládne realizovat i bez nějakého zařízení, prostě ke každému checkpointu postavíte člověka s papírem a stopkama. Ale to není zas tak cool. Takže přicházím se svým systémem.

Ten je složený ze tří částí.
- Herní krabičky (game box)
- Centrální krabička (central box)
- Unity mobilní aplikace (unity)

Herní krabičky jsou univerzální krabičky, která na sobě budou mít několik barevných tlačítek, asi nějaký displej, proužek diod. Uvnitř se bude skrývat arduino mino pro (tedy pochopitelně levný čínský klon) a rádiový modul HC-12. Když hráč přijde ke krabičce a stiskne nějaké tlačítko (například barvu svého týmu v domination), game box odešle zprávu do central boxu. Herních krabiček je několik. Počítám, že v základu jich udělám tak 5.
HC-12 by měl mít dosah okolo 600m, což ještě musím otestovat za různých podmínek, ale to by byla vzdálenost dostatečná.

Centrální krabička na sobě nemá asi nic moc, především HC-12 přijímač a přijímá zprávy z game boxů. Ty pak přes wifi pomocí TCP posílá do Unity. Na central box používám Node MCU s integrovaných wifi čipem esp8266, který se buď připojí na místní wifi (pro domácí testování) a nebo vytvoří AP ke kterému se pak připojí mobil/tablet (pro případ použití venku). Spustí TCP server.

Unity musí být na stejné wifi jako central box. Zadáme IP adresu (kterou v případě že central box je AP víme předem) a Unity se připojí jako klient na central box a poslouchá příchozí zprávy z central boxu což jsou přeposlané zprávy z game boxů. No a Unity už pak zobrazuje na tabletu (který může být přidělaný třeba na stromě), jaký je stav hry, který tým vyhrává, kolik zbývá času atp.
Zároveň musí Unity aplikace umět celou hru nastavit a občas poslat nějakou tu zprávu i opačným směrem - zastavte hru atp.
V ideálním případě by game box i central box nemusel nic o samotné hře vědět a posílat jen inputy. Nicméně se obávám, že kvůli případným výpadkům spojení to asi nebude úplně možné, nicméně pro jednoduchost to ze začátku řešit nebudu.

Jsem teď ve stavu, že mám to základní schéma game box -> central box -> Unity funkční. Tedy zatím si jen posílají blikání.

Čeká mě spousta zábavy s takovejma věcma jako jsou tištěný spoje, pájení, vymejšlení úchytu na stromy, hledání vodotěsnejch krabiček na montáž, systém nabíjení atp. Dost mě to baví, je to hrozně příjemná změna od těch věcí co jsou čistě virtuální.

V přístím příspěvku slibuju i nějaký obrázky. Kdo nevydrží, může se kouknout na test HC-12: https://twitter.com/abukac/status/885235514412019714
_________________
Twitter @abukac
www.circusatos.com
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Dlaha



Založen: 30. 07. 2007
Příspěvky: 598
Bydliště: Olomouc

PříspěvekZaslal: 27. červenec 2017, 16:00:19    Předmět: Odpovědět s citátem

To je super, moc se mi to líbí. Až to uděláš, chtělo by to velký sraz Českých her někde v přírodě Smile

Tohle vlákno budu sledovat.
_________________
Other Inside
Greenlitnuto!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Poky



Založen: 29. 06. 2009
Příspěvky: 182
Bydliště: Písek / Plzeň

PříspěvekZaslal: 28. červenec 2017, 09:01:39    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj, na podobném nápadu pracujeme již nějakou dobu s kamarádem. Jen my k tomu děláme kompletní platformu podobnou Laser Game - naše hra se jmenuje SolarSoft a ve své podstatě implementuje FPS a RPG prvky z her do reálné laserové hry, hratelné i venku. A právě jeden z módu, který máme je obsazování kvót - tedy hráč přijde ke "krabičce" a začne jí obsazovat. A pokud hráč zemře (herně samozřejmě) může se oživit pouze u krabičky, která je obsazena vlastním týmem. Smile

Jinak Good Luck! Ač konkurenční projekt, rád budu sledovat.
Případně se můžeme domluvit i na spolupráci. Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
]semo[



Založen: 29. 07. 2007
Příspěvky: 1460
Bydliště: Telč

PříspěvekZaslal: 28. červenec 2017, 09:59:06    Předmět: Odpovědět s citátem

Pěkné :-).

Jen pár nápadů/postřehů (taky občas něco pájím, ale NEJSEM elektrotechnik):

- Kromě vodotěsných krabiček bys mohl ještě prostříknout elektroniku sprejem NanoProtech. Prý to funguje, modeláři to běžně používají na regulátory elektromotorů třeba do hydroplánů a podobně. Člověk má pak lepší pocit, když začne pršet :-).

- Napájení krabiček...koukám, že arduino mini a HC-12 můžou fungovat s jednou LIthiovkou. To bys mohl teoreticky rovnou vestavět do krabičky jednu LI-Ionku a nabíjet třeba i přes USBčko. Ovšem když už těch krabiček bude 5, tak to s tim USB nebude tak růžový. Každopádně by tam musela bejt integrovaná nabíječka - ať už jako program v arduinu, nebo přes nějakýho brouka. Nebo tohle. Ale stačil by pak jeden pořádnej zdroj, třeba i přes autobaterku a mohl bys nabíjet zaráz. To by jinak s jednou externí nabíječkou nešlo.

- Signalizace poklesu napětí krabičky by mohla rovou putovat i do centrály.
_________________
Kdo jede na tygru, nesmí sesednout.
---
http://www.inventurakrajiny.cz/sipka/
Aquadelic GT, Mafia II, simulátory
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
abuki



Založen: 31. 07. 2012
Příspěvky: 497
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: 28. červenec 2017, 10:04:18    Předmět: Odpovědět s citátem

Poky: ja to taky planuju jako platformu, ale asi se chci vyvarovat toho ze ma hrac na sobe nejake aktivni zarizeni o ktere bych se musel starat (zvazuju max rfid naramky).
Da se o tom vasem projektu nekde neco dohledat? Rad bych na to mrknul nebo si pripadne sdelil dojmy nad pivem. Muj cil neni vubec komercni, takze o konkurenci se myslim ani neda hovorit Smile
_________________
Twitter @abukac
www.circusatos.com
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
]semo[



Založen: 29. 07. 2007
Příspěvky: 1460
Bydliště: Telč

PříspěvekZaslal: 28. červenec 2017, 10:11:11    Předmět: Odpovědět s citátem

https://www.maximintegrated.com/en/products/power/battery-management/MAX1811.html + třeba nějaký stabilizátor, aby to šlo připojit na autobaterku.
_________________
Kdo jede na tygru, nesmí sesednout.
---
http://www.inventurakrajiny.cz/sipka/
Aquadelic GT, Mafia II, simulátory
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
abuki



Založen: 31. 07. 2012
Příspěvky: 497
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: 30. červenec 2017, 21:09:20    Předmět: Odpovědět s citátem

Semo: Díky za tipy. Já mám v plánu tam strčit něco takovýho http://www.ebay.com/itm/5V-Micro-USB-3-7V-Lithium-Li-ion-18650-Polymer-Battery-Charging-Charger-Module-/192012945304?hash=item2cb4dd0798:g:ZS4AAOSwR5dXSwDy

Ale je pravda, že jsem zatím nepomyslel na to, že když tam těch krabiček bude několik tak s tím nabíjením může být snadno docela brzo opruz. Chci finální verzi umístit do nějakého přenosného kufříku, tak asi zvážím nějakou integrovanou nabíječku do toho kufru, kde se bude snadno nabíjet vše naráz. Dík za podnět.
_________________
Twitter @abukac
www.circusatos.com
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
]semo[



Založen: 29. 07. 2007
Příspěvky: 1460
Bydliště: Telč

PříspěvekZaslal: 31. červenec 2017, 08:43:43    Předmět: Odpovědět s citátem

Jasně, však to je asi skoro to stejný, co sem posílal odkaz, jen tady už to je na destičce (pár odporů a ledky). To záleží, jak moc si budeš chtít užívat to pájení :-).

Ad nabíjení v kufříku: muselo by v něm být taky 5 nabíječek (hlídání 5ti článků 5ti krabiček zaráz), protože do série to zapojit nemůžeš. Každá krabička bude mít akumulátor v jiným stavu a tak by se některý nabil dřív a jiný později. Došlo by tak k přebíjení. Což u Lithiovky může znamenat i výbuch (teda hlavě u Li-pol). Hlavně ale zkrácení životnosti.
NiMh naproti tomu přebíjet můžeš - malým proudem (třeba tak 100mA), tam se to změní v teplo. Ne že by to ta baterka měla nějak moc ráda, ale zas tolik jí to neškodí.

Ale já bych tam dal Li-ion, sáhl klidně po tý destičce, co si odkazoval (5x) a do kufru přidal ještě spínaný stabilizátor napětí 5V, aby to šlo nabíjet z auta. A tráfko s usměrňovačem, abys mohl nabíjet ze sítě 220V. Obojí zbastlíš poměrně snadno.

(poznámka: ke všem broukům během minuty najdeš datasheet, kde je všechno snadno popsaný, třeba i s ukázkou, takže netřeba se bát holý součástky)
_________________
Kdo jede na tygru, nesmí sesednout.
---
http://www.inventurakrajiny.cz/sipka/
Aquadelic GT, Mafia II, simulátory
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
abuki



Založen: 31. 07. 2012
Příspěvky: 497
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: 31. červenec 2017, 09:05:19    Předmět: Odpovědět s citátem

No já se snažím ty věci (ostatně jako vždy) dělat co nejvíc high-level. Takže když je něco někde hotovýho a dostupnýho tak po tom sáhnu. Jako nevadí mi se sem tam něco naučit, za to jsem rád, ale abych si pájel vlastní nabíječku, do toho se mi nechce Smile Těšim se hlavně na moment, kdy se to rozmístí na ty stromy a fakt to pujde hrát.
_________________
Twitter @abukac
www.circusatos.com
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
abuki



Založen: 31. 07. 2012
Příspěvky: 497
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: 31. červenec 2017, 09:07:06    Předmět: Odpovědět s citátem

Jinak o víkendu jsem testoval dosah toho hc-12 s tou malou pružinkovou anténou co k tomu dodávají a byla to bída. Slabých 100m. Tak čekám až mi přijde externí anténa, s tou to snad bude lepší. Nebo nevim kde dělám chybu, zda to třeba nemůže být špatným napájením nebo jak. Nikde jsem se nedočetl jakých výsledků se dosahuje s tou malou pružinovou anténou, tak třeba to je normální.
_________________
Twitter @abukac
www.circusatos.com
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
]semo[



Založen: 29. 07. 2007
Příspěvky: 1460
Bydliště: Telč

PříspěvekZaslal: 31. červenec 2017, 09:11:20    Předmět: Odpovědět s citátem

No jo..jsi muž činu. Já si raději hraju :-). Ale nějak to budeš muset nabíjet. Ten modul, co jsi našel, určitě použij!

Dosah: za jakých podmínek jsi to testoval? Leželo to na zemi v terénu? Tomu bych se moc nedivil, že by byl dosah malý. Externí anténa, nejlépe vystrčená nad terén, by mohla pomoct výrazně.
_________________
Kdo jede na tygru, nesmí sesednout.
---
http://www.inventurakrajiny.cz/sipka/
Aquadelic GT, Mafia II, simulátory
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
abuki



Založen: 31. 07. 2012
Příspěvky: 497
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: 31. červenec 2017, 09:24:50    Předmět: Odpovědět s citátem

Jeden byl polozenej na strese auta, druhej jsem mel v ruce. Byla tam prima viditelnost.
_________________
Twitter @abukac
www.circusatos.com
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
]semo[



Založen: 29. 07. 2007
Příspěvky: 1460
Bydliště: Telč

PříspěvekZaslal: 31. červenec 2017, 09:30:05    Předmět: Odpovědět s citátem

Podle toho, co píšou, by to mělo bejt fakt trochu lepší. Nevadilo tomu něco? Ta střecha auta třeba? Je to přecejen pořádnej kus plechu.

Zkoušel si nastavit větší výkon? To lze asi SW?
_________________
Kdo jede na tygru, nesmí sesednout.
---
http://www.inventurakrajiny.cz/sipka/
Aquadelic GT, Mafia II, simulátory
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
abuki



Založen: 31. 07. 2012
Příspěvky: 497
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: 31. červenec 2017, 10:01:00    Předmět: Odpovědět s citátem

Zkousel jsem to i z jinyho mista bez prime viditelnosti a vysledek byl dost podobnej.

Jde to sw prenastavit, ja pouzival default hodnoty pac tomu moc nerozumim a bal sem se abych to jeste nejak nenavratne neznicil.
_________________
Twitter @abukac
www.circusatos.com
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
abuki



Založen: 31. 07. 2012
Příspěvky: 497
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: 31. červenec 2017, 13:13:48    Předmět: Odpovědět s citátem

Poky: Stále jsem žhavej na nějaký detailnější info o tom vašem projektu.
_________________
Twitter @abukac
www.circusatos.com
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Inkubátor Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Vzhled udelal powermac
Styl "vykraden" z phpBB stylu MonkiDream - upraveno by rezna