.[ ČeskéHry.cz ].
3D desktop
Jdi na stránku 1, 2  Další

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Marek

PříspěvekZaslal: 11. prosinec 2008, 05:56:02    Předmět: 3D desktop Odpovědět s citátem

Kdyby vás to zajímalo - existuje projekt zabývající se opravdovým 3D desktopem pro Windows - Aximion. Údajně to kompletně nahrazuje standardní 2D rozhraní. Vypadá to dost hustě. Kdyby MS takhle udělal desktop už ve Vistách, ten systém by byl dnes úplně někde jinde (hlavně by nebyl pro smích).

Tady máte videa pro ukázku, jak to vypadá: http://www.youtube.com/user/Kingostewar
Pokud to chcete zkusit, tak tady je download: http://www.mightywill.com/download
Autor používá WinXP, takže by to mělo jet snad na všech Oknech.

Kdyžtak dejte vědět, co si o tom myslíte.
franz

PříspěvekZaslal: 11. prosinec 2008, 07:20:40    Předmět: Odpovědět s citátem

na notebooku mi to nechodí, chce to výkonnou grafiku
(mám Intel GMA 950 128MB)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Quiark

PříspěvekZaslal: 11. prosinec 2008, 09:21:37    Předmět: Odpovědět s citátem

Já už jsem podobný program zkoušel. Člověk si s tím 10 minut hraje a pak to stejně vypne, protože na praktické použití to není.
]semo[

PříspěvekZaslal: 11. prosinec 2008, 09:22:27    Předmět: Odpovědět s citátem

Docela slabota.
citace:
Údajně to kompletně nahrazuje standardní 2D rozhraní.

Vždyť to na těch videích ovládá jen a pouze přes 2D rozhraní. Jen je natažený na obdélníku, který se vznáší ve 3D...nic moc.
Aquadelic GT, Mafia II, simulátory
Hunter

PříspěvekZaslal: 11. prosinec 2008, 15:04:31    Předmět: Odpovědět s citátem

Takovýhle pokusy už existujou minimálně 10let (už na čerstvých Win98 sem to zkoušel), problém je, že jsou úplně k ničemu.
Ergonomie 0,00 nic.
Ladis

PříspěvekZaslal: 11. prosinec 2008, 15:20:57    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky si rikam, kdyby zkopirovali Compiz z Linuxu, tak je to jina.
OndraSej

PříspěvekZaslal: 11. prosinec 2008, 16:19:45    Předmět: Odpovědět s citátem

Hunter> zas tak strasene to s temi pokusy neni, na XP pouzivam Cube 3D desktop (virtualni plochy na kostce) a kdyz treba delam nejaky server, tak se mi hodi mit na jedne plose IDE, na druhe logy a na treti treba browser. A rozhodne si myslim, ze je pro me efektivnejsi mit ty programy rozhazene na virtualni plochy, nez tyden hledat ten spravny pres Alt-Tab. A na linuxu pouzivam Compiz prave proto, ze v tom prepinani, plochovani a tak dal jde jeste mnohem dal a kdyz si na to clovek zvykne, tak to je hodne efektivni.

Ladis> no, rekl bych, ze zkopirovat Compiz tak, aby sel na XP asi nebude mozne kvuli zpusobu renderovani. Na Viste by to teoreticky jit mohlo a ve Win7 by ho uz treba mohli dat do zakladni instalace Smile No a ted tu o cervene karkulce... Smile
Quiark

PříspěvekZaslal: 11. prosinec 2008, 16:29:55    Předmět: Odpovědět s citátem

ondrasej: Nějaké virtuální plochy do Windows XP bych taky ocenil, ale rád bych, kdyby přepínání ploch nebylo doprovázené různým nepříjemným blikáním oken. Pokud to ten program co používáš splňuje, prosil bych link Smile
OndraSej

PříspěvekZaslal: 11. prosinec 2008, 16:38:14    Předmět: Odpovědět s citátem

Quiark> www.cubedesktop.com - ale je to shareware. Jako neni to Compiz s plynulym scrollovanim z jedne plochy na druhou, ale da se to prezit.
rezna

PříspěvekZaslal: 11. prosinec 2008, 16:39:07    Předmět: Odpovědět s citátem

Quiark napsal:
ondrasej: Nějaké virtuální plochy do Windows XP bych taky ocenil, ale rád bych, kdyby přepínání ploch nebylo doprovázené různým nepříjemným blikáním oken. Pokud to ten program co používáš splňuje, prosil bych link Smile

ja jsem pouzival 2 - virtuawin a neco od M$ primo - ale nebyl jsem spokojen ani s jednim - prirostl jsem k Alt+Tab - ale treba tomu dam zase sanci Smile
Quiark

PříspěvekZaslal: 11. prosinec 2008, 16:45:14    Předmět: Odpovědět s citátem

No já jsem bez TaskSwitchXP jak bez ruky. Ale ty virtuální plochy se hodí, když člověk dělá 10 věcí najednou.
Mem

PříspěvekZaslal: 11. prosinec 2008, 17:35:58    Předmět: Odpovědět s citátem

Quiark: Pravda, kolikrát si vzpomenu, že bych potřeboval ještě třetí monitor, když si uspořádávám nějaké věci co potřebuju mít najednou na očích. Ze začátku byl 2 nezvyk, teď je to naprostá samozřejmost a člověk by využil ty 3. Jen mám obavu kam by to šlo dál Wink

PříspěvekZaslal: 11. prosinec 2008, 20:55:38    Předmět: Odpovědět s citátem

OndraSej> Já proti virtuálním plochám nic nemám, ale mohl bys mi prosím osvětlit, jak ergonomii používání pomáhá právě to, že jsou (ve 3D) na krychli?
Navíc si myslím, že virtuální plochy x 3D desktop je srovnání něčeho úplně nesouvisejícího Wink (něco jako když sem nedávno četl inteligentní článek, který skvělě osvětloval, že dual-core procesory jsou skvělý, protože umožňují 64bit adresování pamětí).
OndraSej

PříspěvekZaslal: 11. prosinec 2008, 22:11:51    Předmět: Odpovědět s citátem

Hunter> Podle me to pomaha ergonomii tim, ze ty plochy jsou nejak "logicky" usporadane, tj. zlepsuje to orientaci a vyhledavani v nich. Samozrejme jsou i dalsi pristupy (treba odzoomovani vsech ploch do pozadi), ktere nekomu muzou vyhovovat vic nebo mene (ja treba krychli nepouzivam, protoze dva monitory uz se na krychli davaji spatne).

Ale hlavne, 3D desktop neni jenom o krychli, ale o dalsich volovinkach typu zoomovani oken (at uz zvetseni, nebo zobrazeni vsech oken/ploch vedle sebe). Pokud clovek ma spusteny maximalne jeden nebo dva programy soucasne, tak to je na nic. Ale ve chvili, kdy mam na 1. plose 5 terminalu s logama a na druhe podobny pocet editoru se zdrojaky, tak tyhle na prvni pohled blbosti fakt hodi, z alt-tabu bych se rychle zblaznil.
Marek

PříspěvekZaslal: 12. prosinec 2008, 01:56:03    Předmět: Odpovědět s citátem

OndraSej napsal:
Ale ve chvili, kdy mam na 1. plose 5 terminalu s logama a na druhe podobny pocet editoru se zdrojaky, tak tyhle na prvni pohled blbosti fakt hodi, z alt-tabu bych se rychle zblaznil.

Tak to asi používáš blbý aplikace. Editor má mít soubory v tabech a terminál svoje instance taky. Pak máš jen 2 aplikace na taskbaru.

Aplikace jako GIMP nebo BlueJ radši ani nekomentuju....
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Popelnice Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejdi na: