Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
L@nce!

Založen: 16. 08. 2008 Příspěvky: 15 Bydliště: V knihách o OGRE
|
Zaslal: 17. srpen 2008, 16:21:49 Předmět: |
|
|
Mno ta kniha taky počítá s předchozí znalostí nějakého jazyka ale vypadá zajímavě asi pujdu do tehle
http://knihy.cpress.cz/knihy/pocitacova-literatura/programovani/microsoft-visual-c-2005-krok-za-krokem/
Al mám dva dotazy
1) mám si kní dokoupit ještě něco jako třeba algoritmizaci a nebo OOP? nebo to zatím stačí??
2) Nevíte náhodou kdy má vyjít něco novějšího? myslím na Visual Studio 2008 _________________ Ten o kom říkáte že smrdí většinou nesmrdí,jen je vám pachově nepřitažlivý. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Deluxe

|
Zaslal: 17. srpen 2008, 16:25:38 Předmět: |
|
|
1) Ja myslim ze by to mohlo stacit (muj nazor)
2) To nevim ale on mezi 2005 a 2008 zase takovej rozdil neni |
|
Návrat nahoru |
|
 |
L@nce!

|
Zaslal: 17. srpen 2008, 16:31:12 Předmět: |
|
|
ok diky jak dlouho bude trvat než do toho "zapadnu" když se budu učit a trénovat intezivně?? _________________ Ten o kom říkáte že smrdí většinou nesmrdí,jen je vám pachově nepřitažlivý. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Matasx
|
Zaslal: 17. srpen 2008, 16:31:39 Předmět: |
|
|
Ani tak nejde o MSVS ale spíš C# 2.0 vs 3.5 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
OndraSej

Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 767 Bydliště: Brandýs nad Labem
|
Zaslal: 17. srpen 2008, 16:31:43 Předmět: |
|
|
Pokud jde o uceni algoritmizace a zakladnich principu, tak docela dobra byla serie od panu Pecinovskeho a Viriuse, kterou vydavala Grada:
Zaklady algoritmizace,
Prace s daty I,
Prace s daty II,
Objektove programovani I,
Objektove programovani II
- jedina nevyhoda je, ze to vyslo nekdy pred 10 lety, takze mluvi o Pascalu a starsich verzich C/C++. Na druhou stranu to, co tam uci jsou obecne principy, ktere platily pred 10 lety naprosto stejne jako dnes a ktere neni problem prenest i do jinych jazyku.
- jo a druha nevyhoda je, ze to vyslo pred 10 lety, takze v knihkupectvich uz ji nenajdes. Na druhou stranu je dost dobre mozne, ze uz se dostala i do vasi mestske knihovny  _________________ http://trionteam.net |
|
Návrat nahoru |
|
 |
L@nce!

|
Zaslal: 17. srpen 2008, 16:48:07 Předmět: |
|
|
aha no naše knihovna by se spíš měla psát bez první poloviny názvu protože vní se nic sehnat nedá...ale školní knihovna tam by něco mohlo být když vemu v potaz to že budu maturovat s C.... _________________ Ten o kom říkáte že smrdí většinou nesmrdí,jen je vám pachově nepřitažlivý. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
rezna
|
Zaslal: 17. srpen 2008, 16:48:51 Předmět: |
|
|
L@nce! napsal: |
ok diky jak dlouho bude trvat než do toho "zapadnu" když se budu učit a trénovat intezivně?? |
hmm kodit uz pres 10 let - a porad jsem nezapadnul - ale uz mi celkem slusne plati  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
L@nce!

|
Zaslal: 17. srpen 2008, 17:09:06 Předmět: |
|
|
tak to jo to bych si měl maknout jinak jak je vubec placenej běžnej programátor?? _________________ Ten o kom říkáte že smrdí většinou nesmrdí,jen je vám pachově nepřitažlivý. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Matasx
|
Zaslal: 17. srpen 2008, 17:12:09 Předmět: |
|
|
Podle toho kde sežene práci. A to učení neuspěchej. Aneb:
Co si pamatujeme při učení
10% toho, co slyšíme
15% toho, co vidíme
20% toho, co zároveň vidíme a slyšíme
40% toho, o čem diskutujeme
80% toho, co přímo zažijeme nebo děláme |
|
Návrat nahoru |
|
 |
VladR
Založen: 30. 07. 2007 Příspěvky: 1322 Bydliště: Greater New York City Area
|
Zaslal: 17. srpen 2008, 18:29:03 Předmět: |
|
|
L@nce! napsal: |
jinak jak je vubec placenej běžnej programátor?? |
Je plateny tak dobre, ako si sam vyjedna pocas pohovorov. Ak k nam pride chlapik a povie, ze mu stadci 20k, tak mu nebudeme davat 40k. Ak chce 60k a mzome dat len 40k, tak tiez nic. Ale obcas sa da vyjednat aj viac, ak je team v tazkej casovej tiesni a je zjavne, ze ti netreba zdlhave zaskolovanie.
Pri programatoroch je horna hranica niekde v stratosfere, v porovnani s nastupnym platom po skole
Napr. na Slovensku programatori podla nedavnej statistiky patria do skupiny 9% najlepsie zarabajucich ludi v republike, cize vyse 90% populacie zaraba menej ako oni. Nie najhorsie na konicka
Neviem ako je to v Cechach.
Podla poslednych fam si dobry koder v prahe s 10rocnou praxou pride zhruba na necele mego rocne vo firmach typu seznam.cz, skype,google. Ak teda prejdes cez 5-8 kol pohovorov ...
Inak to vydel zhruba polovicou. Nastup okolo 25k. Mimo Prahy logicky menej (s nevyhnutnymi vynimkami).
Biedu triet ako koder nebudes. V beznom jobe si tazko vydobijes zvysenie o 10-20k mesacne. Ako koder je to uplne realne, obzvlast s prechodom do inej firmy  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pauki
|
Zaslal: 17. srpen 2008, 18:30:25 Předmět: |
|
|
Všechny vás zdravím. Asi před týdnem jsem se pustil do 3D grafiky, ale nechytilo mě to, a tak jsem skončil u myšlenky začít s programováním. Pročelt jsem si toto pro mě opravdu přínosné fórum a začal se učit C#. Do této chvíle jsem udělal pár jednoduchých konzolových aplikací (Kalkulačka, Kolik má měsíc dnů...) a už se těšim, až budu umět vše a zkusím nějakou hru s XNA, což ale bude ještě nějakou tu chvíli trvat... .
S tim seriálem na živě máte pravdu, zkoušel jsem to s ním, ale opravdu není pro začátečníky . |
|
Návrat nahoru |
|
 |
L@nce!

|
Zaslal: 17. srpen 2008, 18:47:39 Předmět: |
|
|
jj to procentualni vyjadření učení je svatá pravda .jinak diky za objasnění jeden známý mi říkal "Hele normálně ten synek od jarky jo no tak on prej dělá něco s progrmováním a vydělává si nějakejch 20 a to je mu 17 slušný ne? " newim co je na tom pravdy mno ale nebylo by to špatné ovšem to by musel bejt muj otec Bill Brána a učit mě kódovat od 4 let
jinak prosimtě jak ses učil to C# z jaké literatury si čerpal? _________________ Ten o kom říkáte že smrdí většinou nesmrdí,jen je vám pachově nepřitažlivý. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pauki
|
Zaslal: 17. srpen 2008, 18:59:56 Předmět: |
|
|
No stále se ho učim, sem teprve ve 4. kapitole . Hledáním seriálu nebo tutoriálu, kterej by mi alespoň trochu seděl jsem strávil dost dlouho, ale nakonec jsem našel pdf školy SPŠE Ječná z roku 2005/2006 s názvem "Základy programování v jazyce C# pro naprosté začátečníky". Je to na stránkách školy, takže by se o nic nelegálního jednat nemělo -
kód: |
http://web.spsejecna.cz/projekt/zacatekcsharp2.pdf |
.
Snad ti to pomůže.... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
L@nce!

|
Zaslal: 17. srpen 2008, 19:54:28 Předmět: |
|
|
hej jo díky ti moc a nic jineho si neskoušel??? _________________ Ten o kom říkáte že smrdí většinou nesmrdí,jen je vám pachově nepřitažlivý. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pauki
|
Zaslal: 17. srpen 2008, 19:57:27 Předmět: |
|
|
Co jiného myslíš? Zatím jedu podle toho pdfka a až s ním skončím, podívám se po něčem dalším. Jeho kvalitu nám ale musí přiblížit členové tohoto fóra, co už C# ovládají... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|