zapytchu

Založen: 08. 08. 2007 Příspěvky: 353 Bydliště: čechy i chacharov
|
Zaslal: 31. květen 2009, 12:02:21 Předmět: |
|
|
| pcmaster napsal: |
Presne tak, tento argument je proste podla mna napicu.
Dobre vieme, ze "snimkovacia frekvencia" ludskeho vizualneho systemu je niekde okolo 20 Hz ("FPS") |
Mno, tak to je, kdyz v komunite, kde nevideli telku ani z vlaku vypravis o rozdilu mezi frekvenci na televizoru. To, ze oko ma frekvenci okolo 20Hz z nej jeste nedela kripla, kterej nepozna rozdil.
Televize vedle sebe v obchode byly Panasonic Viera a Sony Bravia, oboji FullHDm oboji stejna uhlopricka, podobna cena, jen jina technologie. Pokud nekdo rekne, ze si nekoupi fullHD telku, aby pak koukal na obycejnou televizi, to je podle mne ..lež . Anebo by tu telku pak musel mit vazne jen jako exponat, na ktery by se chodili divat sousedi, jak je hezky stavena.
Dalsi vec - k burn-in dochazelo u starsich modelu a jak bylo chytre receno, dnesni modely maji uz cesty, jak se burn inu vyhnout. A burn in se te vazne netyka, pokud nehrajes na maximalni kontrast a jas. Coz fakt nehrajes. Samozrejme se tim podvedome zabyvas.. nu coz. Nulova odezva budiz ti odmenou.
ad frekvence
U Panasonic Viera si muzes nastavit i 50hz a filmy z BD jedou standardne v cinema modu - a ano, je to znat, je to strasny rozdil oproti dual scanu nebo jen oproti 100Hz. Ja nevim, kdo z vas tady mel na pocitaci kdysi monitor, na kterym mel 60Hz a jak byl prekvapeny, kdyz se mu dostal na stul 100Hz crt nebo LCD panel.
Kdyz se na 50hz podivate jakoby "sikmo", tedy kouknes jakoby vedle - blikani uvidis. No a pokud mas 106cm telku, tak koukas na stred a okraje jsou jakoby "sikmo", takze to blikani vidis.
ad Flash
Nj, taky bych byl z Bravie unesenej... kdybych nevidel plasmu v akci
FullHD plasma je levnejsi nez fullHD lcd, to je pravda.
Kazdopadne kdyz jsem se rozhodoval, jestli plasmu nebo LCD- BYL JSEM mega moc PROTI plasmam, protoze proste plasmy, vypalovani a tak. Mno, jenze pak jsem sel do obchodu, kde je meli vedle sebe, pustil jsem si jak normalni dvb tak hd snimky.. a z rozplizleho obrazu na lcd se mi chtelo blinkat. A i barevna sytost byla nekde uplne jinde... Diskutovali jsme to s prodavacema a za tyden byl kram rozdelen na plasma - LCD, jen ne vedle sebe )
Pridej k tomu cenu, ktera je pod 25 tisici, kvalitu obrazu, ktera je podle odborniku pry lepsi, moje zkusenosti a proste si tu plasmu kup  |
|
Hunter

|
Zaslal: 31. květen 2009, 14:43:15 Předmět: |
|
|
Mně osobně se mnohem víc líbí obraz plazmy.
Ať má LCD parametry jakkoliv božský, vždycky má oproti plazmě "vyblitý" barvy (a nijak to nepoštelujete, protože běžný LCD takovej gamut prostě nemá) a celkově horší obraz (např. daleko znatelnější artefakty, což sice může navádět k tomu, že obraz LCD je "dokonalejší", ale určitě ne "lepší") a obraz plazmy vedle obrazu LCD vypadá v prodejně vždycky líp.
Nemáme ani LCD TV ani plezmu, ale rozhodně bych šel do plazmy - 42' Viera. |
|