| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Najcastejsie pouzivam layout |
| EN-US |
|
49% |
[ 33 ] |
| CS/SK-QWERTY |
|
11% |
[ 8 ] |
| CS/SK-QWERTZ |
|
32% |
[ 22 ] |
| Ina QWERTY/QWERTZ |
|
1% |
[ 1 ] |
| Dvorak/AZERTY/non-QWERT* |
|
0% |
[ 0 ] |
| Custom Layout |
|
2% |
[ 2 ] |
| Pouzivam nieco uplne odlisne |
|
1% |
[ 1 ] |
|
| Celkem hlasů : 67 |
|
| Autor |
Zpráva |
Mem

|
Zaslal: 24. březen 2009, 15:55:40 Předmět: |
|
|
Quiark: já nikde nevidím, že by semo tvrdil, že je to špatný program, ale že se spíš používá v akademické sféře, nadšenci, v praxi moc ne. Když jsem ještě chodil do pravidelného zaměstnání "s píchačkami" kde bylo dost prostoru si hrát, tak jsem zkoušel i dvoraka, i vim a další specialitky, a na konec jsem skončil u toho, že používám standardní nástroje, které najdu u zákazníka i na serverech ve vzdálené správě (tj. u winů explorer, notepad, ...). Na domácím PC si to samozřejmě usnadňuji (koupil jsem si salamandr, používám pspad atd.), ale je to pořád jen upgrade nad stejným způsobem práce ze kterého nemám problém se vrátit (což u dvoraka bych jako problém viděl). A ta debata vůbec není o tom, zda je nebo není vim super a o kolik procent zvedne produktivitu _________________
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
OndraSej

Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 767 Bydliště: Brandýs nad Labem
|
Zaslal: 24. březen 2009, 16:00:45 Předmět: |
|
|
Mem> Ja ho zhusta vyuzivam i v praxi (teda praxe == to, za co me lidi plati). A krome toho, ze to je efektivni a pohodlny editor, tak v pohode zvlada i veci jako editace 100+ MB SQL dumpu.
Quiark> Vim jde integrovat do VS jako editor, ale predpokladam ze tim ztratis Intellisense a dalsi nastroje (a nikdy jsem nezkousel, jak to doopravdy funguje). _________________ http://trionteam.net |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
]semo[

|
Zaslal: 24. březen 2009, 18:04:51 Předmět: |
|
|
lehce OT:
Quiark: vždyť jo, žonglovat nastartovanýma motorovkama je taky pěkný kousek a neříkám že je špatný, jen se špatně provádí, nejsi-li nadšenec do žonglování...
Myslel sem to jak říká Mem, ale trochu sem si (neříkám že ne schválně :) ) naběhl. Mě stačí, když přijdu k jinýmu kompu a je tam místo český QWERTZ QUERTY..to nejsem schopnej psát. A to je jen lehce "nestandartní" věc. (umím všema 10ti, učili nás QWERTZ) _________________ Kdo jede na tygru, nesmí sesednout.
---
http://www.inventurakrajiny.cz/sipka/
Aquadelic GT, Mafia II, simulátory |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Quiark

|
Zaslal: 24. březen 2009, 19:04:33 Předmět: |
|
|
| ]semo[ napsal: |
lehce OT:
Quiark: vždyť jo, žonglovat nastartovanýma motorovkama je taky pěkný kousek a neříkám že je špatný, jen se špatně provádí, nejsi-li nadšenec do žonglování...
|
A s plnýma nebo prázdnýma nádržema? Nebo snad poloplnýma? A zároveň poloprázdnýma?  _________________ Mám strach |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
adragon
|
Zaslal: 24. březen 2009, 19:10:23 Předmět: |
|
|
| Mem napsal: |
| Quiark: já nikde nevidím, že by semo tvrdil, že je to špatný program, ale že se spíš používá v akademické sféře, nadšenci, v praxi moc ne. Když jsem ještě chodil do pravidelného zaměstnání "s píchačkami" kde bylo dost prostoru si hrát, tak jsem zkoušel i dvoraka, i vim a další specialitky, a na konec jsem skončil u toho, že používám standardní nástroje, které najdu u zákazníka i na serverech ve vzdálené správě (tj. u winů explorer, notepad, ...). Na domácím PC si to samozřejmě usnadňuji (koupil jsem si salamandr, používám pspad atd.), ale je to pořád jen upgrade nad stejným způsobem práce ze kterého nemám problém se vrátit (což u dvoraka bych jako problém viděl). A ta debata vůbec není o tom, zda je nebo není vim super a o kolik procent zvedne produktivitu |
To jsem po pokusech s dvorakem zjistil také, prostě výhoda rychlejšího psaní není tak velká jako používat stejné rozhraní jako všichni ostatní (i když je totálně idiotské). Většina mé práce kdekoliv začínala nastavením oblíbené klávesnice... a to nemluvím o potížích, když jsem učil a měl jsem občas něco napsat na klávesnici studenta. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Fila
|
Zaslal: 25. březen 2009, 12:30:55 Předmět: |
|
|
| ]semo[ napsal: |
| Fila: no možná, ale spíš v akademický sféře ne? |
No spis kazdy chapeme trochu jinak pojem standard -- VIM je neco, co kdyz jsi umel k programovani pouzivat pred 10 lety, tak to umis i dnes -- to se napr. o windowzich programovacich prostredich tak snadno rict neda. Tedy standard je v mem chapani neco, co je definovane tak dobre, ze se to nemusi moc menit.
Pokud beres jako standard neco, co ma nainstalovana na Windows kazda lama, tak to je asi jina... Pak je VIM linuxovy standard, jak uz tu bylo receno. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|