.[ ČeskéHry.cz ].
Collect coins - a už zase "RPG"

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Hry pro PC, konzole, ...
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Houp

PříspěvekZaslal: 16. listopad 2008, 19:10:05    Předmět: Collect coins - a už zase "RPG" Odpovědět s citátem

Collect coins je provizorní název pro budoucí malé "RPG". Vtělíte se do role sběratele starodávných mincí, které jsou rozsety všude možně. Ať už jsou hlídány nepřátelskými monstry, nebezpečnými pastmi, nebo ve vlastnictví jiných sběratelů, kteří vám je věnují pouze když prokážete své schopnosti.

Hlavní hrdina nebyl zrovna vycvičen v boji, takže většinou bude muset utíkat před nepřáteli. Zabít příšery bude moc například tím, že je vláká do pasti.

Vývoj postavy bude silně zjednodušen a bude se zlepšovat jen pár hlavních atributů jako je rychlost, maximální zdraví, odolnost.

Celou hru plánuji celkem minimalisticky - pár příšer, několik předmětů apod. (od většího konceptu především odrazuje nepřítomnost grafika, veškerou grafiku si dělám sám.. a dle toho to i vypadá)

Ovládání :
- je popsáno ve hře, potřebuji zjistit, jestli dostatečně, tak zde neuvádím

Pokud jste majiteli ne 10 tlačítkových podložek, tak můžete místo chybějících/nefunkčních tlačítek používat klávesy :

kód:

qwe
a d
yxc

http://nahraj.to/download/sberatel-minci-zip

Naposledy upravil Houp dne 18. únor 2009, 21:07:10, celkově upraveno 6 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Quiark

PříspěvekZaslal: 16. listopad 2008, 20:50:07    Předmět: Odpovědět s citátem

Tyjo, to je dobrej nápad s tím padem Smile Jenom škoda, že ten můj nemá křížek (má jen 4 šipky), nešlo by to kombinovat s klávesnicí? A taky mysli na přemapování, opět můj pad to má trochu jinak (ale možná by to šlo pořešit kalibrací ve Windows).

Snad bude čas to vyzkoušet.

EDIT: jo a nejde to stáhnout (prej špatný link)
Houp

PříspěvekZaslal: 16. listopad 2008, 21:06:55    Předmět: Odpovědět s citátem

Případně pro simulaci podložky jsou ve hře funkční tato tlačítka :
kód:

qwe
a d
yxc

Jinak jsem nahrál soubor jinam. Snad už to půjde.

EDIT : Přemapování určitě ve finální verzi bude pro jistotu(hra s přenastavováním ovládání počítá), v demu to ale není, snad se nevyskytne mnoho problémů (s jistotou mohu jen říct, že to funguje na Impact dance pad)

PříspěvekZaslal: 17. listopad 2008, 13:20:35    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak si musím počkat na to přemapování, kalibrace ve windows nepomůže.
Houp

PříspěvekZaslal: 17. listopad 2008, 14:38:16    Předmět: Odpovědět s citátem

Přidán soubor s možností provizorní kalibrace dle vaší podložky. Viz první post dole.

PříspěvekZaslal: 18. listopad 2008, 14:08:17    Předmět: Odpovědět s citátem

Použití padu chválím, a je to taky důvod, proč si to zkusím zahrát. Jsem zvědav.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
franz

PříspěvekZaslal: 18. listopad 2008, 14:19:52    Předmět: Odpovědět s citátem

mně se to šipkama ovládá hrozně, otáčet postavu by bylo funkční jen pokud by nechodila po čtvercích, ale takto bych ji raději naváděl co šipka to směr
kvůli ovládání jsem prodělal nespočet pádů do rokle (nebo co to je) a prakticky se nikam nedostal
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Houp

PříspěvekZaslal: 18. listopad 2008, 21:03:13    Předmět: Odpovědět s citátem

franz napsal:
mně se to šipkama ovládá hrozně, otáčet postavu by bylo funkční jen pokud by nechodila po čtvercích, ale takto bych ji raději naváděl co šipka to směr

Když jsem přemýšlel o tom ovládání podložkou, tak mě napadlo nespočet možností, včetně té, co navrhuješ. Bohužel u ní by nestačilo ani těch 8 + 2 tlačítek. Takže ne. (momentálně všechen pohyb je na 4 tlačítka - chůze, otáčení se, běhání, skákání malý skoky, velký skoky)

Asi zpočátku je to obtížnější se naučit to ovládat. Přeci jen takové ovládání asi ještě nikdo nikde nepoužil. Snad se najdou lidi, kteří budou trpěliví. Smile

PříspěvekZaslal: 19. listopad 2008, 02:45:17    Předmět: Odpovědět s citátem

Trpělivý jsem teda nebyl, pro mě je to v této podobě neovladatelné a tedy i nehratelné.
Houp

PříspěvekZaslal: 19. listopad 2008, 08:06:50    Předmět: Odpovědět s citátem

franz napsal:

Možná už vím, kde je problém. Důležité je nezapomínat na tlačítko šipky dolu, které vás zastaví.

Když běžíte na podložce rychleji než váš panáček, tak ono se mu nahromadí 1 krok navíc, aby jeho pohyb mohl být plynulý. (jinak byste nakráčeli krok, panáček ho udělal, až by ho dodělal, tak by se zastavil a teprve by to byla chvíle pro Vás)

zkusím se nad ovládáním ještě zamyslet. V nejhorším ovládání padem bude jen jako bonus, vždy to půjde hrát jen na klávesnici.

PříspěvekZaslal: 1. prosinec 2008, 18:44:47    Předmět: Odpovědět s citátem

http://www.nahraj.cz/content/dw/8eaffa53-6228-42c8-84b1-b47ef9b342f8

Nová verze, nové ovládání. Na základě vašich připomínek a i připomínek dvou kamarádů, kteří si hru vyzkoušeli, jsem ovládání dost zjednodušil.

Takže už se nerozlišuje běhání/chození, furt běháte. Ovládání je absolutní, šipka nahoru, panáček jde nahoru, šipka doprava, panáček jde doprava. Pokud jen krátce stisknete směrovou šipku směrem, kterým se momentálně nedíváte, panáček se pouze otočí. Držíte-li klávesu déle, panáček se tím směrem rozejde.

Panáčka nemůžete otočit rovnou o 180 stupňů, tlačítko "proti" směru panáčka způsobí, že panáček skočí. Pokud chcete udělat dlouhý skok, musíte během běhu stisknout a držet tlačítko pro skok. Zní to možná složitě, ale není. Funguje to podobně jako skákání v Prince of Persia.
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Hry pro PC, konzole, ... Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: