| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
JohnyDog

|
Zaslal: 23. srpen 2009, 14:25:50 Předmět: |
|
|
| Matasx napsal: |
| to nechutné hledání ovladačů, instalování záplat, všechno je pomalé, těžko dohledatelné ... |
A za par let to bude uplne stejne s W7 Stejne jako to bylo pri prechodu z 98 na XP. _________________
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
if.then
|
Zaslal: 23. srpen 2009, 14:27:55 Předmět: |
|
|
Nevím, jak pro vás, ale pro mě je u OS důležitá hlavně kompatibilita a stabilita aplikací. Neženu se za co nejvyšší rychlostí. Nová lišta je možná dobrým zrychlením práce, ale já spíš beru OS jako stabilní základnu pro aplikace. _________________ For guns and glory, go to www.ceske-hry.cz.
For work and worry, execute VC++. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Matasx
|
Zaslal: 23. srpen 2009, 15:04:12 Předmět: |
|
|
| if.then: tím spíš bys měl přejít aspoň na Vistu. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Marek

Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 1782 Bydliště: Velká Morava
|
Zaslal: 23. srpen 2009, 15:10:05 Předmět: |
|
|
Matasx> Proč? Vždyť jsem tam mají problémy i některý DX9 hry. _________________ AMD Open Source Graphics Driver Developer |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Solid.Sn
|
Zaslal: 23. srpen 2009, 15:51:51 Předmět: |
|
|
| Nevím, kde se ty mýty berou, ale Vistu jsem používal od vydání, teď používám 7 a nikdy jsem neměl problém se spuštěním nebo určitou nefunkčností aplikace či hry (právě až na barvy, které se tímto tématem vyřešily). To jsem ale vždycky řešil DosBoxem nebo různými emulátory... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Matasx
|
Zaslal: 23. srpen 2009, 16:09:10 Předmět: |
|
|
Eosie: Co se stability týče, tak hlavní "feature" Visty je, že pokud spadne aplikace nebo je chyba v méně důležitém driveru, tak by se nemělo stát, že spadne celý systém, protože jádro systému běží oddělené.
| citace: |
| ... u OS důležitá hlavně kompatibilita a stabilita aplikací. Neženu se za co nejvyšší rychlostí. |
Tohle XP určitě nenabízej. S klidnym svědomí můžu říct, že mi Vista spadla vždy jen kvůli mé vlastní chybě. W7 mi ještě nespadly.
Ale nesnažím se nikoho přemlouvat, jen říkám argumenty. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
if.then
|
Zaslal: 23. srpen 2009, 16:26:34 Předmět: |
|
|
OS od MS jsou dnes už natolik sofistikované, že snad není důvod přecházet. Já osobně zůstávám u systému, který byl nainstalován výrobcem. Na XP vidím jen dvě chyby, absence možnosti u zástupců "Otevřít umístění souboru" a nezobrazovani aktuálního dne v týdnu u času v systrayi. Vlastně ještě nemožnost nastavení jiné skupiny uživatele než User a Administrator u XP Home. Jinak batch file mě pobavil, je vidět, že ještě k něčemu tu je
EDIT: Matasx>Tobě snad XP někdy spadlo jen tak? Pád do modré obrazovky jsem u XP zaznamenal jen jednou, kdežto znám lidi, kterým Vista padá několikrát za měsíc  _________________ For guns and glory, go to www.ceske-hry.cz.
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Matasx
|
Zaslal: 23. srpen 2009, 16:46:07 Předmět: |
|
|
| if.then: stačí "chytře" napsanej driver a je to hned... u XP si musíš dávat pozor co instaluješ, kolik toho instaluješ a starat se o systém sám - to je pruda. Vista to zmákne za tebe. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
if.then
|
Zaslal: 23. srpen 2009, 17:00:08 Předmět: |
|
|
Dovol mi otazku: Kolik periferii pouzivas a kolik ma nestandardni drivery? Mne osobne staci archaicka (z pohledu dnesni doby) bila klavesnice (slape se standardnim driverem, jako jakakoliv jina), jakakoli mys se dvema tlacitky a koleckem (az na drobne vyjimky slape se standardnim driverem) a tiskarna All-In-One (mam starou HP, nesmirne zfusovan driver a jako tresnicka na dortu S VISTAMI NEFUNGUJE SCANNER). Pak mam par portu USB, ktere podporuje kazdy OS od 98C. Ptam se: jake je zlepseni s Vistou/7? _________________ For guns and glory, go to www.ceske-hry.cz.
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Matasx
|
Zaslal: 23. srpen 2009, 17:04:29 Předmět: |
|
|
if.then: no tak v tvém případě asi žádné.
Já sem každej den nucen používat na nb zbastlený drivery od asusu (na hotkey, touchpad, performance manager, ...). Ale není to jen o driverech. Je to i o aplikacích - pokud natrefíš na nějakou opravdu špatnou, tak na Vistě bude výsledek rozhodně míň fatálnější. A nesnaž se mi tvrdit že existuje aplikace bez chyb  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
if.then
|
Zaslal: 23. srpen 2009, 17:18:58 Předmět: |
|
|
Existuje - NOP
Já používám zbastlené drivery od Aceru (NB). Ano, na Vistách je výsledek špatné aplikace možná méně fatální (měla by, copak ten MS vyvíjí jen Aero?), ale já se snažím nepoužívat s prominutím dementní aplikace, které se snaží přepsat bloky paměti, které jim nepatří, vytvářejí sirotky atd.  _________________ For guns and glory, go to www.ceske-hry.cz.
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Matasx
|
Zaslal: 23. srpen 2009, 18:24:47 Předmět: |
|
|
if.then: aplikace nemusí bejt dementní, jen v ní muže bejt dementní chyba... nejednou mi spadl photoshop, nero, office ... (pokud všechny tyhle nepovažuješ za dementní)  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Marek

Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 1782 Bydliště: Velká Morava
|
Zaslal: 23. srpen 2009, 18:51:42 Předmět: |
|
|
| Eosie: Co se stability týče, tak hlavní "feature" Visty je, že pokud spadne aplikace nebo je chyba v méně důležitém driveru, tak by se nemělo stát, že spadne celý systém, protože jádro systému běží oddělené. |
Správná formulace je, že "drivery běží v user space". Nevím, jak u ostatních driverů, ale u grafických driverů ani to není tak úplně pravda. Grafický driver ve Vistách a Win7 se dělí na 2 části: první běží v user space a zprostředkovává většinu operací a generuje command buffery pro GPU. Druhý běží v kernel space, provádí jen základní věci jako přepnutí rozlišení monitoru, plní příkazy GPU memory manageru a dále přijímá hotové command buffery pro kreslení grafiky, které posílá přes PCIe. Pokud spadne user space část driveru, nic vážnýho se nestane. Pokud spadne kernel space část, seš namydlenej.
| S klidnym svědomí můžu říct, že mi Vista spadla vždy jen kvůli mé vlastní chybě. |
Můžeš to upřesnit? Ono v podstatě pokaždé je to jen kvůli tobě (pokud to PC používáš jen ty ).
| Ale nesnažím se nikoho přemlouvat, jen říkám argumenty. |
To je v pořádku. Jenom sbírám informace.
| if.then napsal: |
| ale já se snažím nepoužívat s prominutím dementní aplikace, které se snaží přepsat bloky paměti, které jim nepatří |
Naštěstí všechny aplikace od dob WinNT už mohou zapisovat v paměti jen tam, kde jim to patří (jinak pošlušně spadnou). Takže naprosto zbytečný argument. Pokud aplikace shodí systém, pak jedině tak, že udělá nějakou naprosto korektní grafiku/zvuk/cokoliv, co pak projde přes vadnej driver, kterej to neunese. _________________ AMD Open Source Graphics Driver Developer |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mem

|
Zaslal: 23. srpen 2009, 19:37:00 Předmět: |
|
|
| if.then napsal: |
| Nevím, jak pro vás, ale pro mě je u OS důležitá hlavně kompatibilita a stabilita aplikací. |
Ano, a protože ty se neustále vyvíjejí, je časem nutnost mít aktuální systém. Viz např. rozšiřování SSD disků a nedávno přidaný příkaz resetu, který už W7 podporuje nativně (ve Vistách bude možná v nějakém patchi, v XP vůbec?). Podobně některý nový hardware člověk jinde než na Vistách už nerozjede atd. (Já osobně zůstávám zatím na XP, ale při plánované koupi dalšího PC letos na podzim už uvažuji o CZ verzi W7) _________________
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Quiark

|
Zaslal: 23. srpen 2009, 19:48:18 Předmět: |
|
|
btw. už jste někdo ten bug s těma barvama a staršíma hrama nahlásil Microsoftu? _________________ Mám strach |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|