| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Fila
|
Zaslal: 22. červen 2009, 18:06:30 Předmět: |
|
|
| Pokud nekdo nemel s informatikou rozumnejsi zkusenosti, pak bych praci opravdu nedoporucoval (ovsem neumim si uplne predstavit, jak takovy oborem nepostizeny clovek praci v prvaku na vysce dostane). Jinak stres zvlada kazdy jinak, jsou lide, pro ktere neni 60+ hodin tydne zadny problem, staci jim spat 4 hodiny a v blazinci nezkonci, naopak jsou lide, kteri se hrouti z 40 hodin tydne... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Marek

Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 1782 Bydliště: Velká Morava
|
Zaslal: 22. červen 2009, 20:50:47 Předmět: |
|
|
| opice napsal: |
| Vysoka skola je narocnosti pocitana jako 40h tydenni uvazek. |
Jsem slyšel, že se to odvíjí od ECTS kreditů, což jsou ty kredity, co dostáváme. Počet kreditů na semestr by se měl rovnat počtu hodin týdně, které do školy věnuji. 60 kreditů ročně podle wikipedie odpovídá 1500-1800 hodinám, což na těch 29-34 hodin týdně pěkně vychází. _________________ AMD Open Source Graphics Driver Developer |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Quiark

|
Zaslal: 22. červen 2009, 21:07:12 Předmět: |
|
|
Já bych jen dodal, že počet kreditů by se měl rovnat množství práce věnované škole, ale ve skutečnosti to tak není. Třeba na fildě a spol. je počet kreditů za běžný předmět libovolné číslo větší než 10, zatímco na FI je počet kreditů skoro vždy roven počtu hodin strávených ve škole + náročnost zakončení. Bez ohledu na to, že u některých předmětů se člověk dře každý víkend nad sadou úkolů anebo naopak si to jednou přečte před zkouškou. _________________ Mám strach |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pcmaster

|
Zaslal: 22. červen 2009, 22:55:57 Předmět: |
|
|
To je tiez pravda a je to zle. Teda, ze sa to obcas (casto) nedodrziava. Ale napriklad na LTH.se pouzivaju ten isty ECTS ako CVUT.cz a zatial co v Prahe je to "oficialne ok", cize oficialne sa rozpocita hodinova zataz podla poctu kreditov a realne sa to nedodrzuje, v Lunde na to maju niekolkostupnovu kontrolu a povedal by som, ze dost presne ta donutia makat presne tolko, kolko ECTS kreditov je predmet hodny. Az ma to sralo, flakacom sa tam pacit nemoze
No nakoniec, aj na CVUT to zatazenie zodpoveda (optimalne) tym 30 hodinam tyzdenne. Co je imho DOST a u vacsiny jedincov sa to vylucuje s makanim (i s makanim na part-time). Hlavne u tych, co zatial nepotrebuju makat. _________________ Off-topic flame-war addict since the very beginning. Registered since Oct. 2003!
Interproductum fimi omne est. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Pavel
|
Zaslal: 23. červen 2009, 07:32:50 Předmět: |
|
|
| Quiark napsal: |
| Třeba na fildě a spol. je počet kreditů za běžný předmět libovolné číslo větší než 10 |
Co vím já, tak to na fildě s kreditovým ohodnocením mají úplně stejně jako my na fi. Možná se to liší obor od oboru, mluvím o bohemistice. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Quiark

|
Zaslal: 23. červen 2009, 08:37:33 Předmět: |
|
|
Tak já si chtěl hlavně rýpnout Já jsem to slyšel u nějakých filmových studií nebo co. A když ne na fildě, tak na FSS... _________________ Mám strach |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Fila
|
Zaslal: 23. červen 2009, 09:41:53 Předmět: |
|
|
| Myslim ze ten extrem je prave FSS, na FF se ty kredity drzi jaks-taks pri zemi. I kdyz jsem mluvil s holkou, ktera delala 80 kreditu za semestr (nejaky ten kecavejsi obor na FF, uz si presne nepamatuju co) a rikala, ze je to pekna flakarna, vetsinu predmetu zakoncuje tim, ze napise slohovku a v tech mekkych oborech neni uplne snadno poznat, kdy je to blabol vycucany z prstu, takze ji staci umet psat... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Peta

Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 154 Bydliště: V prvnim patre hned vedle koupelny.
|
Zaslal: 23. červen 2009, 10:09:27 Předmět: |
|
|
No co se týče těch kreditů, tak mě s tím dost štvou (na FELu). U povinných a oborových předmětů to ještě většinou tak nějak odpovídá, ale jak si člověk zapíše něco vedlejšího, prostě předmět který je jen volitelný a nepatří do plánu, bývá to občas dost tristní. Někdy je to dobře pro studenta, jindy naopak. Uvedu příklad:
Ochrana duševního vlastnictví - 4 kredity. Mě to zabralo asi tak půl hodiny týdně a hodinu na konci semestru. Celkem 8 hodin času.
Návrh uživatelského rozhraní - 4 kredity. Odhadem tak 50-60 hodin v semestru a tak 12 hodin ve zkouškovým. Celkem cca 60-70 hodin.
První předmět mě naučil úplný hov**. Druhý mi dal docela dost (spolupráce s IBM), ale taky sežral strašně času. Problém je, že oba jsou za 4 kredity. Ten první bych dal tak za 2 maximálně, druhej za 5 klidně. Pak se musim smát když bakalářská práce je (nebo byla, teď už je to asi víc) za pouhých 7 kreditů. _________________ Když je Ti smutno, otoč se tváří ke slunci a všechny stíny padnou za Tebe. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pcmaster

|
Zaslal: 23. červen 2009, 11:43:40 Předmět: |
|
|
[TOTAL OT]Vidis, to je individualne. Mne Navrh Uzivatelskych Rozhrani rozhodne tolko casu nezabral a to sme spolupracovali so SUN. Na skusku som sa ucil (=cital genialny dokument od Augiho, pozdravujem a bozkavam ) asi 2 dni po 3-4 hodky, cize slabsi priemer.
Btw, to bol prave POVINNY predmet (ty studujes sw ing, ci co kua, ze ho mas nepovinny??? :X). Ani o extra super mega prinose nemozem vela hovorit, i ked urcite bol ovela vyssi ako napriklad Elektricke Obvody 2, Merania na Cislicovych Obvodoch alebo Periferne Zariadenia (ked sa bavime o povinnych predmetoch k odboru Pocitacova Grafika ) [/TOTAL OT] _________________ Off-topic flame-war addict since the very beginning. Registered since Oct. 2003!
Interproductum fimi omne est. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|