.[ ČeskéHry.cz ].
Základy C++
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

odeslat nové téma   Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí    Obsah fóra České-Hry.cz -> C / C++
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
quas4

PříspěvekZaslal: 31. červenec 2008, 00:34:28    Předmět: Odpovědět s citátem

Akhera> C# neznam (a ani me nelaka, pokud bych nechtel delat hned release na microsoft xbox). Doporucuju tedy pred c/c++ vyzkouset nejprve python (snadny a prehledny jazyk, spousta dokumentace, multiplaformita, obrovska komunita) + vhodnou grafickou/herni knihovnu. Pro zacatek treba pygame - ale vyber samozrejme zalezi na typu tvorene hry.

"Usetris KOPEC casu low-level vecami", "debugovanie memory leakov", "nemusíš moc starat o správu pamněti", "navíc je *python* 100% objektově orientovaný jazyk", atd.. (*..* oznacuje nahrazeni C# za python)

To jen at zde nectes jen o C#/.NET (o kterych nic nevim) a nemas tak cernobily obrazek.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Akhera

PříspěvekZaslal: 31. červenec 2008, 09:48:56    Předmět: Odpovědět s citátem

quas4 - Ale já nejsem úplnej začátečník, umím už celkem obstojně v Actionscriptu, takže nechci furt přecházet z jazyku na jazyk, chci konečně přejít na jazyk, u kterého už zůstanu
VladR

PříspěvekZaslal: 31. červenec 2008, 10:00:22    Předmět: Odpovědět s citátem

A co vlastne chces robit ? Hry ?
Augi

PříspěvekZaslal: 31. červenec 2008, 10:12:20    Předmět: Odpovědět s citátem

Akhera napsal:
quas4 - Ale já nejsem úplnej začátečník, umím už celkem obstojně v Actionscriptu, takže nechci furt přecházet z jazyku na jazyk, chci konečně přejít na jazyk, u kterého už zůstanu

Pak je podle mě pro Tebe vhodnější C# než Python. Teď to beru čistě z hlediska budoucího uplatnění (tedy "u kterého zůstanu") - stačí se podívat na nabídky práce a porovnat počet nabídek práce v .NET a v Pythonu (tu jsem neviděl žádnou)...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Akhera

PříspěvekZaslal: 31. červenec 2008, 10:53:16    Předmět: Odpovědět s citátem

VladR - Přesně tak

Augi napsal:
Pak je podle mě pro Tebe vhodnější C# než Python. Teď to beru čistě z hlediska budoucího uplatnění (tedy "u kterého zůstanu") - stačí se podívat na nabídky práce a porovnat počet nabídek práce v .NET a v Pythonu (tu jsem neviděl žádnou)...

Ano, prostě se chci už "usadit" a vybrat si jeden programovací jazyk, u kterého už zůstanu a kterým se budu živit. Podle všeho už to vypadá na ten C#
Quiark

PříspěvekZaslal: 31. červenec 2008, 11:09:54    Předmět: Odpovědět s citátem

No ono to tak ale v životě není, že by se člověk naučil jeden jazyk a programoval v něm až do konce života...

Jinak na Python jsem teď viděl reklamy od jedné pražské firmy.
Manox

PříspěvekZaslal: 31. červenec 2008, 11:42:43    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky rozhodne doporucuju c#, zacinal jsem na Pascalu, pak C a C++, ale az teprve v c# jsem pochopil spoustu veci, co me drive unikaly. Navic nema daleko k Jave a treba i C++, coz nevim jak plati pro Python.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
frca

PříspěvekZaslal: 31. červenec 2008, 15:37:12    Předmět: Odpovědět s citátem

Když má tak blízko k Javě, tak proč ne rovnou Javu? Tam je taky práce dost. Ta je multiplatformní. O C# se dá říct jenom to, že jede i na linuxu. Ukažte mi ale jediný program napsaný v C#, který by byl rozšířený právě na Linuxu.
Já říkám C# NE.
Deluxe

PříspěvekZaslal: 31. červenec 2008, 16:00:52    Předmět: Odpovědět s citátem

frca -> Jak je slozity propojit nativni kod s javou?
A taky myslím že java je o neco pomalejší Question
quas4

PříspěvekZaslal: 31. červenec 2008, 16:17:36    Předmět: Odpovědět s citátem

Deluxe napsal:
frca -> Jak je slozity propojit nativni kod s javou?

napr: www.swig.org
Augi

PříspěvekZaslal: 31. červenec 2008, 20:45:00    Předmět: Odpovědět s citátem

frca napsal:
Ukažte mi ale jediný program napsaný v C#, který by byl rozšířený právě na Linuxu.
Když si vezmeš, co za lidi používají Linux, tak by bylo imho docela divný, kdyby si tam instalovali něco, co má něco společnýho s omfgM$sux, takže se tam ani žádná .NET aplikace masově rozšířit nemůže.
O to ale nejde. Drtivá většina firem se zabývá vývojem aplikací na zakázku, takže nějaká rozšířenost je naprosto irelevantní údaj, když se máme bavit o budoucím uplatnění v praxi.
Deluxe

PříspěvekZaslal: 31. červenec 2008, 20:55:28    Předmět: Odpovědět s citátem

No a pak tu taky je ASP.NET....
]semo[

PříspěvekZaslal: 1. srpen 2008, 08:23:44    Předmět: Odpovědět s citátem

Děte někam s Javou, Pythonem a ASPčkem, rozhodně C#, případně pokud si holka odvážná, tak v C++ můžeš taky něco zkusit, ale spíš až dýl. Jestli chceš dělat hry, tak C++ je stále nutné, ale časem se to možná změní. C# by byla asi dobrá volba. Jestliže umíš dobře Flash (a časem C#), můžeš se specializovat spíš na menší hry, tam je C++ kladivem na komáry.

Pak je tu ještě možnost, bude to znít skoro až kacířsky (-: Delphi. Začal sem dělat hry v Pascalu, Delphi a přechod na C++ byl bezproblémový. Ačkoliv Delphi vypadá uplně jinak než C++, pořád je to jazyk, kde se dá jít až na plech, takže tě pak už málo věcí překvapí (typ chyb, ...). Znova opakuju, aquadelic sme udělali v Delphi. (www.aquadelic.com) Práce se v delphi najde taky dost (mimo herní business).
Aquadelic GT, Mafia II, simulátory
Mem

PříspěvekZaslal: 1. srpen 2008, 09:45:51    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
...můžeš taky něco zkusit, ale spíš až dýl.

Nebo hloubš? Wink

PříspěvekZaslal: 1. srpen 2008, 11:51:01    Předmět: Odpovědět s citátem

Já nevím, proč mě ještě přesvědčujete, nakonec jsem se prostě rozhodla pro C#, protože mým cílem jsou hlavně hry takové menší až střední velikosti Smile Jde mi jen o to, abyste mi poradili, jakou knihu bych si měla koupit pro začátky. Když už člověk něco umí, tak se může dál učit sám, ale začátky ho prostě musí někdo naučit. Dokonce syntaxe C# vypadá i podobně jako v Actionscriptuu, takže snad to nebude takovej problém, jenže já nevím kam ten kód mám psát Smile Prostě se v tom dělá jinak.
Nedávno jsem byla v knihkupectví a tam takových knih mají tuny. Já ale nejsem dost bohatá na to, abych je mohla všechny vyzkoušet a zjistit, která je na začátky dobrá Smile
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí    Obsah fóra České-Hry.cz -> C / C++ Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Strana 2 z 6

Přejdi na: