.[ ČeskéHry.cz ].
Můj herní projekt Light Bringer

 
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Hry pro PC, konzole, ...
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Ubru



Založen: 15. 03. 2012
Příspěvky: 9

PříspěvekZaslal: 19. prosinec 2021, 21:59:48    Předmět: Můj herní projekt Light Bringer Odpovědět s citátem

Zdravím komunitu, jsem tu již mnoholetý uživatel a tak jsem rád, že tady taky jednou můžu něco svého prezentovat Smile protože těch pokusů a ruzných spoluprácí bylo víc než dost, ale výsledky mizivé.
Na této hře pracuji sám zhruba rok a aktuálně jsem vydal beta verzi, jedná se o 2D plošinovku kde přes den sbíraté nějaké zdroje (světlo), máte obelisk co se nabíjí a musíte stavět budovy co ho ochrání, protože pak v noci přijdou nepřátelé, kterí se ho snaží zničit. Takový koncept boje světla proti temnotě (abyss). Nakonec jsem se i naučil něco kreslit atd Very Happy tak snad se Vám mé dílo bude líbit. Je na tom ještě stále dost práce (hlavně tutorial), ale herně je to víceméně hotová hra. Budu moc rád když si najdete chvíli a hru vyzkoušíte, je to zde:

https://mobiga.itch.io/light-bringer

jako build HTML5, takže stačí kliknout na odkaz a můžete hrát, hra je optimalizována i na mobilní zařízení.
Q1 2022 bych hru rád nejprve vydal na Steamu a pak se uvidí co dál, třeba i ten google play atd Smile. Ještě jednou děkuji moc za vyzkoušení a případné dojmy, ať se všem daří.
_________________
Construct 3
Aktuální herní projekt:
https://mobiga.itch.io/light-bringer
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
dzejkob



Založen: 17. 08. 2013
Příspěvky: 127

PříspěvekZaslal: 20. prosinec 2021, 14:52:32    Předmět: Odpovědět s citátem

Zkusil jsem. Vizuálně zajímavý.

Co se týče hratelnosti tak se přiznám, že jsem moc nepochopil co a jak proč dělám - jasně, je tam postavička co něco napovídá (místo "r arrow" "u arrow" bych prostě napsal "right arrow" apod - není jasné, zda má hráč mačkat šipku nebo "u") - ale reálně jsem to hrál dost bruteforce způsobem.

Nakonec jsem pochopil, že nějak sbírám ty bílý kytičky a nějak naplňuju ten obelisk, ze kterýho pak občas vypadnou kameny, který pak nějak vkládám do těch 4 bloků, který vyjížděj ze země. Bohužel mi to přijde dost nejednoznačné - občas nejde udělat ten dash (to nevím, zda je záměr) - občas nejde zvednout ten kámen a teď např. mám dvě zdi, který maj 4/4, tak když mám kámen, tak nejde vložit do zdi, co má 1/4 (udělá to bílej křížek) ale znovu do tý 4/4 - která zajede a pak když vyjede, tak má zase jen 4/4.

Takže dál jsem se nedostal. Chtěl jsem zkusit, co se stane, když postavím 4 zdi ale nejde to.

Jednoduše řečeno - mám z tý hry dojem, že se tam něco nějak skoro náhodně děje a nevím co můžu a nemůžu v danou chvíli dělat. Určitě bych to nějak zjednodušil a udělal tak, aby to bylo zřejmé. Přijde mi, že tomu žalostně chybí nějaký ui testing - prostě dát to někomu, ať to hraje a koukat se bez jakéhokoliv zásahu, co v té hře dělá.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Ubru



Založen: 15. 03. 2012
Příspěvky: 9

PříspěvekZaslal: 20. prosinec 2021, 22:10:30    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj, děkuji moc za zpětnou vazbu.

Ano aktuálně je největší problém srozumitelnost, prvotní kontakt se hrou je dost nejasný. Už jsem to slyšel od více lidí, takže do vydání to je jako hlavní věc co musím předělat a zlepšit. Smile Ten tutorial co je v první oblasti, uznávám že je špatný. Ono ta hratelnost není složíta, ale je třeba ji dobře vysvětlit hráči což tam teď víceméně chybí.

Prvotní inspirací pro mě byla hra:
https://store.steampowered.com/app/368230/Kingdom_Classic/
kde toho není moc řečeno (jen něco v úvodu), tak právě otázka co je nutné říct a na co si hráč může přijít sám. Jelikož jsem si dal za úkol, že v mé hře nebude žádné UI, tak je to relativně obtížné vše hráči správně sdělit. Tak či tak vím, že na tomhle musím zapracovat nejvíce. Ještě jednou děkuji za vyzkoušení.
_________________
Construct 3
Aktuální herní projekt:
https://mobiga.itch.io/light-bringer
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Hry pro PC, konzole, ... Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Vzhled udelal powermac
Styl "vykraden" z phpBB stylu MonkiDream - upraveno by rezna