.[ ČeskéHry.cz ].
Plazmu nebo LCD?
Jdi na stránku 1, 2  Další

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Mem

PříspěvekZaslal: 29. květen 2009, 07:55:19    Předmět: Odpovědět s citátem

zapytchu napsal:
]semo[ napsal:
Zapytchu:
čéče, já plasmovou televizi nemám a vůbec po ní netoužím

No jo, ja chtel jenom nasrat mema. Ale asi mne ma v Ignore. Nebo mne ignoruje, fnuk fnuk Sad((

Já mám právě dost dilema jestli jít do plazmy nebo LCD. Asi nakonec vyhraje FullHD projektor Wink Jinak s DespeRadoXem teď promýšlíme ještě další hru pro WM a kvůli zařízením typu HTC Touch HD asi budeme podporovat i rozlišení 800x480, to už bys snad přežil i na TV, je to víc než SD rozlišení Wink

PříspěvekZaslal: 30. květen 2009, 08:07:19    Předmět: Odpovědět s citátem

Mem napsal:
Já mám právě dost dilema jestli jít do plazmy nebo LCD.

Ehm... chaapu, ze muj nazor bude asi dost irelevantni, ale koupi LCD televizoru bys udelal to nejhorsi, co mohl v dane situaci udelat.

FullHD projektor? Smile) Heh, to zni jako zajimavy napad.. ale abys mel kvalitni obraz, budes muset prihodit dalsich deset tisic na platno, aby barvy za to staly :/ Joo platno, to je ta prava veda.

Ja jsem si koupil po dukladnem zvazeni vsech pro a proti plasmu. Byl jsem rozhodnuty pro LCD telku, ale nakonec jsem stal v obchode a koukam ze maji LCD a plasmu vedle sebe. A svete div se, kvalita obrazu(prehravani obycejnych kanalu) vyhrala na cele care plasma.
Ty LCD maji fakt divny obraz, nehlede na to, ze maji malou obnovovaci frekvenci (lcd telka 100Hz je o cenovou tridu vys, vsechny - vcetne sony bravia-maji 50Hz, a to je STRASNYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY).

Nakonec to za velice priznivych 25 000 korun ceskych vyhrala 106cm FullHD Plasma (Panasonic Viera) a ma vsecko. Hezky dyzajn, prijemne ovladani, vestaveny DVB tuner, hafo hdmi vstupu, 200Hz obnovovaci frekvenci (dual 100Hz) a dobrej zvuk... Pod to das PS3 a mas temer perfektni domaci kino.

A co vic! Obraz je fakt prijemny, nastavis si treba EKO mod a najednou je obraz takovej prijemne k pokoukani i v uplne tme, tzn. ze te neboda do oci... videl jsem i LCD telky, kde sis tu svetlost nemohl o mnoho stahnout, tady to ma vsecko takovy hezky dynamicky, a to je fajn.

Kazdopadne Plasma vs LCD = 1:0. A spotreba ze je vyssi u plasmy? aale.. udavana spotreba je jen pri max. svetlosti pri cele bile obrazovce, takze realna spotreba je nekde na 60procentech udavanych.. mne zere udajne nejakych 380W, ale realne tech 200-250. Coz neni zase tolik.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ondy1985

PříspěvekZaslal: 30. květen 2009, 09:36:41    Předmět: Odpovědět s citátem

Afaik dost zalezi na tom, ci mas doma hernu konzolu. Kupovat plazmu a napojit na to hernu konzolu je ta najvacsia blbina aku mozes urobit. Plazma ma sice mozno lepsi obraz, ale hrozne lahko sa na nej "vypaluje" obraz - to znamena, ze pokial mas na obrazovke dlho nejaky staticky obraz (ako je napriklad HUD u hier), tak sa ti tam tieto body vypalia (burn-in). Je to presne ten problem, pred ktorym chrani screensaver, a plazmy su na toto velmi citlive.

Sice niektore plazmy maju rozne nastavenia, ktore by burn-in mali obmedzit, ale napriklad ja pouzivam telku z 90% na hranie a len zvysok je sledovanie filmov. Kupovat plazmu v mojom pripade by bola nerozvaznost a zbytocne obavy.
Fila

PříspěvekZaslal: 30. květen 2009, 11:44:19    Předmět: Odpovědět s citátem

Mem napsal:
Já mám právě dost dilema jestli jít do plazmy nebo LCD. Asi nakonec vyhraje FullHD projektor Wink

Ti pretizeni rodice maji ale pri jejich 24hodinove sluzbe a financnim vyrepani detmi starosti Smile.
quas4

PříspěvekZaslal: 30. květen 2009, 12:12:21    Předmět: Odpovědět s citátem

mam jen hd projektor a konzoli (ps3 - hry a filmy). Zadna tv. Maximalni spokojenost.
Quiark

PříspěvekZaslal: 30. květen 2009, 12:24:43    Předmět: Odpovědět s citátem

Nemám ani konzoli, ani televizi, ani HD monitor a taky maximální spokojenost Smile
pcmaster

PříspěvekZaslal: 30. květen 2009, 12:36:05    Předmět: Odpovědět s citátem

Mam 17" CRT s krivym obrazom. 98% spokojnost! Cool

(fakt Very Happy)
posila

PříspěvekZaslal: 30. květen 2009, 13:17:30    Předmět: Odpovědět s citátem

Quiark napsal:
Nemám ani konzoli, ani televizi, ani HD monitor a taky maximální spokojenost Smile

Nj, ale mas zenskou Smile

zapytchu napsal:
... koupi LCD televizoru bys udelal to nejhorsi, co mohl v dane situaci udelat.
...
Ty LCD maji fakt divny obraz, nehlede na to, ze maji malou obnovovaci frekvenci (lcd telka 100Hz je o cenovou tridu vys, vsechny - vcetne sony bravia-maji 50Hz, a to je STRASNYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY).

Kdybys aspon napsal, kterou plazmu a LCD jsi to v tom obchode videl vedle sebe. Taky mi chybi presny popis toho, co tomu obrazu u LCD chybi, ze je "fakt divny". Nehlede na to, ze tam bezel bezny kanal, ktery treba me vubec nezajima, protoze bych neutracel hruzu penez za fullHD televizi, abych si na ni pak poustel vysilani v televizni kvalite nebo DVDcka. Dalsi vec, ktere nerozumim je, jak obnovovaci frekvence 50 Hz u LCD vadi?
pcmaster

PříspěvekZaslal: 30. květen 2009, 13:26:50    Předmět: Odpovědět s citátem

Presne tak, tento argument je proste podla mna napicu.
Dobre vieme, ze "snimkovacia frekvencia" ludskeho vizualneho systemu je niekde okolo 20 Hz ("FPS") (referenciu hladam...).

Shannon-Nyquist-Kotelnikov theorem jasne hovori o tom, ze pre dokonalu rekonstrukciu staci samplovat s dvojnasobnou frekvenciou, no a 50 Hz je podla mna ovela viac, ako dvojnasobok nasej snimkovacej frekvencie. Tak. Nechapem, aky aliasing tam moze nastat, alebo o akej temporalnej "distorcii" tu teda vobec hovorime. Asi ide o daco ine, skuste mi to vysvetlit plz. Ma napada jedine to, ze nehladiac na frekvenciu mozu jednotlive pixely zhasinat prilis rychlo... Potom by castejsie obnovovanie mohlo mat zmysel (kazdopadne pamatajte na to, ze film ma aj tak len 25 Hz Razz)
Tringi

PříspěvekZaslal: 30. květen 2009, 13:52:58    Předmět: Odpovědět s citátem

pcmaster napsal:
Dobre vieme, ze "snimkovacia frekvencia" ludskeho vizualneho systemu je niekde okolo 20 Hz ("FPS") (referenciu hladam...).

Tuším, že jsem někde četl 33 Hz, ale asi ji nebudeme mít všichni stejnou.

EDIT: Ale ono se to dá snadno odvodit. Vezmi nejvyšší snímkovací frekvenci u libovolné hry, kterou už nejsi schopen odlišit od libovolné vyšší, vyděl to dvěma (na základě citovaného teorému) a máš onu frekvenci.

Naposledy upravil Tringi dne 30. květen 2009, 13:58:59, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
pcmaster

PříspěvekZaslal: 30. květen 2009, 13:57:06    Předmět: Odpovědět s citátem

Ma napadlo, ze by som to zmeral! Stacilo by na to hocijake CRT s vysokou frekvenciou... Pripadne aj mechanicke zariadenie, no to je neprakticke. Dame tam tociace sa "koleso" pripadne inu "periodicku" vec a nechame subjekt sledovat! Postupne budeme menit (uhlovu) frekvenciu az kym nenastane temporalny aliasing. A mame odmerane. Kua, asi to spravim, hehe!
Quiark

PříspěvekZaslal: 30. květen 2009, 14:03:59    Předmět: Odpovědět s citátem

Co jsem slyšel já, tak je to asi 25 Hz. A taky má vliv motion blur - zatímco u filmů točených na kameru je a tudíž stačí méně snímků, u počítačově generovaného videa obvykle není, takže je třeba vyšší frekvenci.
Mem

PříspěvekZaslal: 30. květen 2009, 14:46:25    Předmět: Odpovědět s citátem

Fila napsal:
Mem napsal:
Já mám právě dost dilema jestli jít do plazmy nebo LCD. Asi nakonec vyhraje FullHD projektor Wink

Ti pretizeni rodice maji ale pri jejich 24hodinove sluzbe a financnim vyrepani detmi starosti Smile.

První dítě oslavilo 4 roky a tak už pomalu přemýšlím zda si v horizontu nadcházejících let můžu pořídit TV/projektor a budu mít čas se na to někdy podívat Wink

PříspěvekZaslal: 30. květen 2009, 14:52:54    Předmět: Odpovědět s citátem

Quiark napsal:
Co jsem slyšel já, tak je to asi 25 Hz. A taky má vliv motion blur - zatímco u filmů točených na kameru je a tudíž stačí méně snímků, u počítačově generovaného videa obvykle není, takže je třeba vyšší frekvenci.

Jj, třeba na mojí FullHD kameře (u SD rozlišení to tolik nevadí) je možnost natáčet buď interlaced 50i (60), nebo progressive 25p (30) (tam už je u pohybu vidět, že to není ono), anebo v cinema módu 25p (24), který zřejmě používá delší expozici a je to relativně použitelné

Jinak u těch plazem jak psal ondy1985 taky čítávám i u aktuálních modelů, že se např. při častém sledování filmů s poměrem 1:2,39 apod. vypalují pruhy nahoře i dole a jsou pak viditelné. Tam nepomůžou žádné mega-hyper metody jemného posouvání obrazu, které mají zabránit např. vypalování log TV stanice. Co se týče projektoru, slušné plátno s dobrým gainem je určitě základ, stejně jako rozumné zatemnění místnosti (posila má pořád obavu, že přijde na kalbu a bude svítit sluníčko přes žaluzie... proto je ve hře ještě ta plazma Razz)

PříspěvekZaslal: 30. květen 2009, 14:54:45    Předmět: Odpovědět s citátem

Az jednou prijde doba 3D filmu. A ona prijde Very Happy a jednou z metod krom tech "supinek" primo na obrazovce budou i shattered glasses, tak my s 50Hz LCD budem nahrati. Nicmene ti s vypalenym obrazem u plazmy budou nahrati jeste driv Smile Jenze to bude za dlouho a do te doby si vsichni koupime stejne nove bedny a pak budem cucet na 3D. Nekde sem cet, ze Holywood se na to masove chysta.

Otec si doma jiz pred delsi dobou koupil Sony Bravia FullHD LCD televizi. Jako pekne se na to kouka. Je k tomu pripojena PS3. Blu-Ray filmy maximalni luxus, Nova-FilmBox-Eurosport-NovaSport-Discovery HD taky paradicka (pres SkyLink, aktualne jedna z mala moznosti jak se dostat k HD signalu). No a samozrejme hry z PS3 maximalni slintacka. Uncharted a jaky pekny jezirko sem si pod sebou udelal Very Happy Nevim jestli se plazmy nekam posunuly, ale me vzdycky prislo, ze maj takovej malo ostrej obraz. Ze je to rozplyznuty tak nejak do sebe. Ale nevim. Plazma je obecne levnejsi nez LCD, takze aspon nejake plus maji Smile

Obcas k tomu pripojim i Box, kterej mam jinak zapojenej ke svojemu moncku nebo normalni bedne - neni vsechno jen o HD grafice Very Happy

BTW perlicka na zaver. Agile ma tusim Panasonic Viera HD bednu a prvni pul rok k tomu mel pripojenej XBox pres klasicke cinche a nastavene na klasicke TV. A vubec ho to nesralo. Nez sem mu vysvetlil, ze existuje neco jako HD. Pak me psal, jak je ten obraz najednou uzasnej a ze si celou dobu rikal, ze ta grafika teda nic moc, na to jakej hype kolem toho delaj Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Popelnice Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejdi na: