Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
posila
|
Zaslal: 9. červen 2008, 13:00:04 Předmět: Dream-Build-Play 2008 |
|
|
Spolecnost Microsoft vyhlasila novy rocnik mezinarodni souteze ve tvorbe her v nastroji XNA Game Studio 2.0 pro Xbox360. Zucastnit se muze 1 az 7 clenny tym a do 23. zari 2008 poslat svoji soutezni hru. Vyhrat muzete az 40 000 USD a distribuci vasi hry pres Xbox Live. Navic kazdy registrovany dostane 12-mesicni Xbox Creators Club trial membership.
Oficialni stranka souteze |
|
Návrat nahoru |
|
 |
if.then
|
Zaslal: 9. červen 2008, 19:16:01 Předmět: |
|
|
Tyhle propagacni akce Microoftu me dovadeji k silenstvi... jako by mu nestacilo, ze ma 90% hernich vyvojaru pro PC na sve strane, ale chce je i na herni platformy. Pritom herni platformy jsou leda pro opile teeny .
(Timto se chci omluvit, koho jsem urazil. Nicmene platforma "jen na pareni her" - to uz o necem vypovida)  _________________ For guns and glory, go to www.ceske-hry.cz.
For work and worry, execute VC++. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Marek

Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 1782 Bydliště: Velká Morava
|
Zaslal: 9. červen 2008, 19:42:40 Předmět: |
|
|
Ty jsi dneska zas něco hulil, že? Se přiznej, že ty sis první PC koupil "jen na paření her"? O upgradech ani nemluvě.
MS ti nic nenutí, tak nebrblej. Buď rád, že aspoň někdo ti nabízí soutěž s výhrou přes půl mega v CZK. Konzole jsou co se týče her možná ještě výnosnejší trh než PC, rozhodně je to majorita. Na PC musíš kvůli každé druhé hře upgradovat, konzoli koupíš jednou za pár tisíc a máš zaručeno, že alespoň 5 let na to budeš mít hry a že ty hry na tom pojedou výborně (přecejenom hodně konzolových AAA her jede na Unreal Engine 3). Kupovat PC na hry se moc nevyplatí. A možná jsi urazil posilu, páč on Xbox má a určitě není opilý teen.  _________________ AMD Open Source Graphics Driver Developer |
|
Návrat nahoru |
|
 |
rezna
|
Zaslal: 9. červen 2008, 19:49:33 Předmět: |
|
|
if.then napsal: |
(Timto se chci omluvit, koho jsem urazil. Nicmene platforma "jen na pareni her" - to uz o necem vypovida)  |
to je videt tvoje zabednenost - dneska treba PS3 je tezce dotovanej blue-ray player, a xbox je idealni platforma do obyvaku slouzici i k brouzdani po netu apod.
a jinak taky mam konzolu - je to 100x lepsi - nemusim resit upgrady PC, hraju na "velkym displeji" AKA televizi, a je u toho mnohem vic zabavy. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
posila
|
Zaslal: 9. červen 2008, 20:13:14 Předmět: |
|
|
Inu, loni tam lidi poslali spoustu her, nevim kolik presne, ale mam pocit, ze to bylo ctyrciferne cislo. Tak fakt netusim, jestli to MS dela ciste z propagacnich ucelu, nebo chce ziskat na Xbox Live hry s novym napadem, nebo chystaji ovladnout svet .
O tom, ze XNA neni v nasi kotline moc oblibeny framework pro tvorbu her vim (teda aspon tady na foru se o tom moc nemluvi) a je to docela skoda, na druhou stranu tim lip pro me, protoze na pripadnych soutezich mam min souperu (jinak drtiva vetsina soutezi je kvuli propagaci neceho - nekdy bylinkoveho napoje, jindy nejake technologie )
Kazdopadne vyhra je to slusna, ikdyz ne zas tak pravdepodobna, ale clovek ma nejaky cil, a je lepsi rict "do toho a toho data musime udelat hru" nez nemit zadny termin... ale o tom zase jina.
Dalsi vec, co mi prijde strasne prisnosna je rozdavani toho trialu, protoze normalne to stoji 100 USD, coz neni zas tak moc, ale ja to zatim jen kvuli vyzkouseni si udelat hru pro Xbox zaplati moc ochotny nejsem.
A navic herni konzole jsou super... kdysi jsem byl zatvrzely PCckar, ale okolnosti me donutili prehodnotit nazor a dat konzolim snaci ... a udelal jsem dobre (a za opileho teena se nemam ... jednak uredne nejsem teen, a druhak tezce abstinuju - prece nebudu vyhazovat prachy za chlast, kdyz si za ne muz koupit hry na Xbox ) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
if.then
|
Zaslal: 9. červen 2008, 20:30:06 Předmět: |
|
|
OK, vsem se omlouvam , nicmene nez XBOX/Wii/buhvijakaherniplatforma ovladne svet tak kod pro toto psat nebudu
PS: Nehulil jsem (znas nekde dobreho dealera?Spoluzak chce zacit), nepil jsem(je to sice dobre, si dat oraz, ale drahe), nekouril jsem(fuuuj co mate proti trave a chlastu kdyz KOURENI ZABIJI )
Jo na mem prvnim PC bys rozchodil snad jen Berusky(overeno, pak jeste par dalsich pitomosti)
Nicmene pokud mi zarucite vyhru v te soutezi tak bych... si to rozmyslel, prehodnotit pristup  _________________ For guns and glory, go to www.ceske-hry.cz.
For work and worry, execute VC++. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
VladR
Založen: 30. 07. 2007 Příspěvky: 1322 Bydliště: Greater New York City Area
|
Zaslal: 10. červen 2008, 11:25:12 Předmět: |
|
|
Je to loteria - a takto k tomu treba pristupovat od zaciatku. Toho roku uz bude submissions vyse 5000, vzhladom na dobu, ktoru tu s nami XNA je, pocet tutorialov/knih a masivnu reklamnu kampan.
Iste, kopec toho bude strasny balast, ale tipujem, ze aspon takych 100 hier bude vysoko kvalitnych - porty hier roznych mensich firiem z PC do XNA a pod.
Ist do toho kvoli vyhre - $20k - $40k zmysel nema, pre programatora to nie su extremne zaujimave peniaze ozbvlast vzhladom na tu loteriu.
Ale vyhrat kontrakt na distribuciu na XBLA,tak to je ina palka a clovek si kludne moze dopisat jednu nulu k tej sume a pre toto uz stoji za to driet sa nad hrou.
Zeby som sa donutil portnut jednu-dve hry ? Dumam, co je mensia loteria - DreamBuildPlay alebo GameConvention v Leipzigu. Zhruba mi to pride ako rovnako neodhadnutelne, i ked na Leipzig nemusim nic portovat - len dokoncit zopar featur - kua.
if.then : MS stoji tato cela sranda cca $10M, ale je to len polozka v marketingovom rozpocte a tak k tomu aj pristupuju. Vies si predstavit aka je za tym infrastruktura a kolko ludi na tom musi cely rok, plus priebezne, makat ?
Preto by som toto priznal Microsoftu ako OBROVSKE plus, ze do toho takto idu a pretriedia sa tymi desiatkami ton sraciek, ab vybrali tri perly. Tie tri hry ich z biedy nevytrhnu, ale nastartuju kopec vyvojarov a pohnu celu masineriu dopredu. A to nikdy nie je zle. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Flash

|
Zaslal: 10. červen 2008, 22:03:01 Předmět: |
|
|
O DBP vim jen, ze existuje a jinak do toho nevidim. Ale 10 milionu dolaru rozpocet? Muzes tak zhruba nastinit za co? Nejak me moc nenapadaji ty nakladove polozky. Krom teda nejakeho tymu lidi co to roztridi a nasledne ohodnoti.
Myslim, ze reklamu na to delaji minimalni (web, tiskovka). Ale mozna se pletu. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
VladR
Založen: 30. 07. 2007 Příspěvky: 1322 Bydliště: Greater New York City Area
|
Zaslal: 11. červen 2008, 09:26:40 Předmět: |
|
|
Uz si pamatam len tu sumu do $10M. Raz na jednom MS fore cca pred rokom sa strhla debata o cenach a ako na tom MS "ryzuje", tak tam dosiel nejaky zamestnanec a zacal vysvetlovat, co to interne obnasa. Bol to post temer na celu stranu. Je za tym fakt slusna infrastruktura, jak technicka, tak personalna. Vo velkej firme vsetko vela stoji.
Ale zase, co je $10M pre MS ? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|