.[ ČeskéHry.cz ].
XNA na GDC aneb James Silva (fun)

 
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Soutěže
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Flash



Založen: 28. 07. 2007
Příspěvky: 1379
Bydliště: Nigga Land

PříspěvekZaslal: 23. únor 2008, 21:22:31    Předmět: XNA na GDC aneb James Silva (fun) Odpovědět s citátem

I kdyz nad tim zustava lehce rozum stat, tak prestoze v USA (San Franciscu konkretne) prave probehla nejvetsi svetova herne vyvojarska konference GDC, tady (na "nejvetsim ceskem herne vyvojarskem komunitnim serveru" ehm, snad Smile ) se o tom zatim ani nesteklo a mam takovy pocit, ze ani nestekne (krom tohodle vlakna samozrejme Smile ). Toliko na uvod.

Tenhle post je o XNA a mozna by i spis patril do vlakna Vtipy a jiny humor, nicmene samostatna sekce obecnych kecu o XNA tu neni a na post do Vtipu je to obsahlejsi, rozhodl jsem se soupnout to sem. Toliko na druhy uvod Very Happy Ted uz k veci.

Na GDC Microsoft oznamil, ze spousti pro svuj Xbox360 tzv. Community Games. Tedy to, ze vsem majitelum Xboxu zpristupni hry vytvorene nezavislymi jedinci ci tymi pomoci XNA pres sluzbu XBox Live. Uz driv slo s Game Studiem tvorit hry na XBox a nahrat si je do nej a snad i nejak sharovat s ostatnima XNA vyvojarema, ale az odted se k temhle hram muzou dostat vsichni a snadno (nicmene pravda je, ze to stale jeste tak uplne nejde). Jakmile jsem tohle videjko z GDC (ktere obsahuje i step by step navod pro imbecily (pro me Smile ) jak to rozjet) videl, pustil jsem se do ozkouseni. Joinete se na live, stahnete nejakej plugin programek a v zalozce games uz mate novou sekci XNA Creaters Club, do ktere si muzete postahovat tyhle nezavisle hry. A tady je ten hacek, proc to jeste tak nejede, protoze k dispozici je jen 7 her, ktere MS vybral jako uvodni Startup pro nalakani lidi a navic to ani nejsou full hry, ale demicka a pravdepodobne full verze tehle sedmicky bude za prachy (MS body). Nicmene dle videa by se tu casem mely objevit vsechny hry od kohokoli po celem svete, bude to nejak efektne mozno tridit a podobny blbiny (vcetne slibu, ze kazdy vyvojar bude mit sanci se nejak zviditelnit. Aneb 5 minut slavy pro kazdeho Very Happy ). Vzhledem k faktu, ze XLive je aktualne trh citajici 10 milionu jedincu, kteri "chteji" hry. Tedy presne tu cilovou skupinu, kterou se vy jako vyvojari snazite oslovit. A druhemu faktu, ze XNA je dost nove a tahle sluzba jeste novejsi, takze se tam v uvodu neobjevi zas tolik her. A tretimu faktu, ze by tam teoreticky mohl clovek soupnout shareware (jak to vypada, uvodni sedmicka her bude shareware - to same jak Live Arcade - otazka je, jak je osefovan obchodne pravni vztah MS a tehle nezavislych vyvojaru). Vznika nam tu tak pekna prilezitost zviditelnit se (pokud jde i nejak shareware hra, tak i neco vydelat).

No a posledni cast meho postu je ta "funny part", aneb kratke videjko o jednom nezavislem vyvojarovi, ktery je autorem prave jedne z onech sedmi her, co se minuly tyden objevili na XLive v sekci XNA Creators Club. Myslim, ze je to vserikajici shrnuti zivota kazdeho z nas, alespon ja jsem se v mnoha vecech poznal. Nektery hlasky "znamych" jsou vtipny, nektery jsou lehce trapny, ale i tak vtipny.
http://www.gametrailers.com/player/30940.html

A posledni cast po te posledni je samozrejme reklama. Takze, Handjoy ma na konte dalsi zarez, tentokrat hru pro Staropramen. Vsichni tedy od ted chlastejte Staropramen a kdyz vydelate dost $taracu, tak si ji muzete tady koupit:
http://www.tosivypijes.cz/shop/podle-kategorii/1-online/
Brzo o hre sepisu nejake shrnuti do sekce Projekty, ale to z ni nejdriv budu muset udelat video a na to sem moc linej (navic zit zivot trech virtualnich postav neni zadna prdel........ Shocked )
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Mem



Založen: 28. 07. 2007
Příspěvky: 1959
Bydliště: Olomouc

PříspěvekZaslal: 23. únor 2008, 22:21:28    Předmět: Odpovědět s citátem

Video nice, a příležitost jakbysmet Smile Pak jsem tam zahlédl nějaké navazující video na Zune, tam je nějaká společná platforma s XBox? Tj. jde vyvíjet v XNA pro obě platformy najednou?
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Flash



Založen: 28. 07. 2007
Příspěvky: 1379
Bydliště: Nigga Land

PříspěvekZaslal: 23. únor 2008, 22:29:09    Předmět: Odpovědět s citátem

Dalsi zprava co byla na GDC ohlasena byla, ze s Game Studiem pujde vyvijet i pro Zune. Hru co udelate na PC nejen snadno dostanete na Xbox, ale i na Zune. Tak nejak to rekli. Po konkretnejsich informacich sem nepatral. Zune je aktualne dost mrtve.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Augi



Založen: 28. 07. 2007
Příspěvky: 781
Bydliště: Čerčany

PříspěvekZaslal: 24. únor 2008, 11:28:21    Předmět: Odpovědět s citátem

O podpoře Zune v novém Game Studiu 3.0 se psalo taky na XNA Team Blogu, ale protože taky Zune považuju za mrtvou platformu (alespoň z hlediska vývoje her), tak jsem to ani nedával do novinek...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Soutěže Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Vzhled udelal powermac
Styl "vykraden" z phpBB stylu MonkiDream - upraveno by rezna