Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Houp
|
Zaslal: 29. duben 2009, 14:19:04 Předmět: awt key listener přestane reagovat |
|
|
Např. když vytvořím nové okno(novou instanci Frame). Nebo když aktivuji jiné okno.(jinou aplikaci)
Do té doby mi to bez problémů zachytává stisknutí kláves, ale pak už nereaguje, ani když znova aktivuji okno.
Nevíte, čím by to mohlo být a hlavně jak daný problém vyřešit? _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
sulthan

|
Zaslal: 1. květen 2009, 14:47:56 Předmět: |
|
|
Pravdepodobne bude problem s tim, kde je focus... kdyz aktivujes jine okno, nez na kterem mas listener, tak ti to samozrejme zadne keyevents posilat nebude. A kdyz znovu aktivujes puvodni okno, musis si dat pozor, kde je focus, protoze focus urcuje, ktere komponente se keyevents budou posilat. Napriklad pokud tam mas okno, ktere obsahuje nejaky panel a listener mas na okne, tak se muze stat, ze focus ma panel a tomu se taky budou keyeventy posilat.
Bohuzel takhle na dalku se tezko radi... taky to muze mit uplne jiny problem, treba nejak blokujes systemove vlakno, ktere se stara o volani listeneru? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Houp
|
Zaslal: 1. květen 2009, 16:16:58 Předmět: |
|
|
náhadou na dálku si hezky poradil.. jj, bylo to v tom, i když to nechápu.
Přestože jsem x-krát klikl zpátky do okna, tak to okno focus nezískalo. Sice se "aktivovalo", bylo vidět jako aktivní, ale metoda hasFocus vracela stále false.
Takže děkuji, pomohl si mi vyřešit několikadenní problém. _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|