Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
uiii
|
Zaslal: 21. září 2008, 15:39:08 Předmět: Virtualizace již nainstalovaného systemu |
|
|
Čau, měl bych dotaz ohledně virtualizace operačních systémů. Doufám že tomu tady někdo rozumí. Totiž jde mi o to, zda je možné nějakým způsobem virtualizovat system, který jiš mám nainstalovaný na diskovém oddílu. Ale aby to bylo tak, že ať do toho systému nabootuju normálně nebo přes virtualizační nástroj, se pořád jednalo a ten symý systém se stejnými soubory (no chci tim říct, jako že si nechci jen udělat obraz toho diskovýho oddílu a tan pak virtualizovat). Je tohle možné? A pokud ano, dá se to udělat pomocí softwaru dostupného zdarma? Dík Uiii _________________ Twitter |
|
Návrat nahoru |
|
 |
rezna
|
Zaslal: 21. září 2008, 15:53:31 Předmět: |
|
|
mno spis bych se chtel zeptat jaky v tom vidis smysl? - treba vmware server (zdarma) i workstation (placeny) umi bezet virtualne na fyzickym diskem
zasadni problem mas ale s ovladaci - to bych netvrdil ze teda takhle rozumne pujde |
|
Návrat nahoru |
|
 |
uiii
|
Zaslal: 21. září 2008, 16:09:44 Předmět: |
|
|
No smysl vidim v tom, ze primarne budu pracovat na lixunu, ale chtel bych mit zarovan nainstalovanej i windows. A kdyz treba budu v linuxu vytvaret web, a pak budu chtit odzkouset jak jede na IE (ano, IE se da nainstalovat i na linux, ale z vlastni zkusenosti vim, ze nezobrazuje presne stejne jako ve win), tak se virtualne nabootuju do windows. Ale kdyz si pak nekdy budu chtit zahrat s kamaradama po LANce nakou hru, ktera nejede na linuxu tak do se nabootuju normalne do win a hraju. _________________ Twitter |
|
Návrat nahoru |
|
 |
rezna
|
Zaslal: 21. září 2008, 16:16:37 Předmět: |
|
|
tohle se mi nelibi - rozhodne bych ti doporucil mi jeden system virtualni - minimalistickej pro overeni v IE a zakladni praci a druhej nativni pro hrani her
muzes si to zkusit - tedy zvirtualizovat jiz existujici system - ale moc bych tomu neveril - drivery jsou svine |
|
Návrat nahoru |
|
 |
OndraSej

Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 767 Bydliště: Brandýs nad Labem
|
Zaslal: 21. září 2008, 16:23:20 Předmět: |
|
|
S VMWare moc zkusenosti nemam, ale pro Virtual PC plati, ze emuluje hodne odlisny HW od toho, jaky ve skutecnosti na tom pocitaci mas (CPU, zakladni deska, graficka karta a vsechno) a presvedcit Windows, aby z jednoho disku bootovaly na dvou hodne odlisnych platformach (napr. nove procesory od Intelu a AMD v novych PC versus P4, ktere emuluje VPC) povazuju za obtizne, ne-li nemozne. A udrzovat to pohromade delsi dobu vcetne aktualizaci uz si fakt neumim predstavit. Nehlede treba na aktivaci u XP a dalsi srandy pro usnadneni zivota uzivatelu.
Z tohohle hlediska by pro tebe asi bylo lepsi ten virtualni system nainstalovat VPC/VMWare do nacisto. Jednak se vyhnes problemum s ovladaci, a krome toho ten system bude o dost mensi, nez "normalni" windows, protoze si tam budes das jenom to, co opravdu potrebujes k praci (IE). A na tu hru stejne budes budes rebootovat. _________________ http://trionteam.net |
|
Návrat nahoru |
|
 |
uiii
|
Zaslal: 21. září 2008, 16:49:04 Předmět: |
|
|
To je sice hezky, ja bych si klidne udelal dve instalace windows (virtualni a normalni) ale jako pokud chci dodrzovat licence... widnows si dvaktrat kupovat rozhodne nehodlam _________________ Twitter |
|
Návrat nahoru |
|
 |
OndraSej

|
Zaslal: 21. září 2008, 18:00:43 Předmět: |
|
|
A EULA urcite nedovoluje provozovat virtualni windows na tomtez pocitaci?
Nicmene pokud to nezvladne VMware nebo Virtual PC, tak se obavam, ze nepochodis, protoze tyhle programy patri k tomu nejlepsimu, co sezenes, takze pokud to neumi oni, tak asi nikdo.
Obavam se, ze budes mit jednodussi virtualizovat ten Linux... _________________ http://trionteam.net |
|
Návrat nahoru |
|
 |
uiii
|
Zaslal: 21. září 2008, 18:11:15 Předmět: |
|
|
No kdyz to nepude tak je to jedno. Ale Linux na windows virtualizovat urcite nebudu, potrebuju aby linux mel plnej vykon a navic ty (zku**ny, nepouzitelny, pomaly, silene narocny - mluvim o vistach) se budu pokouset pouzivat co nejmin ne-li vubec.
No jinak dik za rady.
PS: co jsem napsal je jen muj nazor a nechci tim rozpoutat zadny flame. _________________ Twitter |
|
Návrat nahoru |
|
 |
nou

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
rezna
|
Zaslal: 21. září 2008, 20:23:29 Předmět: |
|
|
ale nikdo nezakazuje virtualizovat neOEM windows treba ze  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
OndraSej

|
Zaslal: 22. září 2008, 01:10:10 Předmět: |
|
|
rezna> no ale treba by slo ty OEM windows koupit na jedne fakture s VMware (to musim nekdy vyzkouset ) _________________ http://trionteam.net |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ladis

|
Zaslal: 22. září 2008, 12:05:20 Předmět: |
|
|
Ve VMware jde v poho spustit system z disk partition (do ktereho jinak normalne bootujete). Akorat ten system uvidi uplne jiny hardware (CPU, RAM, grafika, ...). XPcka to zvladaj v poho, ale netestoval jsem OEM verzi XPcek. _________________ Award-winning game developer
Naposledy upravil Ladis dne 22. září 2008, 12:17:19, celkově upraveno 2 krát |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mem

|
Zaslal: 22. září 2008, 12:10:59 Předmět: |
|
|
Ladis napsal: |
XPcka to zvladaj v poho... |
Mam dojem, ze v tomhle je rozdil u Home a Professional verze. Pro by se mela i z vetsich zmen HW vzpamatovat, Home nuti do reinstalace _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ladis

|
Zaslal: 22. září 2008, 12:18:08 Předmět: |
|
|
Ano, mluvil jsem o Professional.
Jinak moje zkusenost s IE6 na Linuxu je takova, ze zobrazuje uplne stejne jako ve Win, akorat odrazky typ "vyplnene kolecko" mi zobrazuje vetsi nez ve Win (ale rozmery ohledne formatovani dokumentu maj stejne, takze to zbytek stranky neovlivni). V praci jsem pres 90 % casu v Linuxu a jen u hodne zprasenych stranek prebootovavam do Win kvuli kontrole v IE7 (ktery v Linuxu prakticky nejede). _________________ Award-winning game developer |
|
Návrat nahoru |
|
 |
SUK
|
Zaslal: 22. září 2008, 16:09:22 Předmět: |
|
|
s VMWarem ti to pujde urcite, jednou jsem udelal dosti blaznivej pokus a to ze jsem ve virtualu nabootoval prave bezici system. Hodilo to par erroru, ale fungovalo to. I po vypnuti a rebootu beziciho systemu. Tudiz takovahla moznost tady je
Jo, byly to WinXP pro CZ
btw jak OndraSej pise, ze by byl problem mezi AMD/Intel - kdysi davno, kdyz jsem nemel notebook jsem chodil do skoly s diskem ze kteryho jsem bootoval. Doma jsem mel AMD chipset, skola je 100% intel => po pouziti mergeIDE XP to fungovalo bezproblemove a nabootoval jsem kdekoliv... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|