Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
survik1
|
Zaslal: 23. srpen 2007, 19:54:43 Předmět: Re: Vývoj |
|
|
Mem napsal: |
survik1 napsal: |
Bez databáze fakt netuším, jak by někdo chtěl dělat onlinvku (že by hesla do txt souboru? ). |
[OT]Že by desítkami jiných způsobů? To, že znáš (možná) jen DB a textové soubory je sice hezké, ale na světě je spousta technologií... já si třeba umím představit s ohledem na rychlý vývoj ASP.NET a data kompletně v objektech, a jak se bude řešit perzistence je celkem vedlejší (DB, XML, sessions, ...), můžu např. nechat jen sessions commitovat do DB (state server), ale to je otázka jednoho řádku konfigurace webu a jako programátor o tom nemusím vědět, pro mě je důležité, že mám instance stále k dispozici[/OT] |
Já jsem mluvil o PHP. Navíc nevím, jak chceš uložit heslo do SESSION? Já jsem mluvil o ověřování, tudíš registrace a uložení hesla. Možná ještě DLL, ale nic víc, co by PHP podporovalo mě nenapadá |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Yossarian

|
Zaslal: 23. srpen 2007, 19:57:45 Předmět: Re: Vývoj |
|
|
Já jsem mluvil o PHP. Navíc nevím, jak chceš uložit heslo do SESSION? Já jsem mluvil o ověřování, tudíš registrace a uložení hesla. Možná ještě DLL, ale nic víc, co by PHP podporovalo mě nenapadá |
v PHP:
1) serialize() -> jednoducha implementace objektoveho reseni, viz vyse
2) ODBC
3) XML
4) myslim ze umoznuje vytvaret .NET objekty, tzn. ADO.NET by s trochou stesti slo taky pouzit
5) objektove reseni primo pro PHP typu Propel (google it, kdo nezna)
co myslis tim DLL? to jako zkompilovat extension ktera pri nacteni vrati vsechny hesla?  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
survik1
|
Zaslal: 23. srpen 2007, 20:00:55 Předmět: Re: Vývoj |
|
|
Smazána zbytečná citace předchozího příspěvku, používejte Post Reply místo Quote. Díky Mem
Bože, já se budu muset ještě moooc učit
citace: |
co myslis tim DLL? to jako zkompilovat extension ktera pri nacteni vrati vsechny hesla?  |
Jo, to bylo jediný, co mě napadlo  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mem

|
Zaslal: 23. srpen 2007, 21:01:16 Předmět: Re: Vývoj |
|
|
Já jsem mluvil o PHP. Navíc nevím, jak chceš uložit heslo do SESSION? |
Kdybys četl vše, co píšu, určitě bys zaregistroval slovo perzistence. Jinak to, že píšeš o PHP byl právě důvod mojí reakce - tvůj vtipný výrok, že pro každou webovou onlineovku je PHP+MySQL samozřejmý základ byl natolik ulítlý, že jsem na to musel zareagovat, aby ses vrátil na zem, než příště něco plácneš. Je to jasnější? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
survik1
|
Zaslal: 23. srpen 2007, 21:17:04 Předmět: - |
|
|
to Mem: Obecně, myslel jsem to obecně. Samozřejmě je tu tisíc dalších věcí začínaje JavaScriptem končeje Pythonem, ale PHP + MySQL je nejčastější kombinace.
Ale jo, beru si tvoji reakci k srdci  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Yossarian

|
Zaslal: 24. srpen 2007, 00:34:12 Předmět: Re: - |
|
|
to Mem: Obecně, myslel jsem to obecně. Samozřejmě je tu tisíc dalších věcí začínaje JavaScriptem končeje Pythonem, ale PHP + MySQL je nejčastější kombinace.
Ale jo, beru si tvoji reakci k srdci  |
je to nejcastejsi kombinace.. ale bohuzel. protoze s toudle dvoukombinaci muze udelat kazdy blbec web, a pak to tu podle toho vypada. ale je pravda, ze skoro kazda webonlinovka kterou znam (RD, travian, monstergame, -- darkelf je postaven na technologii asp), z php vychazi, a je to (imho) dukaz toho ze vzesly z amaterskych podminek |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pcmaster

|
Zaslal: 24. srpen 2007, 00:58:09 Předmět: |
|
|
[OT]a tu musim s KOKOTOM hulanom suhlasit a sice v tom, ze web do ruk ko***ov nepatri. ma zial pravdu. je to tak, vzdy to tak bolo a navzdy bude. celkovo kompy do ruk verejnosti IMO nepatria.
(aby ste si nic nemysleli, webom sa nezaoberam, nechcem a ani nikdy dufam nebudem)[/OT] _________________ Off-topic flame-war addict since the very beginning. Registered since Oct. 2003!
Interproductum fimi omne est. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Marek

Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 1782 Bydliště: Velká Morava
|
Zaslal: 24. srpen 2007, 01:40:53 Předmět: Re: - |
|
|
Yossarian napsal: |
ale je pravda, ze skoro kazda webonlinovka kterou znam (RD, travian, monstergame, -- darkelf je postaven na technologii asp) |
RD je napsanej v Perlu a jede pres CGI, aspon teda byl jeste v dobe, kdy jsem to hral. Autor sam rikal, ze to nebyl zrovna nejlepsi napad. Co pouzivaj na databaze, uz si nepamatuju. _________________ AMD Open Source Graphics Driver Developer |
|
Návrat nahoru |
|
 |
rezna
|
Zaslal: 24. srpen 2007, 05:50:11 Předmět: |
|
|
ad Perl/CGI - to mas slozite - nekteri lidi zas tuhle kobinaci neopusti ani kdyby trakare padaly. podivej se na IS ze.
priznivci daneho jazyka vzdycky tvrdi ze ten jejich je nejlepsi. a bohuzel vetsinou ani nejsou ochotni rozumne diskutovat.
co se tyce onlinovek - pokud je teda nekdo pise jako ciste webovou aplikaci je to pekne prase a meli by ho zastrelit.
podle me je spravny uplne jiny model. a to bezici sluzba ktera predstavuje tu on-line hru a web by mel byt pouze jakousi vstupni branou do tohoto sveta - je pak totiz mnohem jednodussi a elegantnejsi udelat tech klientu vice - prave treba pro chytre telefony apod.
ale to bohuzel vetsinou autorum nevysvetlite. rekrutuji se z amateru a masti si svuj kod o 106 a nezajima je jestli je to spatne nebo dobre. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mem

|
Zaslal: 24. srpen 2007, 07:47:30 Předmět: Re: - |
|
|
to Mem: Obecně, myslel jsem to obecně. |
Jj, proto jsi úplně obecně napsal naprosto konkrétně a jednoznačně pouze php+mysql, chápu Jinak máš pravdu, že je to dost používaná kombinace pro programování webů, ale vnucovat to jako řešení pro onlineovky je skutečně krátkozraké, pokud je člověk zvyklý programovat objektově, tak proč se omezovat tou náhražkou v php a nenapsat to v něčem normálním, za polovinu času, a lépe  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Yossarian

|
Zaslal: 24. srpen 2007, 08:55:43 Předmět: |
|
|
rezna napsal: |
ad Perl/CGI - to mas slozite - nekteri lidi zas tuhle kobinaci neopusti ani kdyby trakare padaly. podivej se na IS ze. |
zaklad IS na muni psal afaik clovek, ktery za cisarepana studoval u nas na gymplu, a napsal neco podobneho - fungovalo to genialne, ale nikdo nikdy nemel moznost to upravit ani prepsat, protoze se v tom proste nedalo vyznat, a z toho cast vzal do IS
Eosie: jo, rd je v perlu, ted sem si uvedomil ze sem o tom taky cetl  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|