Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
MD

|
Zaslal: 17. srpen 2008, 11:30:59 Předmět: |
|
|
ondy1985 napsal: |
MD napsal: |
Kdybys chtel hned hry, tak spis doporucim neco jako Game Maker (Asi se nenaucis programovat, ale zjistis, co vse pro hru potrebujes a jak takova hra funguje) |
Programovat sa sice nenauci, ale nauci sa aspon zaklady algoritmizacie, co je podla mna najdolezitejsie. Naucit sa syntax akehokolvek jazyka uz potom zvladne aj cvicena opica. |
JJ, taky mam ten pocit A GM rozhodne neomezuje tvurci svobodu (ted jsem zase obdivoval ty nove starwars od Jazzua Super). Co se tyce svobody, je bezne programovani mnohem problematictejsi. Je tam tak nejak potreba se to naucit (a naucit se toho opravdu spoustu) a to trva dlouho. A nez se to clovek nauci, tak zadna hra. A az se to clovek nauci, tak ty hry daj spoustu prace, sice muzou byt super skvele, jenze co je to cloveku platny, kdyz nema na to takovou hru vyrobit (proste chybi potrebna pracovni sila). _________________ - play with objects - www.krkal.org - |
|
Návrat nahoru |
|
 |
if.then
|
Zaslal: 17. srpen 2008, 12:30:47 Předmět: |
|
|
OT: Je zvláštní, že 95% lidí, kteří chtějí začít programovat přemýšlí o hrách
Pro L@nce! Máš pravdu, že když chceš dělat hry, chceš to dělat nejdřív jednodušeji. Tak hodně zdaru, ale jestli se tím chceš živit tak nevím nevím(no offense)
Pro Quiark: Ono C a C++ jsou já bych řekl méně komplexní jazyky. Je pravda, že trvá déle v nich vytvořit program, ale, jak říká MS:"Horsepower with a finer degree of control than other Express Editions." To se nedá popřít  _________________ For guns and glory, go to www.ceske-hry.cz.
For work and worry, execute VC++. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Quiark

|
Zaslal: 17. srpen 2008, 12:46:01 Předmět: |
|
|
No v hádce o jazycích tady pokračovat nebudu, klidně si na to založte vlákno
Chtěl bych jen poznámečku k tomu, že se game design naučíš potom... ono programování a game design jsou značně odlišné záležitosti a vyžadují docela odlišné talenty. Programování je dost technická záležitost, game design je zase o takové té svobodomyslné kreativitě nebo tak něco Prostě málokdy se stane, aby člověk uměl obojí.. _________________ Mám strach |
|
Návrat nahoru |
|
 |
opice

|
Zaslal: 17. srpen 2008, 13:11:27 Předmět: |
|
|
No, C++ jako takovy bych nedoporucil, je to pomerne slozite a ono, nez se naucis programovat, tak C++ uz muze jit davno do kytek, uz to bude jen special jazyk pro nejake nizke komponenty nebo v mistech, kde z duvodu technologickych omezeni nepujde pouzit Javu nebo C#.
Rozhodne doporucuju C#. Ale nezacinat programovanim her, ale malych jednoduchych programku.
Jinak ani ten GameMaker bych nezavrhoval. IMHO tam nejake programovani taky je, takze bych to bral jako Robota Karla k nauceni se zakladum algoritmizace.
Asi bych zvolil postup GM -> C#. Tot asi tolik.
A na Pascal bych se uz uplne vykaslal, dle mych informaci Delphi uz je davno dead projekt a nove verze nevychazi. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
frca

|
Zaslal: 17. srpen 2008, 13:33:48 Předmět: |
|
|
Já doporučuju se GM neučit.
Jestli důvěřuješ Microsoftu, tak asi dej na předchozí rady (ale to říkám nerad). Pokud ne, tak C++ a/nebo Java. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Quiark

|
Zaslal: 17. srpen 2008, 13:45:58 Předmět: |
|
|
Pro Micrososfto-fobiisty se dá doporučit třeba Python  _________________ Mám strach |
|
Návrat nahoru |
|
 |
L@nce!

Založen: 16. 08. 2008 Příspěvky: 15 Bydliště: V knihách o OGRE
|
Zaslal: 17. srpen 2008, 15:02:36 Předmět: |
|
|
no ktomu game designu sem poměrně kreativní,ale dík za objasnění aspon mám představu plácl jsem to jen tak jinak se držím programování...no newím jak to tak poslouchám asi budu muset zatnout zuby a jit do GM i když bych se tomu nejradši vyhnul...nemůžu se třeba algoritmizaci naučit samostatně a rovnou jít do Csharp a jak bylo řečeno skoušet po maličkých krůčcích?? _________________ Ten o kom říkáte že smrdí většinou nesmrdí,jen je vám pachově nepřitažlivý. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Quiark

|
Zaslal: 17. srpen 2008, 15:34:12 Předmět: |
|
|
Mno... přestaň teoretizovat, vezmi nějaký programovací jazyk a napiš třeba kalkulačku, hádání čísel nebo něco takovýho  _________________ Mám strach |
|
Návrat nahoru |
|
 |
L@nce!

|
Zaslal: 17. srpen 2008, 15:55:11 Předmět: |
|
|
jj ale pořád sem si nejistý mám pocit jako bych skákal do nějaké díry kde je taková tma že nevidim na dno začal bych určtitě nějakou literaturou ted sem se dival n e-shop pořád nějak newím co si vybrat zčanu C# to určitě ale sem zmatený z toho všeho o kolo jako je OOP nebo algoritmizace newim jestli to potřebuju hned nebo si mám raději koupit knihu Microsoft Visual C# 2005 krok za krokem páč je to jediná česká věc která mi přišla vhodná i když už je 2008čka.Newim sem prostě zmateny uplně ideální by bylo kdybyste mi někdo řekli co si mám koupit za knihu pokud možno v CZ at mužu začít protože jestli přečtu ještě jeden článek o programování tak stoho asi z magořím potřebuju jít konečně do praxe  _________________ Ten o kom říkáte že smrdí většinou nesmrdí,jen je vám pachově nepřitažlivý. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Matasx
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
L@nce!

|
Zaslal: 17. srpen 2008, 16:04:05 Předmět: |
|
|
D9ky určitě skusíme a o nějaké komplexní literatuře nááhodou něco nevíte popřípadě o soukromých lekcích někde na ostravsku?  _________________ Ten o kom říkáte že smrdí většinou nesmrdí,jen je vám pachově nepřitažlivý. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Deluxe

|
Zaslal: 17. srpen 2008, 16:07:28 Předmět: |
|
|
No třeba já sem začínal opačně nejdřív sem zkoušel a až sem nevěděl tak hledal . Jinak dobra knizka je asi C# a .NET 2.0 Profesionálně, ale ta neučí programování ale spíš přímo C#. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Matasx
|
Zaslal: 17. srpen 2008, 16:08:34 Předmět: |
|
|
Něco takovýhleho: http://knihy.heureka.cz/c-2005-programujeme-profesionalne/ jmenuje se to sice C# profesionálně, ale probírá se to od uplných základů. Časově je to trošku náročnejší, myslím že to má přes 500 stránek. Zato se na tom člověk hodně naučí. Nemusíš to ani kupovat, většinou se to dá půjčit i v knihovně. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Quiark

|
Zaslal: 17. srpen 2008, 16:12:50 Předmět: |
|
|
Já jsem koukal na ten seriál na živě a on není určen pro lidi, co neuměj programovat. Je určen pro programátory, co neuměj C#.
EDIT:
Když jsem dával dohromady to info na wiki, našel jsem http://www.skil.cz/python/ a přišlo mi to po přečtení prvních dvou stránek docela fajn. Je to opravdový kurz pro lidi, co vůbec neumí programovat. Sice to učí programovat v Pythonu, ale to podle mě vůbec nevadí. Až si tímhle projdeš, budeš aspoň vědět, jak se to dělá a můžeš začít s C#, bude to jednodušší.
A ničeho se neboj, nejhorší, co se ti může stát je, že z tebe bude opravdovej programátor  _________________ Mám strach
Naposledy upravil Quiark dne 17. srpen 2008, 16:27:17, celkově upraveno 1 krát |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Matasx
|
Zaslal: 17. srpen 2008, 16:16:34 Předmět: |
|
|
aha já jsem ho nečetl... ale Puše znám a na ten seriál sou celkem kladný ohlasy. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|