.[ ČeskéHry.cz ].
Jednorazova platba za hru od publishera, nebo royalties?

 
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Business, Vedení projektů a týmů
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Preferujete od publishera za vasi hru:
Jednorazovou castku
20%
 20%  [ 6 ]
Royalties
3%
 3%  [ 1 ]
Kombinace obojiho
46%
 46%  [ 14 ]
Nevim
30%
 30%  [ 9 ]
Celkem hlasů : 30

Autor Zpráva
Ladis



Založen: 18. 09. 2007
Příspěvky: 1534
Bydliště: u Prahy

PříspěvekZaslal: 16. říjen 2007, 14:24:16    Předmět: Jednorazova platba za hru od publishera, nebo royalties? Odpovědět s citátem

VladR napsal:
Minuly rok ma jeden publisher pekne omrdal (bez rizika to nejde) a ten dalsi mi len posiela reporty ako z neviem kolkych tisic predanych kusov su moje royalties v minuse, aj ked som vyvoj financoval uplne sam - fakt uzasna tabulka v exceli s neznamymi nakladmi (polozka "Other costs" Laughing ).

Predem podotykam, ze nemam zadne zkusenosti s prodejem her. Jen me zaujal citovany prispevek - jestli neni lepsi si nechat jednorazove za hru zaplatit, nez doufat v zisk z "royalties". Samozrejme clovek potrebuje "odhadnout" vysledne prodeje a kolik si publisher vezme, aby si aspon zhruba spocital, zda nabizena castka je pouzitelna. Diskuze start Smile.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Crusty



Založen: 28. 08. 2007
Příspěvky: 120
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: 16. říjen 2007, 15:20:46    Předmět: Odpovědět s citátem

mozna bych i vysvetlil pojem royalties ... ne asi kazdy to vi.Nebo aspon ja musel googlit Smile

EDIT :
Vysvetleni Royalties zde
_________________
http://www.2ox.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Flash



Založen: 28. 07. 2007
Příspěvky: 1379
Bydliště: Nigga Land

PříspěvekZaslal: 16. říjen 2007, 16:07:33    Předmět: Odpovědět s citátem

Jednoznacne jednorazova platba a to nejlepe tak, ze predem (nezijeme ovsem v "perfect world", takze takhle to nikdy nebude). Tim myslim u elektronicky prodavaneho obsahu, kde jste plne odkazani na duveryhodnost vaseho vydavatele, ktera verte tomu nebo ne je naprosto nulova.

Duvody proc zastavam tento nazor sepisu ve dnech budoucich, kdy planuju tuhle sekci obohatit o sve poznatky s prodejem jedne hry. Ale zatim se na to jen psychicky chystam Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
FLVjek



Založen: 21. 09. 2007
Příspěvky: 125
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: 16. říjen 2007, 18:51:36    Předmět: Odpovědět s citátem

Zalezi ciste na tom o jakeho publishera jde..
_________________
Martin Al!eN Procházka
ředitel závodu Hammerware, s.r.o.
následuj nás: http://twitter.com/hammerware/
příspívám na twitter CH: http://twitter.com/ceskehry/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Flash



Založen: 28. 07. 2007
Příspěvky: 1379
Bydliště: Nigga Land

PříspěvekZaslal: 16. říjen 2007, 22:47:45    Předmět: Odpovědět s citátem

Jak jsem psal -> u elektronicky prodavanyho obsahu. Tedy treba shareware. Vubec nemate pod kontrolou kolik se toho prodava. A to opravdu vubec. Jako nemluvim tu o IWannaPlay nebo treba Tovym, to jsou urcite dobri lidi a hlavne jsou to maly ryby. Ti kdyz by vas kratili, tak z toho stejne nevyzijou, tak proc to delat.

Ale pokud budete mit super bomba nabusenou sharewarovku a projevi o ni zajem zahranicni publisher, tak ja osobne bych ted uz rozhodne hlavne jednal o jednorazovem prodeji. Vyjasnil si kolik je pro me idealni cena, tu jeste trochu nadhodnotil a zacal se o ni bavit. Kdyz se to dohodne, mate prachy jisty a to ze na tom vydavatel vydela mozna vic.... Tak at. Vy mate svoje a ste spokojenej, on ma svoje a je taky.

Jako u cehokoli hmotneho je to uplne jinak, protoze tam se proste lehce da dohledat, kolik se toho vytvorilo (treba vylisovalo CDcek) a je to jasne. Ale u elektronicky prodavanyho obsahu je tohle pase. Mozna to zni silene, jsou tu snad nejaky zakony, musi to fakturovat nebo nejak vykazovat atd. atd. Snete dal. Takhle to nechodi.

Jasne, hrube to podchytit smlouvou, mit primy pristup do statistickeho systemu prodeju, nejlepe i ucetniho. Vsechno co nejvice pruhledne a jasne. Ale i tak tu jistotu nemate. Tak proc se stresovat. Prachy na ruku a sem v klidu. A podvody vydavatelskych firem mi muzou polobit sos.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Tovy



Založen: 11. 11. 2007
Příspěvky: 13

PříspěvekZaslal: 22. listopad 2007, 12:10:08    Předmět: Odpovědět s citátem

Budes se mozna divit, ale pravdepodobnost, ze ti dam treba ja vice, nez zahranicni publisher je celkem velika. A proc? Je to jednoduche:

1. jak zahranicni distributor, tak i distributor v CR vyuziva naprosto stejne distribucni kanaly, tady je jedina vyhoda u velkeho publishera, ze muze hru protlacit skrz lepsi dohody

2. Zahranicni distributor si vezme mnohem vice procent, my treba bereme na distribuci tak 30%, zahranicni 70%

3. zahranicni distributor ma casto astronomicke naklady, ktere si strhava. Priklad je nejmenovany velky distributor, se kterym jsem se kdysi pekne hadal (jeste, ze mel hru neexkluzivne Smile - ve smlouve jsme meli 40%. Prodali jsme u nej z jedne hry za par mesicu kolem 10K USD, takze bychom meli dostat plusminus 4000 USD, on poslal vsak poslal mene jak 2000USD. A cimto zduvodnil? Protoze bylo moc stahnuti hry a on musel za to zaplatit providerovi za trafik a tak nam zaplatil jen minimum z jedne hry (jeste, ze jsme to meli ve smlouve Wink. Pro zajimavost - protoze nam dodal data, tak trafik jednoho giga dat u nej vysel asi 100x vice, nez za trafik, ktery platim ja v USA.

4. tohle je spise pocitovy bod, ale pro nas dulezity - my se nechceme nechat okradat. Radsi at vydelame malo, nez abychom videli, ze na nas nejaky kolos poradne bohatne. Takze i kdyz neprodame toho tolik, jak veliky distributor, alespon ma developer jistotu, ze ho nepodvadime a ze si nebereme az tak moc (my umoznujeme primy pristup na servery, pres ktere prodavame, takze developer muze vse prekontrolovat u zdroje). Zase priklad z praxe - jednu nasi hruchtel distribuovat jeden z nejvetsich distributoru her, co je. Za exkluzivni smlouvu nabidnul $0.5 z kusu, coz je 2.5% z ceny 20 USD. Samozrejme by nam zarucil minimalni prodej nekolik desitek tisic kusu, nicmene tenkrat jsme ho s tim poslali... no vsak vite. Udelali jsme dobre, vydelali jsme vice P-)


Zaver: vidite, jak to vypada, nicmene ja neodrazuji lidi od toho prodat hru velkemu distributorovi, ale chtejte penize dopredu a rozumna procenta. Cim vetsi je suma, kterou dostanete predem, tim je to zajimavejsi. Az kdyz mate zkusenosti s distributory, tak vite, co od nich muzete ocekavat. Nekteri jsou super, nekteri naopak poradni hajzlove Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Business, Vedení projektů a týmů Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Vzhled udelal powermac
Styl "vykraden" z phpBB stylu MonkiDream - upraveno by rezna